Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Küsimus transistori kohta?!?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Takistab voolu tugevust(ampreid), kuid samas jääb pinge samaks. Vähemalt sellise asja mõtlesim mina välja kui mõtisklesin null takistusega takisti üle(minu isiklik arvamus, pole kindel et on õige)

Comment

Takistab voolu tugevust(ampreid)
      Ei usu...siis peaks ikka miski takistus ka olema...

Tõenäoliselt on see takisti seal lihtsalt üks traaditükk, et saaks hakkama ühepoolse trükiplaadiga(lihtsalt üleminek)

Comment

Ei just selles point ongi see R11 ONGI takk....kodust leidsin ka sellise!Lihtsalt ühe musta triibuga....nii et traadi jutt jääb ära.Ja asi täitsa taki kujuga! ;D
        Sõida,mees,aga ära mölise!

Comment

Seda saab muuta Wattidega. Oleneb mitme W-ne takk on. Jälle minu arvamus

Comment

nii palju kui mina aru olen saand siis watid näitavad midagi muud kui takistust!!!
            Sõida,mees,aga ära mölise!

Comment

Seda saab muuta Wattidega
              Mida saab muuta wattidega?
              watid näitavad midagi muud kui takistust
              Seda kindlasti...P=RxIxI või siis P=UxU/R

Mina jään siiski oma esialgse arvamuse juurde...

Comment

Oomid muudavad pinget(Volte) ja wattid muudavad tugevust(Ampreid) Jällegi minu arvamus

Comment

See mida tak muudab oleneb ka ühendusviisist(rööbiti ühenduses on pinge iga takisti otstel sama ja tugevus erinev, a järjestikku ühendatud takidel on pinge erinev ja tugevus sama)

Comment

Kui ütled nii siis ei vaidle vastu. Ega ma ei tia sest asjast kahjuks eriti midagi :-/

Comment

Nujah...selleks see foorum ongi, et targemaks saada

Comment

Aga miks siis on olemas null takistulega takid?

Comment

Selleks et automaatika(robotid) saaks neid paigaldada...

Comment

0 oomised takid on:
                            -kaitsme asemel
                            -trükiplaadi topoloogia lihtsustamiseks (üleviigud jne).
                            - vahest veel mõni põhjus

Takisti muudab ahela voolu ja seetõttu muutub ka teispool takki olev pinge. Öeldakse, et takil tekib pingelang n volti.
                            Võimsust ei muudeta kuidagi, küll aga on oluline takisti enda talutav maksimaalne võimsus (vatid). Ka 0 oomise puhul sest reaalselt ei ole 0 oomi olemas, ainult ülimadalal temperatuuril (-260...-270 jne) tekib ülijuhtivus ning 0 oomine takistus.
                            Seega kui lased kasvõi trükiplaadi (kitsast) rajast läbi liiga suure voolu, põleb ta ära. Sama asi juhtuks 0 oomise takiga.
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

http://www.token.com.tw/resistors/resistors-zj.htm

Comment

Working...
                              X