Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Keraamilise kondensaatori kood

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Keraamilise kondensaatori kood

Ma tahan teha spy bugi(pealtkuulamis seade) aga leidsin skeemilt keraamilise kondensatori 4p7 ehk 4.7 pikofaradi.Milline võib olla selle kondensaatori tähis.Tavaliselt on keraamilistel kondensaatoritel 3 numbriga kood.ma vaatasin googlest ceramic capacitor code calculator ja seal panin sisse 4.7 pikofaradit aga tulemust ei olnud.Ma olen näinud ka 2 numbriga keraamilisi kondensaatoreid aga nendest ei saa ma aru,sest googlest otsisin nende koode aga ei leidnud.

Vs: Keraamilise kondensaatori kood.

Vaata oomipoest näit. - pane otsingusse. SMD kondekaid on igal pool, ei maksa ka midagi, paar senti. Kus sa asud? Ühe konde võin tasuta anda
    -superradical-

Comment

Et saada mingit ettekujutust kui suur selline mahtuvus on siis:

Kui võtta kaks ruudukujulist plaati, mille küljepikkus on 7,29 mm ja nende vaheline kaugus 0,1 mm
      siis sellise kondensaatori mahtuvus on täpselt 4,7 pF.
      Tingimusel et plaatide vahel on õhk. (arvutatud)
      Kui seal on mingi kile siis on mahtuvus suurem.

Kahe 0,2 mm jämeduse 4 cm pikuselt kokku keerutatud emailtraadi vaheline mahtuvus
      on ka selles kandis. (mõõdetud)

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Vaata oomipoest näit. - pane otsingusse. SMD kondekaid on igal pool, ei maksa ka midagi, paar senti. Kus sa asud? Ühe konde võin tasuta anda
        elan jõhvis aga küll kusagilt leian selle kondeka.

Comment

4,7pF ilmselt on nii märgitud ka kettakujulistele kondekatele. Ma pole nii väikeseid kasutanud ja hetkel otsida ka ei viitsi aga näit. 10pF on märgitud "10" - netis on tõenäoliselt infot.
          Alo räägitud traadi mahtuvus on muidu täitsa õige. Pm. saaks niisuguse kondeka ise teha paarist cm. mähisetraadist (ma olen vanades raamatutes ka niisuguseid juhendeid oma silmaga näinud). Tegu oli raadioaparatuuriga - ju siis mahtuvus väga ei kõigu ja ajaks ehk asja isegi ära kui tõesti enam muud võimalust ei ole aga Jõhvi kandis on kindlasti niisuguseid inimesi kel leidub neid kondekaid.

Lõpuks meenus ka see: Vene KT torukujulistel kondekatel on märgitud mahtuvus just nii - 4,7 (paar päeva tagasi oli käes üks 5,6pF ja nii oligi märgitud - "5,6" - tähti taga ei ole neil.
          Vanad raadiod, need patareidega VEF raadiod sisaldavad niisuguseid kindlalt, ja üldse - laiatarbe raadiokraamis need olid levinud.

Vaata mu teemat ostsilloskoopide ja pinge mõõtmisest nendega - seal on pildil näha niisugune kondekas kah, siis tead mida otsida.
          -superradical-

Comment

See peaks olema 3,9 pF

Kui nüüd võtta rööpi 3 sellist kondet ja 2 kondet ning panna need pundid järjest
            siis saame mahtuvuseks 4,68 pF.

Pole ilus aga vajalik mahtuvus on olemas.

Ausam oleks muidugi

Comment

http://www.oomipood.ee/product/farne...isc-100v-4-7pf 70 sendi eest saad 10tk (10tk on miinimumkogus, 7senti/tk). Tavaline, keraamiline, radiaalne (lihtsam algajal joota).

Kui tarvis kõrgstabiilsust siis niisugune: http://www.oomipood.ee/product/farne...tor-4-7pf-500v hind 1.11€/1tk, tegemist raadioaparatuuris ideaalseima kondekaga kui tegemist kõrgete nõudmistega stabiilsuse osas, "Hõbe Vilk" ehk ka vilkkondensaator, väga väiksed kaod. Üks parimatest kondekaliikidest üldse.

Ja kui SMD ei hirmuta ja pinge seadmes on kuni 10V siis farnelli kood 1740487RL - spetsiaalselt raadioaparatuuris kasutamiseks mõeldud keraamikakondensaator. Siiski enne selle valiku langetamist soovitaks tähelepanu pöörata mõõtudele ja vaadata seda näit. joonlaual - ideaalne kui tarvis miniatuurseid seadmeid, 0201 korpusemõõt tähenab 0,6mm pikkust . Väikseim tavaSMD on veel kest 01005 - ideaalne pisikese "jälgimistehnika" jaoks
              -superradical-

Comment

Vaatasin oma varud üle, 4,7 pF torusid leidub. Kui mujalt ei saa/taha, siis saan saata. Aegajalt käivad kolleegid Kiviõli kandis. aq

Comment

Vs: Keraamilise kondensaatori kood

Esmalt postitatud lowskill poolt Vaata postitust
                  Ma tahan teha spy bugi(pealtkuulamis seade) aga leidsin skeemilt keraamilise kondensatori 4p7 ehk 4.7 pikofaradi.Milline võib olla selle kondensaatori tähis.Tavaliselt on keraamilistel kondensaatoritel 3 numbriga kood.ma vaatasin googlest ceramic capacitor code calculator ja seal panin sisse 4.7 pikofaradit aga tulemust ei olnud.Ma olen näinud ka 2 numbriga keraamilisi kondensaatoreid aga nendest ei saa ma aru,sest googlest otsisin nende koode aga ei leidnud.
                  Tabeli järgi on 4,7pF tähistus 479
                  (9 tähendab korrutamist 0,1 ehk siis 47pFx0,1)
                  viimati muutis kasutaja Starfish; 11 June 2012, 12:11.
                  http://hparchive.com/
                  https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                    Tabeli järgi on 4,7pF tähistus 479
                    (9 tähendab korrutamist 0,1 ehk siis 47pFx0,1)
                    Ma vaatasin ceramic capacitor code ja seal oli 479- 47mf mitte 47 pf.
                    viimati muutis kasutaja lowskill; 12 June 2012, 14:01.

Comment

Kas ikka vaatasid keraamilisi kondekaid?
                      Tähistused on erinevad ja meie siin täit tõde kindlasti välja ei selgita, et MIKS.
                      erinevatel kondekatel on erinev tähistus.
                      Näit. siin viidatud Silver Mica kondekad, mul siin kohe käe vahel 10pF niisugune, markeering on 10pF, ei mingit imelikku koodi. Ka ketaskondekad sahtlis, 8,2pF on pisikesed numbrid 8.2 - kas vahel on punkt või koma...mis vahet sel on. Pakendile on kirjutatud 8,2pF/50V

Aga 479 kohta võib täpsemalt uurida...
                      Kasvõi siin natuke infot:
                      -superradical-

Comment

Mul on jõhvis mõned plaadid romuelektroonikat, kust võib kondekaid jms... juppe maha joota.
                        Vanad autoraadiod, arvuti toiteblokid jms. romuelektroonikat.
                        Vajadusel saaksid neid ise lammutada, homme olen kuni kella kuueni jõhvis viadukti juures, kaubamajas.

Millist sul täpselt vaja on, seda ma ei tea, ning kas see mul ka olemas on, pole kindel.

Jõhvis on ka 2 elektroonika poodi, üks kutseka taga ja teine surnuaia/tavandimaja juures.

Comment

kas sa surnuaia juures käisid?poljus on koha nimi
                          neil peaks seal olema.

Comment

Working...
                          X