Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Potensiomeeter  PCle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Potensiomeeter  PCle

Tere.

Plaan on ehitada PCle (täpsemalt MS Flight Simulatorile) gaasi kangi (põhimõttelist sama suguse nagu selle lehel http://www.fsnordic.net/discussion/index.p...y;threadid=5474 .)
    Vaja oleks natuke abi ja nõu elektroonika kohapealt, et millist potnensiomeetrit kasutada ja kuidas see PC taha ühendada.

Pildilt paistab, et nominaal on 100k ja jutust selgub, et lineaarse karakteristikuga. Oleks väga hea valida mõni võimalikult vastupidava takistuskehaga. PC külge? Oletan, et Game-porti (ei ole ise selle mänguga kursis kuid ega palju rohkem võimalusi ka pole).

Sommide juttu lugedes tekkis mõte: mix mitte teha optiline andur? Erinevalt potest ta ei kulu! Trükid ntx. Coreliga välja kileriba, mille läbipaistvus järjest väheneb (linear fill). Ühele poole LED, teisele poole fototakisti. Tõenäoliselt töötab. Ja igasugu trossidega mässamine jääb ka ära!
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

PC külge? Oletan, et Game-porti (ei ole ise selle mänguga kursis kuid ega palju rohkem võimalusi ka pole).
      Game-Porti läheb see jublaks jah. Et siis 100K-ne pote sobib? Ma vist seda optilist andurit veel tegema ei hakka, potega on natuke kergem (vist).

Comment

100k tõesti ja lineaarne (st. lineaarne sõltuvus takistuse ja pöördenurga vahel vrd. volüümi pote on tavaliselt logaritmiline).
        Taustaks võid lapata foorumit, siin oli pikem arutelu PC-game pordi üle.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tekkis selline küsimus, et mis vahe on lineaarsel ja logaritmilisel ???

Comment

Tekkis selline küsimus, et mis vahe on lineaarsel ja logaritmilisel ???
            Seda küsimust peaksid lahkama matemaatika õpetajad koolis.  :P Lineaarne on naamoodi: kui keerad raadio heli nuppu siis heli läheb kõvemaks just niipalju kui palju oled keeranud. Logaritmiline on, et kui keerad koguaeg nupp ühesuguse kiirusega siis heli läheb kõvemaks mitte sujuvalt vaid koguaeg kasvavas tempos. Log. fun graafikuna on sarnane ruutfunktsiooniga, millega kõik peaksid tuttavad olema. Praktilise tööga saab selles ise veeenuda, joonistades paberile näiteks 2"ruudus" funktsiooni.
            Loodan et ma siin väga mööda ei pannud, praegu ei tulnud mõni parem näide meelde. Targemad parandega kui millegagi puuse panin.

Ja foorumi lappasin juba läbi, ühtteist kasuliku isegi leidsin.

Comment

Vaata seda www.fsbus.de.............!!!
              Ma olen sinuga!

Comment

Working...
              X