Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem 1-wire DS18S20 anduritega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem 1-wire DS18S20 anduritega

Probleem selles, varem kasutasin erinevaid 1-wire andureid Logtemp tarkvaraga ja kõik töötas kenasti. Nüüd tekkis vajadus programmi vahetada, võtsin kasutusele mcsxap1wire tarkvara. Ilmnes aga selline probleem, et see leiab võrgust üles DS18S20andurid aga ei suuda neilt temperatuure välja lugeda. Muud andurid tunduvad korralikult toimivat. Proovisin ka 1-wire vieweriga- sama lugu, andurid leiab üles aga temperatuuri välja ei loe. Näitab veateadet "Hardware options not availeble"

Sai nüüd pikk ja keeruline jutt.
    On kellelgi mingeid ideid?

Vs: Probleem 1-wire DS18S20 anduritega

Millist adapterit kasutad?
    Endal XP masina küljes COM pordi adapter, - Logtemp töötab korralikult,
    aga OneWireViewer näitab ainult andurite seerianumbrit ning rohkem andmeid ta ei kuva.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Mul ka isetehtud kõigeligtsam adapter, see milles olid ainult dioodid ja takid. Jootsin ükspäev ka mingi kahe transiga ja toidet vajava adapteri kokku, aga tulemus ikka sama, näitab ainult seriali. Samas kui proovisin USB adapterit, siis sellega sain kõik toimima. Täheldasin ainult et 1-wire võrk muutus kuidagi väga aeglaseks? Mul muidugi seal ka palju andureid ja muid vidinaid küljes. Mul masinal peal Vista, proovisin ka läpakaga mille win7 peal. Ei mingeid muutusi.
      Suht kummaline tundub see asi. Netist ka just eriti palju infot leida pole kahjuks.

Comment

Plaanin DS2480B muretsemist, kuna ei saanud ds2762 ja ds2450 käima -
        LogTemp ei tundnud neid ja OneWireViewer ei lugenud sisendite infot välja.

Nüüd vaatasin, et LogTemp 2.25 peaks ds2762 vist kah toetama.
        praegu näitab ds2762 te ds2760 na ja temperatuuride ning mV juures on nullid, kuvatakse vaid Vdd näit - 2.38 V
        LogTemp 2.24 eesti keele faili juures muideks on minu nimi. , varasem oli vist sinu tehtud

PPS . 2.24 uuendamine 2.25 eks ei muutnud midagi - võibolla olen ds2762 kivi katsetamistega ära rikkunud.
        viimati muutis kasutaja klm; 18 m 2012, 22:50. Põhjus: täpsustus

Comment

Ehitasin isegi ühe USB pordi adapteri (õieti ehitasin USB COM pordi adapteri ümber), aga ikka ei saanud OneWireViewer'it tööle.

Comment

Sai kunagi jah see logtemp ära tõlgitud. Logtemp on muidu tore proge aga tel pole DS2408 tuge ja xap messaged vist ka eriti ei toimi, või pole see standartne. Ma selle OneWireVieweri kohapealt täpselt ei mäleta, aga arvan, et mingi vanem versioon või siis vanemate driveritega asi toimis. Mul kunagi polnudki muud adapterit pele selle enda kokku joodetud serial pordi oma. Ma nüüd tellisin omale teise USB adapteri ära, kuna ei osanud enam midagi välja mõelda.

Comment

Millist USB andurit kasutad ja kust tellisid?
              Kuskil AP-Notes oli juttu et kui lugemine ei tööta korralikult siis tuleks kiirust vähendada - aga kust seda kiirust vähendada, kas COM pordi seadetest?
              AN155 räägib midagi library failidest - äkki need puudu?
              Samuti on OneWireVieweril pinge pidevalt 2.3 V samas kui LogTemp -il tõuseb see andurite lugemise ajaks 5 V peale - äkki on viga hoopis seal?
              (Mõõtmiseks kasutasin seieriga riista, kuna ossiloskoop on katki ja odava digi-testriga kiiresti muutuvate asjade jälgimine on veidi raskem.)

Kas mõnda muud programmi ei oska soovitada, (DOS'i või Win 'i) all mis ds2450 infot oskaks lugeda?
              Hiljem kui raudvara töötab, siis tahan ruuteris DD-WRT linuxi peal jooksvale Digitemp 'ile ds2450 toe juurde pookida.

Comment

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
                Kas mõnda muud programmi ei oska soovitada,
                (DOS'i või Win 'i) all mis ds2450 infot oskaks lugeda?
                Aga kas siis poleks lihtsam võtta ette ja kirjutada 20 rida teksti
                ning testida seda 1-wire värki?

Kunagi sai ühe 1-wire akulaadia kiviga natuke mängitud aga see oli ammu.
                Samas on saanud mõnda aega, kuskilt sealt 75. aastast, seriali kasutada.
                Proovida näiteks RS-232 liinile vahele ühendada
                pealt kuulamine-logimine ja siis selle järgi riista seatud.
                Kirjutada RS signaali makile ja tagasi lugeda.
                jne.

See RS ei ole keeruline.
                Võib kasutada täiesti vabavaralist lcc-32 translaatorit.
                Töötava näidisprogrammi võib ka juurde leida.
                Kunagi sai netist leitud COM pordi originaal C-keeles demo. Seal lubati vist 20 kanalit.
                Aga seda sai ka 256 COM pordi peale viia. Vajadusel.

Kui läheb asjaks siis vast leiab ka lisaks mõne väiksema nõu
                kui just hädasi vaja läheb.

Kui veel midagi lisada siis:

samas keeles annab ka PIC mikrot õpetada ja
                Programeerimiseks piisab kui esimene kord kivvi boot laadida.
                Hiljem piisab kui info üle USB saata. Sama USB ajab ka PC ja PIC vahel juttu.

Mul on suur unistus saada mõned
                arvutihirmus elektroonikud ka selle maailmaga sina peale.

Kuidas see mõte tundub?

Comment

Oleks vist küll lihtsam, aga mul on ruuteris üle kahe aasta katkematuid mõõtmisi ja ei tahaks nende katsetamiste jaoks rida lõhkuma hakkata.
                  Teine varjant oleks muidugi katsetamiseks veel üks ruuter juurde muretseda, aga see jääks pärast üle.

Comment

Ma sain aru et seal mõõtmise juures on mingeid probleeme.
                    Kui oleks piisavalt vana arvuti siis oleks seal COM port ja sellest sai seda 1-W teha.
                    Natuke tina ainult.
                    Kui on ainult USB, siis sealt saab kaabliga teha USB >> COM.

Vaatasin selle ds2450 üle, kena kivi.
                    Kunagi, kui sellist vaja oli, ei õnnestunud tellida ja sai tehtud ühe teise
                    muundaja baasil 16 bitti sisend.

Nüüd OOM pakub kohe kahte erinevat ja hommseks on kohal.
                    Tellime ära.
                    TEHTUD!

Siis katsetame ja siis räägime uuesti.

Kui Sa ikka ei taha hakata ise programmi kirjutama?
                    viimati muutis kasutaja A.R.; 21 m 2012, 12:52.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                      Kui Sa ikka ei taha hakata ise programmi kirjutama?
                      DS18B20 ja PIC ile sai "kirjutatud" e. koodi juppidest kokku lapitud http://www.elfafoorum.eu/threads/545...r-kood-PIC-ile

Comment

MPLB IDE all oli PIC demo programm, C-s, mis ka temperatuuri mõõtis.
                        Aga kas seal oli ka DS vahel seda ma ei uurinud.
                        Aga mingi tabel parandusteks oli seal olemas. VIST
                        Saab tõmmata ja mul ka 3 PIC-Kitiga ostetud CD-d olemas. Seisavad.

Ma siin hiljuti kalibreerisin neid numbrilisi termomeetreid.
                        Näidud olid mitu kraadi erinevad.
                        Peab hakkama keevas vees ja jääs võrdlema.

See 2450 annaks panna lihtsaks välisvoltmeetriks PC juurde.
                        Volte suht kergem paika saada.

Comment

Kas selle USB adapteri sees on ka DS2480B kivi või on lihtsalt USBtoCOM adapter + lisaks veidi veel juppe?
                          Mina igatahes tellisin DS2480B ära.
                          Samuti leidsin sellise lehe:
                          ftp://ftp.dalsemi.com/pub/auto_id/pu...10_readme.html
                          aga katsetada pole veel jõudnud.

Comment

Katsetasin iButton-TMEX ftp://ftp.dalsemi.com/pub/auto_id/li...tm320a2_32.exe see näitab paarist dioodist ja takistist COM pordi adapteriga nii DS18S20 kui DS2450 väärtusi.
                            DS2762 väärtusi ta kahjuks ei näita - ütleb, et "This device type (Family:30) is not currently supported by this version of the iButton viewer."

Comment

Ma sain USB adapteri kätte(Tellisin Hobby-boards.com-ist). Arvuti hakkas esialgul riidlema, et USB ribalaiusest enam ei piisa(mul üks 1-wire USB adapter juba on selle koduautomaatika arvuti küljes ja lisaks veel palju USB vidinaid. Pistsin adapteri teis epessa ja hakkas tööle. Loeb kõiki andureid ilusti. Rõõm oli küll lühike, hommikuks oli 1-wire võrk kadunud. Kahtlustan ikkagi seda USB liigset koormatust. Korrastasin täna ka natuke 1-wire võrku, vahetasin osa telefoni kaablit CAT5 vastu. Kogemus on näidanud, et ainult CAT5 kasutamine teeb võrgu tunduvalt stabiilsemaks. Eks paista mis saab.

Comment

Working...
                              X