Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digipotega juhtimisest (teemast "Blondiin hädas kõlarijuhtmetega")

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Digipotega juhtimisest (teemast "Blondiin hädas kõlarijuhtmetega&quot

Tead, Sa nii hirmsasti kiidad siin seda asja ja kui mul tekib aega siis hea meelega räägiks sellest, ehk see pole nii hull kui tundub aga ikka väga lihtne ka ei peaks olema .
    Komplekti ei tahaks, plaadi teeks ikka ise aga töötõed ehk saaks selgeks arutada?
    Või...?

Comment

Esmalt postitatud bujään poolt Vaata postitust
      Tead, Sa nii hirmsasti kiidad
      KIRJELDAN!
      siin seda asja ja kui mul tekib aega siis hea meelega räägiks sellest, ehk see pole nii hull kui tundub aga ikka väga lihtne ka ei peaks olema .
      Komplekti ei tahaks, plaadi teeks ikka ise aga töötõed ehk saaks selgeks arutada?
      Või...?
      Ma olen porilaisk ja tinutan oma asjad nende universaalmontaažplaatide peale.
      Peale tinutust on peaaegu nagu päris, vastab kahepoolsele Eagle soovitustele.
      Ja kui midagi on paha, siis saab lihtsalt parandada.

Komplekti all pidasin silmas PICkivi (PIC18F4550), kvartsi ja USB kaablit.
      Mul on neid palju. Aga ....pole probleemi.

Boodi võiks sisse kirjutada ja mõned programmid PC-sse laadida.
      PC C, PIC C, Bootloader. Netist tõmmatavad.

Kirjutad Sa C-s või mõnes muus keeles? MASM on tore aga peale Win 95 ei taha enam eriti töötada.
      95 all oli OK!

Või .... kunagi peale Jaani?

Comment

Kirjutasin vastuse oma vana nime alt aga - loll olin, unustasin...noh, teada lugu - Martinile ei meeldi, et ma midagi ütlen .

Ma helistan lähipäevil kui mul nr. alles on, saab kokku leppida, et kuna sobiks. Siin neid audio/digitaal/ asjade kokkusättimisi vast ei ole avalikult mõistlik arutada üldse, tekitab mõnes kodanikus asjatut viha ja kulutab närve kah .

Niipalju, et C- ja MASMi pole kunagi näppinud, ei tea sellest midagi - päris puruloll pidi olema kergemini õppiv kui pole enne ise ja valesti õppinud - võta nüüd kinni

Comment

Ma helistan lähipäevil kui mul nr. alles on, saab kokku leppida, et kuna sobiks.
          Niipalju, et C- ja MASMi pole kunagi näppinud
          Kena, teeme siis väikese kondiproovi:
          Siin on nüüd üks programmilõik mis midagi teeb. Õigemini 3 lõiku mis üksteist välja kutsuvad.
          Katsu aru saada mis seal toimub. LED on LED ja Oota on ootamine. Nuputa nüüd.
          See on täiesti töötav lõik. Ja asendab 555-t.

Kood:
          void main(void){
              InitializeSystem();
          	mLED_6_On()
          	mLED_5_Off()
              while(1){
                  USBTasks();         // USB Tasks
          	mLED_6_Toggle()
          	mLED_5_Toggle()
                  ProcessIO();        // See user\user.c & .h
              }//end while
          }// end main

void ProcessIO(void){ 
              if((usb_device_state < CONFIGURED_STATE)||(UCONbits.SUSPND==1)) 
          		return;
              Vilk();
          //   Switch2IsPressed();
          }// end ProcessIO

void Vilk(void){
              if((usb_device_state < CONFIGURED_STATE)||(UCONbits.SUSPND==1)) 
          		return;
              mLED_7_On();
              mLED_8_Off();
              Oota(12,5,1000);
              mLED_7_Off();
              mLED_8_On();
              Oota(12,5,1000);
          }// end Vilk
          Katsu radiotehnika35 ka kampa meelitada.
          Kolmekesi on kergem. Muidu läheb äkki raskeks.

Comment

Vs: Digipotega juhtimisest (teemast &quot;Blondiin hädas kõlarijuhtmetega&quot

Jah, ikka päris kindel oled?
            Mis on selleks levinuim PGA - PGA2311,

juba vanast ajast olemas ja teadlik, et nihke olemas on aga mingi keskmiselt 15€, tundub kallis tegelikult ikka suht labase kivi eest ja oluline puudus on see, et lihtsalt, näiteks lihtloogikaga selle juhtimiseks ilmselt puudub võimalus - vastasel juhul reklaamiks seda oma datasheetil tootja.
            Et aga konstruist võiks veel mõnedel kasu olla (pean silmas just noori algajaid) siis inimene kaotab huvi kui ta peab esimese asjana ostma võibolla vanema poole kuupalga jagu maksva programaatori - saba ka üldse ilma, saab teha asju teistmoodi...seda peaks ka mõtlema tegelikult, kõigil ei ole võimalust ja see prosedega jändamine on üks BS - nagu see arvustiajastu ükskord kokku kukub (millalgi nagunii), sama on nende prosedega - kui tootja otsustab, enam ei tooda - ongi kõik, kaotab näit. konkreetselt kivimudelilt ütleme SO kesta ja selle asemele tuleb mingi BGA kest? See on kodusnokitsejale tervitatav? Muidugi, tee jälle müst lisakulutusi...
            Või - läheb see kivi seal lihtsalt p...e? Iga elektrooniline vidin on potensiaalne rikkeallikas - ega need prosed ja PICd teistmoodi ei ole, tööstuses ise töötanud ja näinud küll, vahel tuli testimises üle plaadi pesadest prosesid kangutada ja uutega asendada. Loogikaga on lihtne - vastava funktsiooniga kivi ja asi korras, kui mõni tootmisest kaob, leiab ikka asendusi - ma usun mul hetkel kusagil ~2000 uut loogikakivi, osad vene, osad lääne...aga vist ei ole isegi ühel plaadil ainsamat pic ega muud niisugust, ise ei ole kunagi ostnud ja kui võimalik - ei osta kah, kui see programm sinna peale saaks samade kulutustega kui on näit. loogikale tehtavad lisakulutused siis ehk võiks kunagi proovida aga, et üks 40-50€ maksev programmaator saab hakkama ainult ühe perekonnaga (sedagi heal juhul siis - ei ole plaanis ka proovida).

Ja eksperimenteerima peab - selles ongi point, et "pole proovinud" - siin ennegi olnud juttu, et oi, jumala eest pole üldse mõtet, ei tohi nii...lõpuks tuleb välja, et teoreetiliselt, ei ole mõtet, ma oletasin...
            ja lõpetuseks AD7111 kohta - ei ole ta miskit nii hinnaline kui seesama PGA millest oli juttu, pole pooltki vahet - oomikas ca. 20€
            Kui ma mingi paar aastat tagasi uurisin teemat, siis olid AD7112 ikka suht kallid (mingi 500EEK ligi?), AD7111 läheb 2 tk vaja (2x16.23EUR oomikas). Pole ju odav?
            Praktikas jäi mul see digipote teema proovimatta, kuna eelnevalt tehtud releedega volüümiregull-sisendivalija enkoodritega+displei+toite järkjärguline sisselülitamine+mute jne läks liiga mõttetult kipakaks. Lihtsam ja kindlasti töökindlam on attenuaator+vastavalt vajadusele TL431 tehtav mute+toite juhtimine releedega. Paljudel potedel pole ka mälu.
            Teoorias jõudsin valmis teha OOO tabeli lineaarse daci arvutamiseks logaritmiliseks ja skeemi koos jupikese PCBga.

Rohkem sinu monoloogist kahjuks aru ei saanud.
            Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt Vaata postitust
              Lihtsam ja kindlasti töökindlam on
              attenuaator+vastavalt vajadusele TL431 tehtav mute+toite juhtimine releedega.
              Seal kuskil Kopli tagaotsas oli mingi TPI hoone ja seal üks mu kursavend tegi fototakisteid.
              Mälu järgi olid megadest oomidesse sõltuvalt valgusest.
              Kuskil nad võivad veel olemas olla aga see oli oma 30 aastat tagasi. Kohe ei mõõda.

Kui kaks sellist panna järjest ja eraldi valgustada siis peaks ju tulema välja peaaegu pote.
              Tark masin juhib LEDe ja seab takistused paika. Kas nii ei saaks?

Mõnikord on ju kena kui saab omatahtsi lärmi vaigistada.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                Seal kuskil Kopli tagaotsas oli mingi TPI hoone ja seal üks mu kursavend tegi fototakisteid.
                Mälu järgi olid megadest oomidesse sõltuvalt valgusest.
                Kuskil nad võivad veel olemas olla aga see oli oma 30 aastat tagasi. Kohe ei mõõda.

Kui kaks sellist panna järjest ja eraldi valgustada siis peaks ju tulema välja peaaegu pote.
                Tark masin juhib LEDe ja seab takistused paika. Kas nii ei saaks?

Mõnikord on ju kena kui saab omatahtsi lärmi vaigistada.
                Noh, katsetamise ja eneseharimise mõttes võib ju igasuguseid vigureid meisterdada. Aga asja praktiline mõte?
                Diyaudio või mingis foorumis tegid vennad optronide peal volüümiregulli.

PS 80'ndate lõpupoole (siis kui Rust Punasele väljakule maandus), töötasin ühe suve Kopli tagaotsas TPI "Eksperimentaalis" elektrooniku abilisena.
                Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt Vaata postitust
                  Noh, katsetamise ja eneseharimise mõttes võib ju igasuguseid vigureid meisterdada.
                  Aga asja praktiline mõte?
                  Eks sellel harimisel ole ju ka väikene mõte sees.
                  Võtad relee ja juhid või ei juhi.
                  Võtad raadiolambi ja saad juhtida elektrone.
                  Võtad transistori ja juhid laenguid.
                  Tavaoptronis on mängus üleminek aga
                  sellises takistiga optronis muudad tavalist takistus.
                  Nagu nupust keeraks.
                  Muidugi, võibki panna steper või servo nuppu kruttima.

Ja mõte on see et vajadusel valid sobiva.
                  Järjekordse elektroonilise "ristsõna" jaoks.

Siin on ühel mehel nostalgiline moto helilindist ja tühjenevast kettast.
                  Aga vaata teist ketast! Sinna kogud kõike, mida oled kuulnud, näinud ja kogenud.
                  Edu praktilisel salvestamisel.
                  Diyaudio või mingis foorumis tegid vennad optronide peal volüümiregulli.
                  Vaat siis. Ja ELFA foorumis saavad ainult kakeldud kui neiuke on hädas.
                  Ja rüütliturniir käib neiu au ja väärikuse kaitseks!
                  PS 80'ndate lõpupoole (siis kui Rust Punasele väljakule maandus),
                  töötasin ühe suve Kopli tagaotsas
                  TPI "Eksperimentaalis" elektrooniku abilisena.
                  Siis saad ju küll abistada ühe juhtme parandamisel.
                  Professionaalne abistaja ikkagi.

Comment

Siin on üks teema, kus on ka mõõdetud ldr-i moonutust. Ega ta ideaalne ei ole ja lisaks tunnusjoone kõikumine tähendab, et mitme kanali puhul sa pead kas kompenseerima või valima suuremast hulgast.
                    Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                      Siin on üks teema, kus on ka mõõdetud ldr-i moonutust. Ega ta ideaalne ei ole ja lisaks tunnusjoone kõikumine tähendab, et mitme kanali puhul sa pead kas kompenseerima või valima suuremast hulgast.
                      Vot seesama teema, LDR mitte optron.
                      Kolakoguja

Comment

Working...
                      X