Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

110V LED lambid jadas 220V võrgus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

110V LED lambid jadas 220V võrgus?

Sai siis tellitud miskeid hiinakate LED lampe, toredad inimesed suutsid mulle 4x2W 220V lampide asemel sain 4x3W 110V isendid. Kas neid peaks saama jadasse ühendada? Tore on muidugi see, et mitte mingeid kirju peal pole, kas nad ise ka vahet teevad lampidel või saavad sama asja mitme eri margi pähe....

Vs: 110V LED lambid jadas 220V võrgus?

Võtsin tangid kätte ja lammutasin ühe lahti. Sees neli LED-i jadas, isendite kohta ei oska muud öelda, kui plaadil o markeering: cq-lv8545. Draiveri trükiplaat on pisike, mõned, takid, konded, diood, dioodsild ja impulsstoite kivi RM3253S, lisaks miski trafo. Peaks vist asja kokku panema ja üle mõõtma mis pinged LED-idele lähevad. Proovisin üksikult 3-4V vahemikus ja seal liikusid voolud 180-1000mA vahel. Kui nüüd neli jadas lasin 14V, tarbis ~500mA ja valgustas ilma reflektorita kõvasti paremini kui laualambis olev 40W hõõglamp. Mainin ka seda, et ilma reflektorita on vaatenurk ~180kraadi juurde.

Lisaks: Draiveri datasheet andis julgust pista pirn laualampi ja proovida - pauku ei käinund, põleb hoopis. Hetkel on imelik tähelepanek selline, et mitte LED ei kuumene vaid taga olev sokkel, kus sees kogu draiver asub...ei tea kas LED-ide plaadilt läheb soe sinna või tõesti on sokklis sees "küttekeha".

Lisaksk 2: 12,4V on toitepinge mõõtes laualambis põlevad lampi, toiteka taga sellise pingega 180-190mA...
    viimati muutis kasutaja Eggy; 16 January 2013, 21:38.

Comment

Äkki saidki õiged pirnid lihtsalt mingid suva numbrid peal.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Hetkel tundub küll sinna auku, vähemalt tööpinge koha pealt, AGA...kui LED-idele tule 12,4V ja 190mA siis kust see 8/12W tuleb...või saan ma millestki valesti aru? Ei imestaks, kui kõikide võimsuste peale, millel on 4LED-i saadetakse samad lambid.

Comment

Ma vist kujutan juba ette, missugusest pirnist jutt. 8W vajab juba päris korralikku jahutust, seepärast vool nii väike.
          Ei hakkant uut postitust tegema.
          See on paras müügitrikk, niimoodi neid 8W-stena maha müüa. Ise-enesest võib seal ju 4x2W LED sees olla (milles isegi kahtlen, puhas raiskamine ju), aga vaata jahutust? Siin üks pilt korralikust 7W-sest lambist: http://m2.dealextreme.com/upload/rev...15983fd15e.jpg
          On ikka pirakas radikas, mis täitsa ok sellise võimsuse juures.
          Sinu ostetud ca 3-4W sobilikud. Lisa toitega ja voolu tõstmisega kuumenevad üle ja kõik.
          viimati muutis kasutaja tiidu93; 16 January 2013, 22:56.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
            Ma vist kujutan juba ette, missugusest pirnist jutt. 8W vajab juba päris korralikku jahutust, seepärast vool nii väike.
            Sellised.

Hetkel tekib aga pigem küsimus, kuidas see toitelahendus vastu võiks pidada, päris sama, nagu datasheedis pole, aga suht sarnane. Või tasub äkki sisikonnad välja lasta ja 12V pealt käima panna?

Pildid laiali lammutatud isendist.
            viimati muutis kasutaja Eggy; 16 January 2013, 23:00.

Comment

Working...
            X