Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Milline takisti Samsungi High Power LEDile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Milline takisti Samsungi High Power LEDile

Tere,

olen viimased 2 aastat nuputanud, mida oma laevalgustitega (25Wx3 tk + 60Wx2 tk) peale hakata. Nimelt on neis kasutusel väikesed ilma reflektorita halogeenlambid. Olen otsinud sinna mingit LED lahendust, kuna aga lambi sees ruumi toite jaoks ei ole, ei ole seni ka midagi ehitanud. Mõned nädalad tagasi sattusin 3,3W LEDide otsa, mis toituvad võrgupingest ja hind on selle võimsuse juures ka täitsa talutav https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...item=75-114-83
    Hetkel ühe valgusti sokkel puruks ja paras oleks ära testida, kuidas need reaalselt toimivad. 3 valgustit on kasutusel "meeleoluvalgustitena" nii et valgustugevus ei ole peaküsimus ja seal saaks tööle panna.

Lugedes datasheeti ei saanud ma päris hästi aru millised takistid ma peaksin panema ja miks peaksin1 suure takistusega isendi asemel panema 2 väiksemat. Takistid võiks mõõtudelt olla sellised, mida ka näppude vahel hoida saab.

Vs: milline takisti Samsungi High power LEDile

Ostes pole neil jahutusalust kaasas, seega pead selle probleemi ka lahendama. Takisteid on kaks seal alusel, et temperatuuri ühtlasemalt jaotada (pilt lk 14). Kahe takisti pindala on suurem, mis on eriti tähtis SMD-takistil, nagu joonisel näidatud. Ka on LED kahe taki vahel paremini kaitstud pingepiikide vastu.

https://www1.elfa.se/data1/wwwroot/assets/datasheets/sphwhthad605s0w0u4_eng_tds.pdf
    datasheeti otselink.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Oleks tore LED kohe koos selle alusega soetada, kahjuks ei suuda seda kuskilt leida.

Eks kui selle ära tellin ja kätte saan, on näha kuidas see jahutuse pool ja kinnitamine lahendada. ehk läheb mõnele montaaži plaaditükile, kuhu saab siis vaske juurde pookida. See 120*C on päris hirmuäratav. või siis alumiiniumplaat ja termopasta...

Graafikus on F1, F3, F5 ja pinge 220V, 230V ja 240V. Milline takisti valida?

Comment

Võrgupinge on Eestis 230V, võib vähese võrgukoormuse ajal ka 235-7 voldini tõusta. Pigem proovi 240V takkidega, valgusviljakuses silmaga nähtavat vahet olla ei tohiks, aga LEDi eluea seisukohalt võidad.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Kui paned 2 takki, siis võiks mõlemad olla 2W(3x varu - jahedam) 1,2k...1,5k
          Andmelehel toodud info põhjal võiks tegelikult kasutada ka väiksemaid takke. Ju on viga takistite tabelis või siis dioodide päripingete tabelis
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
          X