Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun abi takisti/küttekeha valikul

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Palun abi takisti/küttekeha valikul

Kas keegi oskaks soovitada kas üldse saab, ja kui siis millist takistit valida autole lukusoojenduse küttekehaks.

Koos küttekehaga näeb luku korpus välja selline:

Paremal pool on koos soojendusega, vasakul on ära kadunud küljest. See pesa kuhu ta istub on 28*18mm.

Süsteem toimib nii et linki teatud aja üleval asendis hoides aktiveerib mikrolüliti sellised blokid:

Sealt tuleb seejäerel mõneks minutiks soojendustele peale 12v, ja siis lülitub ise välja.
    Selle küttekeha pistiku klemmidest oli takistus testriga mõõtes 15000 oomi.

Kas annaks puuduvat küttekeha mingi takistiga asendada et ta samamoodi toimiks?

Vs: Palun abi takisti/küttekeha valikul

Esmalt postitatud ulmefm poolt Vaata postitust

Sealt tuleb seejäerel mõneks minutiks soojendustele peale 12v, ja siis lülitub ise välja.
    Selle küttekeha pistiku klemmidest oli takistus testriga mõõtes 15000 oomi.
    Kas see takistus on mõõdetud toimiva asja pealt?
    Siin miskit ei klapi.Sellist takistit läbiv vool oleks ca 0,8 mA ja saadav võimsus nii väike, et metallikobakat see küll ei soojenda.

Comment

12v, 15000 oomi.
      Kui 15 koomile anda peale 12 V siis läbib seda takistust vool.
      I=U/R ehk 12/15000 =0,0008 amprit ehk 0,8 mA.
      Kui vool 0,8 mA läbib takistit millel on pinge 12 volti siis
      takistil eraldub võimsus P=IxU vatti ehk 0,8 mA x 12 V =0,0096 W ehk 9,6 mW.

See on nii väike võimsus et sellega kindlasti midagi ei soojenda.
      Tõenäoliselt on autos siiski 12V pinge ja viga oli takistuse mõõtmises.

Comment

No pane näiteks 15-oomine 10W takisti sinna, peaks vist enam-vähem sobima. Või siis mingi vastav jupp takistustraati. Kinni kiilumise vastu aitab muidugi väga hästi ka õlitamine.

Comment

Ma testri keerasin 20kilo oomi skaala peale, ette tuli 1,5 kopikatega. mõõtsin nii et panin punase ja musta otsa tesril otse sinna kahe klemmiga pistikusse mis sellest küttekehast tuleb. Töötava kohta ei oska öelda, sest need pole auto küljes praegu, aga see teine lukk millel keha küljes on läks päris soojaks otse akult proovides kui nad ostsin. Need plokid kust talle paariks minutiks vool peale lastakse võtavad voolu otse akult, sinna lähevas sellised 1,5mm2 läbimõõduga juhtmed.
          viimati muutis kasutaja ulmefm; 14 m 2012, 15:05.

Comment

Ma testri keerasin 20kilo oomi skaala peale, ette tuli 1,5 kopikatega.
            1,5 kilooomide skaalas on 1,5 kO ehk 1500 oomi.
            10 korda vähem kui alguses kkirjas oli.

Aga ka seda on natuke palju.
            Mis näitab tester kui otsad kokku panna? 20 kO skaalas.
            Aga 2 koomi skaalas?
            200 oomi skaalas.

Kas on igal pool NULL !!!!!! ??????

See takistus võiks olla kõvasti alla 100 oomi.
            10 oomi annaks ca 15 W.

Comment

proovin uuesti mõõta ja panen pildid

Comment

Töötava all pidasingi silmas seda tükki, mis korras on.

Comment

Nii, nüüd sain pildid tehtud ja mõõdetud testriga. Lähemal uurimisel selgus, et see plokk mis mikrolülitist signaali saades küttekehale voolu pele laseb toimib ikkagi 30v pealt mitte 12v nagu ma algul arvasin.

Comment

Re: Vs: Palun abi takisti/küttekeha valikul

... Lähemal uurimisel selgus, et see plokk mis mikrolülitist signaali saades küttekehale voolu pele laseb toimib ikkagi 30v pealt mitte 12v nagu ma algul arvasin.
                    Odot,
                    1) kuskohast see 30V teadmine tuli, ja
                    2) kus autos 30V nii vabalt võtta on?

Comment

Vs: Re: Vs: Palun abi takisti/küttekeha valikul

See on jah järgmine probleem, et kus autol 30V saada nagu sellel plokil toitepistiku küljes märgitud on. Ukse sees sellel rohkem mingeid komponente polnud, ilmselt peab see 12>30v muudnur kuskil autos sees olema.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Palun abi takisti/küttekeha valikul

See on jah järgmine probleem, et kus autol 30V saada nagu sellel plokil toitepistiku küljes märgitud on. Ukse sees sellel rohkem mingeid komponente polnud, ilmselt peab see 12>30v muudnur kuskil autos s
                        ees olema.
                        Ma ei usu seda mitte 1 raas, sest ükski autotootja ei ole nii hull, et hakkaks ilmaasjata mingi pingemuundamise peale raha raiskama. Ega 30 volti kütteks paremini sobi kui 12.
                        Aga kui Sa 30 volti sellepärast vajaliku arvad olevat, et karbi peale on kirjutatud "+ 30", siis mina arvan üpris kindlalt, et see tähendab klemmi "30", mis on otse akult tulev pluss 12 volti.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Palun abi takisti/küttekeha valikul

Mis autoga üldse tegu? Heizelement 893959981 googles juhatas Audi 80 juurde. Edasi väheke loomingulisust ja http://www.google.ee/search?client=o...w=1247&bih=892 ja lõpuks http://www.eserviceinfo.com/index.ph...string=Audi+80

Comment

Auto on küll S2 aga jah põhimõtteliselt on ta 80 baasil. Juhul kui eeldada, et see plokk töötab ikkagi 12v pealt siis millise takisti sinna aretama peaks ?

Comment

Mis on originaal küttekeha võimsus?

Comment

Working...
                              X