Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RC auto raadiosaatja skeem?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

RC auto raadiosaatja skeem?

Plaan on ühest Raadioteel juhitavast autost teha mikrokontrolleri poolt juhitav auto. Selleks oleks mul vaja leida trükkplaadilt need klemmid, mida lühistada, et anda signaal(edasi/tagasi/vasakule/paremale). Oskab äkki keegi nõu anda, kuidas seda otsima hakata, või kus seal üldse asub see saatja osa. Igasugused nõuanded oleks väga abiks.

Lisasin pildid trükkplaadist.
    Lisatud failid

Vs: RC auto raadiosaatja skeem??

Kui sul on plaanis teha nn autonoomne masin, mis liigub iseseisvalt saades info anduritelt, siis milleks sulle see õnnetu olemasolev trükiplaat?

Comment

Kuna see on mu esimene selline katsetus, siis püüaks võimalikult lihtsalt alustada. Ma lootsin, et need 4 funktsioon saakski sealt samast plaadilt 4 ahela lühistamisega kätte. Edasiseks juhtimiseks teeks nagunii teise plaadi.

Comment

Esmalt postitatud EiMäleta poolt Vaata postitust
        Plaan on ühest Raadioteel juhitavast autost teha mikrokontrolleri poolt juhitav auto. Selleks oleks mul vaja leida trükkplaadilt need klemmid, mida lühistada, et anda signaal(edasi/tagasi/vasakule/paremale). Oskab äkki keegi nõu anda, kuidas seda otsima hakata, või kus seal üldse asub see saatja osa. ......
        Arvan et alustuseks võiks trükkplaadilt skeemi paberile mõelda/joonistada ja
        siis selle tööpõhimõttest aru saada. Seda võiks teha "tagantpoolt ettepoole"
        põhimõttel, alustades mootori juhtimisest. Tõenäoliselt on tegemist H-sillaga,
        mille skeem võiks olla näiteks midagi sarnast sellega:

Seejärel võiks vaadata, mis mikroskeem see seal juba on ja kuidas ta pandud
        on omakorda neid transistore (H-silda siis vist) juhtima. Ehk leidub mikroskeemi
        tüübi järgi netiavaruses tuuseldades ka juba mingi tüüpskeem just sellele.
        Üldse ei saanud aru, millist saatjat sealt plaadilt veel otsida tuleb, mina arvan
        et seal on hoopis raadiovastuvõtjaga tegemist.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Google aitas, leidsin põhimõtteliselt just sellise sama tegevuse kirjelduse ja selgus et piisab sellest kui kivi õigetele jalgadele anda peale 5V, et mootorid vajalikus suunas liikuma hakkaks. Nüüd tuleb veel neli juhet plaadile külge joota.

Comment

Esmalt postitatud EiMäleta poolt Vaata postitust
            Google aitas, leidsin .....
            Kas leitut (lingina) sobiks ka siia teistele jagamiseks panna?
            Et siis selle mikroskeemi väjunditele antakse veel mingid
            juhtpinged peale? Kas ikka nii võib?

PS. Võib-olla saab mingit eeskuju või mõtteainet siit
            (see on lausa impulss-laius-modulatsiooniga juhtimine):
            One of the advantages using the Microchip PIC microcontroller Pulse Width Modulation or PWM for short is; this PWM peripheral circuit is designed to control the
            viimati muutis kasutaja fre; 29 December 2012, 17:05.
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Fastest Way to Hack RC Car H-Bridge: I have some broken small RC car without remote control and I was interesting to hack the H-bridge of these car and connect them to micro controller circuit  in order to make for example a line follower robot or obstacle avoidance robot. The co…

Ok, kui ma nüüd annan signaali(5V) selle plaadi peal oleva kontrolleri väljundPin`ile, siis võin ma selle signaali vabalt anda teise välise mikrokontrolleri väljundist(ilma takistita), sest see vool on ju nagunii mikrokontrollerile ohutu? Teoreetiliselt peaks see vist nii olema?
              viimati muutis kasutaja Scott; 03 January 2013, 05:46. Põhjus: kokku

Comment

Working...
              X