Plaanis ehitada Welleri WSP80 kolvile väike kompaktne DIY jootejaam - kas impulsstoiteplokist alalisvooluga toitmine on hea mõte?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Toide jootekolvile
Collapse
X
-
Vs: Toide jootekolvile
Sellel lingil on vend teinud midagi analoogset, vaata http://coolshop.dnsalias.org/projects/ssc/ssc.html ehk on abiks.
-
Jah, olen neid projekte sisult sarnaseid ja keeltelt erinevaid vaadanud küll aga ilmselt ei sõnastanud ma oma küsimust eriti selgelt. See akude pealt käiv kolb on päris elegantne lahendus aga mind huvitab rohkem toite sisuline poolt.
Selle olen esialgu kindlaks määranud, et tuleb väline toide vooluvõrgust aga kas:
1) lahendada nagu Welleril endal - trafoga 220->24VAC, sümistoriga tüürimine; lisaks loogika jaoks alaldada ja stabiliseerida alla 5VDC-ni kuna plaan kasutada uC+nupud+LCD juhtimist;
2) kasutada impulsstoiteplokki 24VDC väljundiga, lülitused priskema väljatransistoriga, loogika jaoks stabiliseerida samadele tingimustele vastav nivoo ning lahendus.
Teise variandi kasuks räägivad minu vaimusilmas küpsenud disaini puhul sobivamad mõõtmed, maksumus pole antud juhul kõige olulisem.
Huvitav, kas kommerts seadmetes kasutatakse vahelduvtoidet pelgalt selle pärast, et vältida alalduskadusid või on siia veel mõni koer maetud?
Kolb läheb ka alalistoitega piisavalt kuumaks... WSP kütteelement ei tohiks ju voolusuuna suhtes pritsakas olla, või parandatagu mind, kui eksin.
Comment
-
Uudishimust küsimus - kas toiteplokk jootekolvile valmis?
Ülal viidatud skeemist ei leia mina kohta, kuhu lülitatakse termopaar, mis kolvi temperatuurist teada annab. Loodetavasti nn. punasel Welleril on see ikka olemas?
Ise ladusin kokku sellise skeemi järgi
Peale mõnigast pusimist (jupid on teist marki, need mis parajasti käepärast olid) hakkas isegi täiesti tööle. Kolviks on küll miski odav SL-NI, aga usun, et ka Welleriga toimetaks see skeem pädevalt.
Comment
-
Impulls toide töötab probleemita jootejaamas. Ise olen ehitanud ühe jaama endale, kus kasutasin universaal laadjat läpparile.
Atmega8 baasil. Väga hästi töötab ja olen väga rahul sellega. Kolvi kasutasin Hakko936 jaamast. Hind kokku tuli umbes 10eur, mida loen väga heaks tulemuseks!
Vajadusel saan skeemiga aidata.
Parimat,
SergeiHobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
Huvid: mikrokontrollerid, CNC, DIY, 3d printer: Prusa i3.
Comment
-
Vahepeal kõvasti tööd rabanud ning huvitegevuse jaoks pole üldse aega jäänud aga kui rahulikum hetk käes on plaan ikkagi plokk valmis teha. Mõte liigub tahes tahtmata sinna impulsstoiteka suunas ning hiljuti leidsin tehnoprügi hulgast päris edevad väikesed sinised 7-segmendised... ehk seekord ei hakkagi LCD-d otsima. Ilmselt tuleb teha nagu tavaliselt - kui aeg küps, vaatan, mis käepärast on ning trein valmis .
Comment
Comment