Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

4 AA mobiililaadija

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

4 AA mobiililaadija

Tere! Mul on üks tore nutitelefon, millel on mõistlik GPS ja ees on kena kevad, kui tahaks matkama minna. Probleem aga selles, et GPS-iga peab aku kuskil 5 tundi, mida on üheks korralikuks matkaks vähevõitu.

Laadida saab USB kaudu, mistõttu mõtlesin võtta mõne miniusb pistiku, sinna külge tavalise 4 AA patareid hoidva pesa keevitada (+ ja + ning - ja -), patareid sisse panna ja on-the-go voolu nautida väljas olles. Esiteks ei eksi ära, teiseks saab teekonna kenasti salvestada.

Mis arvate, kas ideel on jumet? 6V peaks päris mõistlik laadimiseks olema ja ma eeldan, et telefonis on diood ka, mis lubab patareil telefoni laadida ja mitte vastupidi. Kas peaks laadimisvoolu piirama ka?

Vs: 4 AA mobiililaadija

Kui aus olla, siis olen isegi sellist mõtet heietanud, aga ma teeks seda pigem 6V 2CR5 patareiga (midagi sellist) ja paneks sinna veel dioodi vahele, et 6V-st 5,4V teha. Kui patarei hakkab tühjaks saama, võib dioodi ära lühistada ja saab need viimased piisad energiat ka sealt seest kätte.

Comment

AA on surnud. Suvalise läpakaaku 4 18650 elementi ja see.
      EE orjusest vaba!

Comment

AA-d saab ettejuhtuvast poest osta, kui vaja peaks olema.

Aga kas patareist välja antavat voolutugevust piirab telefon ise oma äranägemist mööda?

Comment

Esmalt postitatud ponxpinks poolt Vaata postitust
          AA-d saab ettejuhtuvast poest osta, kui vaja peaks olema.

Aga kas patareist välja antavat voolutugevust piirab telefon ise oma äranägemist mööda?
          Voolutugevuse määrab telefon ise - palju vaja on, nii ka võtab. Vaja laadida oma sisest Li-Ion akut, võtab 500...800mA. Oleneb telefonist.
          Lihtsalt pinge peab kindlasti olema üle 4,2 voldi. 5V sobib ja 6V ei tohiks ka midagi hullu teha.

Comment

Osta midagi sellist : http://dx.com/p/aa-battery-usb-emerg...ger-pack-15048
            või sellist: http://dx.com/p/1000mah-portable-sol...ts-black-44047
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Olen ka testind igasugu varinte. Lõpuks jäin reservaku juurde.

A.

Comment

Working...
              X