Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kvarts Fm saatja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kvarts Fm saatja

    Kuida kordistada 20 Mhz kristalli sagedust Nt 5 korda ,et teha fm saatjat.

    #2
    sagedussyntesaatori kiviga ntx.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      vanasti ehitasid raadioamatöörid transistoridega kordisteid.
      üks võimalus on teha transiga LC generaator 100mhz peale ja tema baasile läbi väikese kondeka 20Mhz (eelistatult täisnurkset) signaali andma- saad midagi sünkroniseeritava geneka sarnast. LC ahel peab väga hea hüveteguriga olema ja üldse sinna lõppu tuleb võimendusaste + korralik filter ehitada,muidu harmoonilisi palju.ilma mõõteaparatuuri omamata on seda raske teha.
      võiksid uurida raadioamatööride vanemat 144mhz tehnikat.

      Comment


        #4
        tuleb teha võnkeringiga ja ühe transiga korralik generaator mis töötab kvartsi sagedusel, jargmine võnkering peab olema arvestatud 40MHz.jne. kuni saad kätte 100MHz, sellised astmeid peaks olema 5tk ehk teiste sõnadega kasutad ära kvartsi sageduse viienda harmoonilise sageduse ja saadki sageduse 100 MHz otsi kusagilt vene saidilt raadioamatõõride klubi üles ja sealt mõne raadiojaama näit. LJON kordistaja skeem ja onngi  asi käes koos skeemi suurustega.võnkeringid pead ise arvestama et seda teha peaks olema ks. voltmeeter ja sag, mõõtja silma ja kõrvaga seda ei tee kui ka kogemusi napib sgs kui tahtmist on saab ehk kuidagi ka katse eksituse meetodil kui ära ei tüüta siis.....

        Comment


          #5
          Vana ja võib-olla aegunud teema, aga...
          Et 20MHz kordistada 100MHz-ni, ei tehta viit kordistit järjest. Kordistit siis vaja ainult üks aste, kordistustegur 5. Kui algul kordistada 2-ga, saab 40MHz ja sellest edasi enam 100 ei saa, võimalik siis vaid 40MHz kordne...
          Kordisteid tehakse näiteks transistoriga nii, et kollektoriahelasse pannakse mitu (tüüpiliselt 2, 3 või 5) korda kõrgema, võrreldes baasile antava, resonantssagedusega võnkering, mis seal siis nende mõne perioodi järel täiendavat ergutust transistori abil saab. Selle transistori töörezhiim valitakse harilikult veel niisugune, et ta ainult mingitest baasile antava signaali tippudest avaneks ja seega võnkeringi energiat täiendaks ega mitte seda shuntima ei hakkaks.
          Kvarts 20MHz on arvatavasti juba mõeldud kristalli harmoonilissagedusel töötamiseks, ilma 20MHz võnkeringita generaatoris võib hakata tööle 3 (või isegi 5) korda madalamal sagedusel. Vene päritolu kvartsid markeeriti enamasti nii, et kui numbrite järel oli ühik kГц, siis kvartsi põhisagedus ja kui MГц, siis tööks harmoonilisel.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

          Comment

          Working...
          X