Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

relee testimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

relee testimine

Kuidas testida multimeetriga releed?
    Mul on üks relee, mida ma kahtlustan katki olemises. Sellel nimelt on kahe kontakti vahel takistus 270 oomi ja ülejäänute vahel lõpmatu.

Tead, mis moodi relee töötab?
    Kax klemmi on alguses ühenduses, kui pärast on teised..
    see, et kas ta töötab, seda pead ikka vooluga kontrollima..kas ta lülitab sul....

Comment

Aga kas see 270 oomi on normaalne?

Comment

Minu arvates on normaalne küll... :

Comment

270 oomi on ilmselt relee mähise kontaktid. Sinna annab säraka peale ja siis lülitub.
          Relee rakendumiseks on tavaliselt vaja kõrgemat pinget (märgitud korpusele või leiad tüübi järgi), hiljem võib pinge mõnevõrra langeda kuid kontaktid jäävad kinni. Võib-olla on sul releele antav pinge liiga väike?
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kahe kontakti vahel peabki olema mingi kindel takistus. Seal on järelikult mähis. Nüüd võta mingi toide(olenevalt siis sellest, mis pinge relee sul on) ja lükka neile otstele peale... Siis mõõda uuesti üle kõik muud kontaktid. Ära ainult nüüd oommeetriga nende pinge all klemmidele lähene, sellega võid oommeetrist(testrist vms) ilma jääda. Kui pinge on peal, peavad olema kontaktid teises positsioonis.
            Täitsa loogiline on, et see relee on täitsa korras ja kõik kontaktid on normaalselt avatud (na) ja ei ole ühtegi ümberviskavat ka. Siis kui pinge peal on, on kontaktid kokku tõmmatud ja testriga saad kindlaks teha, mis klemmidele nende kontaktidele viigud lähevad.

Comment

Aitäh vastajatele, sain ilusti ära testitud. Relee töötab korralikult.

Comment

Working...
              X