Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ostsiloskoobi vajadusest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ostsiloskoobi vajadusest

Olen dilemma ees: osta ostsiloskoop või ei. Oli plaanis osta ret tehnikust miski vene analoogoss 1200 eeki eest. Nüüd olen hakanud mõtlema, kas on ikka vaja ja ei suuda otsustada. Ehk oskab keegi kogemustega elektroonik öelda kui asendamatu tööriist oss on? Huvitun praegu raadiotehnikast ja igasuguste lainete sageduste mõõtmine on hädavajalik. Samas pole oss just päris õige tööriist sageduse mõõtmiseks ja sageduse loendur plaanis kunagi tulevikus ise teha. Spektrumi analüsaatorit, mis oleks väga maru asi, sellel ossil loomulikult pole. Lambi analoog ossist saab seda küll teha, aga sama hästi saab seda ka ilma ossita teha.

Aitäh.

Ehk aitaks sviip, lähiajaloos kaks pakkumist hakkas silma.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Surfa natuke googlis, lääne firmad müüvad paarikümne megaseid usb-ossi karbikesi, mille hind jääb 1-2k vahele. Seadmega kaasas korralik soft ja kõik muu vajalik.
      "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

digi-oss on küll väga hea ja mugav asi, aga imho analoogoss annab just sellist "tunnetust". eriti algajale.
        üks korralik vene oss võiks igal juhul varustuses olla.

vajaduse kohta ütleks niimoodi, et seni kuni ossi ei ole, ei oska eriti tema järgi vajadust tunda. kui aga kunagi on oss olnud, siis ilma ossita on selline "pimedas" kobamise tunne.
        aeg-ajalt on ikka vaja näha, kas ja mis kuskil väljundis reaalselt jookseb.
        GSM: 5039624

Comment

Ma tahaksin lisada et mõiste "korralik vene oss" on sama nigu "kena kärnane naine".

Mul on siin 3000 raha eest ostetud 4 kanaliga 100MHz oss, tuttuus, ja noh mingi 4k maksnud lääne oma paneb sellele ikka pika puuga. Ja Fluke123, millel on 20MHz riba, näitab oluliselt kõrgemaid sagedusi.

Oss on hädavajalik, sellest sa ei pääse. Analoogoss versus digioss - pigem digi. Kui on selline mis arvutil sabas, saad kohe ka FFT ja sagedusmõõtmise jne. Nii et kiika ikka sinnapoole. Kui vähegi võimalik, osta akutoite ja adapteriga. Ning osta korralikud ossijuhtmed.

Vene tehnika on oma aja kahjuks täiesti ära elanud. V.a. B5-49 toitekad, need kõlbavad küll.

Comment

On keegi tuttav selle skoobiga, mis ret tehnikus müüakse? On see mõistlik valik? Või ehk on kellegil mõni parem pakkumine? Rahaga on mul üsna kitsas käes.

Comment

Oleneb mida sa teha kavatsed. Digioss on väga hea abiline aga siis peab olema parem ja kallim tükk. See Vellemani oma pole küll suurem asi. Textronixi oma, mida kasutan on suurepärane.
              Mingi analoogoss võiks ka olla sest digiossid ei taha mõnikord aeglaselt muutuvaid signaale hästi näidata. Helitehnika jaoks käib analoog küll ja küll. Vene ossid samuti. Venelastel oli ossindus heal järjel.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma tahaksin lisada et mõiste "korralik vene oss" on sama nigu "kena kärnane naine".

Mul on siin 3000 raha eest ostetud 4 kanaliga 100MHz oss, tuttuus, ja noh mingi 4k maksnud lääne oma paneb sellele ikka pika puuga. Ja Fluke123, millel on 20MHz riba, näitab oluliselt kõrgemaid sagedusi.
                nii nagu kõik naised ei ole kärnased, ei ole ka kõik vene ossid kehvad. vene ossid olid tihtipeale varjestuse jms. poolest oluliselt korralikumalt tehtud kui (meie inimesele hinna poolest kättesaadavad) lääne analoogid.
                kui see kärnase väljanägemisega naine või oss oma töö ära teeb, siis on ju eesmärk täidetud. logisevad nupud ja raskest rauast väljanägemine jms. iluvead on teisejärgulised.

4k eest[1] saab poest[2] miski 5-10MHz lääne ossi.
                kui selline tükk väidetavale 100MHz vene ossile "pika puuga ära teeb", siis on too viimane lihtsalt rikkis.

mis puutub fluke 123-ga võrdlemisse, siis fluke maksab 25-30 tonni. eraisik ilmselt täna seda koju ostma ei hakka.

[1] 4 tonni lääne vs 1..1.5 tonni (ret/noore tehniku) vene ossi eest on asjaarmastaja jaoks ka oluline vahe.
                [2] kasutatud lääne mõõteseadmete järelturg on teadupärast siinmail pea olematu.

Oss on hädavajalik, sellest sa ei pääse. Analoogoss versus digioss - pigem digi.
                kui on täpselt ette teada, mis tööd tulevikus tulevad, s.h. sagedus- ja kiirusepiirid, ning eelarve lubab osta digiossi, mis need piirid katab, siis on digi kahtlemata mugavam. samas tuleb arvestada sellega, et nii kui asi piiridest välja läheb, ei näita digioss enam midagi.
                analoogossiga on veel kuidagi "aimatav", mis seal jookseb.
                GSM: 5039624

Comment

ma olen vist lihtsalt korraliku asjaga ära rikutud.
                  Aga oss millest rääkisin oli TUTTUUS nii et..

Kui vene oss, siis ostke vähemalt lääne proovikud, vene omad on jubedad.

Comment

KaruTEC, ehk valgustaksid meid, mis oss ja kust ostsid?

Comment

C1-126, ostetud eraisikult kes omas seda tiblaja lõpust. Asi oli pakendis, vend selle mõttega ostiski et hiljem ära müüa.
                      Hirmus rape on küll.

Comment

Väljamaa otsikud (sondid) on head ja ilusad küll aga ei pea pinget vastu. Mul oli Beestingus ikka vaja vaadata realaotuse pulsside kuju. Väljamaa otcad tegid plõx ja kutu. Vene omad pidasid lõdvalt vastu. Välamaa kõrgepingelised on aga mõttetult kallid....
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

IMHO on otstel antud lubatud pinge, kui seda ületada siis läheb muidugi p****e.
                          Eks igalühel on oma arvamus aga mina vene tehnikat ei soovita.

Comment

Sain ka mõned päevad tagasi ossi (C1-112) tänu odavale pakkumisele. Tekkis küsimus, kas seal vasakul pool olevat pistikut ka saada kusagilt on ja peaks see mõni spetsiaalne olema? Sealt peaks ossi sisendisse saama panna kuni 1kV aga võib sealt selle pinge otse sisse surada või peab mingi pingejagur ka vahel olema?
                            Pole suurt kogemsut vene ossidega ja ei hakka enne katsetama kui kindlalt teada  

Pilt ka http://www.zone.ee/yxbyte/C1-112.jpg

Comment

Manuaal lubab kuni 1kV sisse anda.
                              Ossi otstest veel niipalju et vene omadel oli piiriks samuti lubatud kusagil 6..7saja voldi kanti aga pidasid vastu tunduvalt rohkem. Need väljamaised, mida ostsime, pidid kannatama kuskil 600 aga ütlesid üles juba 500V peal. Eks nad odavad olnud ka, alla tonni ...

Comment

Working...
                              X