Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Huvitav kell

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tegelikult ju päris huvitav ja leidlik kell.
    transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Dum, dum tund aega uurimist ja mõistsin et juhtmed, mähised ja plaat käivad koos ringi
      Ja mootori harjadele läheb vool... 8)

Comment

Äkki saan veel täna valmis ehtada Vaatan paarist poest läbi, kas saan mõned puuduolevad asjad ja saab ehitama hakkata

Comment

Äkki on võimalik sul töö käigust ka pilte teha? Oleks huvitav vaadata...

Comment

Kahjuks ei ole erilist võimalust :-/, aga usun et asi eriti teist moodi välja ei näe nagu seal lehel on.

Comment

Ühest mootorist sain nüüd lahti :-/ Mähisest tulid otsad lahti. Hoiatus: Mähise traat väga nõrk ja peab väga ettevaatlikult ringi käima.
              Teised mootorid mis mul on ei sobi hästi selliseks modimiseks
              To doktorms: Palju sa selle mootori eest tahaksid?

Comment

Tia, oska ta eest küsida...a ma vaatsin, et sa Tartust pärit, seal Tiigi tänaval raamatukogu juures om teil üits hää puud, kui midagi säänest vaja(peaasi et on selle mootori juures et lahti käiks ja et kolme mähisega oleks)

Mitte et ma enda mootorit nüid müüa ei tahaks, a ma arvan, et sul tuleb endal nii odavam (postikulu on juba miski 20 eeku+miski raha mulle). :

Comment

Sealt sain ühe. See on nii kinni, et väga raske lahti saada, kui mitte isegi võimatu. Ääred on kinni pressitud :-/

Comment

Et sis tahad seda minu oma ve? Paku miski hind...

Comment

Tiigist sain 35 rahaga. Äkki astud jutukast läbi 8)

Comment

Siin ka teisi lahendusi asjale leitud (hunnik pilt ja linke) : 8)
                        http://www.geocities.com/luberth.geo/analog.htm

Comment

See kell sai juba aasta tagasi valmis nikerdatud..

Aga selle toite plaadile toomise mingite mähiste kaudu toomine on küll jama.
                          Tehke nii. Mass võtke mikromootori korpusest( tavaliselt jõuab see ka võllini) +vdd soovitaks panna jooksma väikese kuullaagri pealt. Ja täispöörde indikaatoriks panna kas opto-paar või mõni hall'i andur..

Aga muidu sheff värk küll..
                          õpetus (aasta vana)
                          http://www.hot.ee/tonug/Electr/propeller_kell.htm

Comment

Eks ma üritan jah mitte nende mähistega enam jamada.
                            Suured tänud

Comment

Ps! Minu lehel pakutud trükiplaat tasuks üle kontrollida või ise uus teha). Tuleb nigu meelde, et skeemi kokkupaneku ajal oli trükiplaadiga mingeid erroreid.

Edu..

Comment

Skeemil on natike erroreid, aga pole probleem. Seal on Vin miinus ja 7805 pluss kokku ühendatud. konde juurest läheb miinus ja pluss kokku ning Pic ei ole miinusega ühendatud. Sul on selle 7805 juures natuke midagi sassi läinud.
                                Kas sa proget ei viitsi kirjutada analoog kella jaoks?

Comment

Working...
                                X