Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Huvitav kell

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Huvitav kell

Leitsin sellise huvitava asjahttp://www.bobblick.com/techref/projects/p.../propclock.html ;D
    Tekkis küsimus selle mooroti kohta, et kas see on tavaline stepper mootor või midagi muud ??? Ja äkki kellelgi oleks sobivat mootorit odavalt müüa.

See ei ole stepper mootor, vaid täiesti tavaline.
    Seal pildil oli kasutatud vist vidomaki videopea mootorit, aga seal oli ka soovitatud kasutada disketuseadme disketi ringiajamiseks mõeldud mootorit. Peamine on vist selle mootori juures see, et ta piisavalt pöördeid minutis teeks.

Comment

Seal oli juttu mingist 90 ja 180 kraadistest mootoritest ???
      Igal mootoril on ju pöörded erinevad. Kui paned sinn 2400-se 3000-se asemel siis hakkab tekst ju ringi liikuma.

Comment

See on küll vinge kell!

Comment

Kui ma nüüd õieti aru sain, siis saab kontroller andmed mootori asendi ja pöörete kohta tema enda mähistelt(kuna vool jookseb mähistele harjadelt), nii et pöörete arv pole nii oluline...

Kui mootorit mujalt ei leia, siis avastasin, et mul endal vedeleb kodu see mootur:http://www.bobblick.com/techref/proj...or/tmotor.html

Comment

Mul on ka tavalisi mootoreid igas mõõdus ja suuruses, kuid ei saa täpselt aru, kuidas see mootori modifitseerimine käis :-/http://www.bobblick.com/techref/projects/p...tor/tmotor.html

Comment

Mootori modimise juures on peamine, et sa iga mähise juurest tooksid juhtme eraldi välja, ja et mootor oleks pärast seda võimeline pöörlema...

Comment

Eks ma lammuta jälle ühe mootori lahti ja uuri seda õpetust ja mootorit ja vastupidi kuni asi selge

Comment

Nii vist peabki jah... :

Comment

Nüüd sain vist enam vähem aru, aga missugune see Berg connector on ???

Comment

top view pildil see pruun pistik... Lihtsalt hea ja pisike. Pane mingi suva pistik või jooda kasvõi otsad otse plaadile.

Comment

Aga kui see teeb paar tiiru siis on juhe ju ümber seda kinni ja asi jääb seisma ??? :-/ :'(

Comment

A selleks sa mootorit modima peadki ju...

Comment

Dum, dum :-[ tund aega uurimist ja mõistsin et juhtmed, mähised ja plaat käivad koos ringi :-X
                            Mis teha kui mul ikka niiiiiiii pikad juhtmed on(või lihtsalt aeglane prose)

Comment

Ega mõni inimene mõtleb päev...    ...kaks kuidas saapa paela kinni siduda.[glow=yellow,2,300]Nii, et ei ole sull nii pikad jugtmed ühti.[/glow]
                              transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Working...
                              X