Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

1k:8R transformer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 1k:8R transformer

Esmalt postitatud mudasiil poolt Vaata postitust
    kogenumad soovitasid multimeetrit 20kV voolu mõõtmiseks...
    Parandaks äkki: kogenumatud parem olla ettevaatlik, ise küll ei julgeks seda testrist läbi lasta, nii kõrgepingel on juba nii palju kavalust, et kuidas testrit ära tappa

Ah ja kui sa minu sõprade või uute klassikaaslaste seast oled, siis mina küll mitte mingil juhul oma testrit ei anna! :P
    viimati muutis kasutaja RaunoK; 12 m 2013, 22:42.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

10mA. Multimeetri saan tuttava elektriku käest hankida.

Comment

Elekter pole mänguasi!
        "Stun gun" liigitub elektrišokirelva alla.

§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon

(3) Tsiviilkäibes on keelatud elektrišokirelv.

Kõrgpingega keegi ei keela katsetusi teha, aga sinu ettevõtmine liigitub lolluse alla.

Comment

No eks liigitame siis antud projekti kõrgepingekatsetuste alla.

Comment

Trafoga on asi lihtne, suhteliselt muidugi. Vene mustvalge lampidega teleka korras reatrafo, lammutad selle laiali, kõrgepingemähise jätad alles, madalpingemähise asemele kerid uue mähise, kuskil paarikümne keeru ringis. Ja anna minna. Kui sinna 20kV kanti jõudma hakkad, hakkab see kõrgepinge igale poole ronima, aga mitte sinna, kuhu vaja.

Comment

10mA võib esmapilgul tunduda inimesele ohutu. Ameerikas, kus politsei eriliselt armastab pättidele särtsu anda, on palju juhtumeid, kus südamehaiged inimesed on läinud selle tagajärjel parematele jahimaadele. Ja seda ikkagi tehasetoodanguga, mitte mingi põlveotsas kokku keevitatud elektrijaamaga.
              Naljana võiks soovitada ehitada see elektriline seade, millega "Joomahullu päevaraamatu" peategelane selg ees vastu seina lendas.

Comment

On ikka hull teema küll. Sellest ajast, kui maakera veel lapik oli ning 3 elevandi seljas, on ikka üksjagu aega tagasi.
                Ah, et kohe võtad testri/multimeetri, olenemata sellest et isegi testrijuhtmetel on hüüumärgiga silt "1000V!" ja lähed sellega 20 kodra suuremale pingele kallale, et siis seda mõõtma? Ja vähe veel sellest, kavatsed 20kV pulsari voolutugevust mõõta?
                Oi-ma-ei-või!

Puänt on selles, et kui siis kogemata peaks sinu südameringi läbima 7mA või suurem voolutugevus, siis on suurim tõenäosus et selle rütm paisatakse segi või siis valel ajal vale puls paneb selle sootuks seisma.

Ja meheks ei sünnita, vaid saadakse, kui on õnne ja soodumust. Kõrgepingega mängimine on kõike muud kui mõistlik tegevus, seda enam et õnn kui selline võib pöörduda järsult!
                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
                  pingele kallale, et siis seda mõõtma? Ja vähe veel sellest, kavatsed 20kV pulsari voolutugevust mõõta?
                  Õnneks tahab ta ju mõõta mitte pinget vaid ainult voolu. Et kas on üle või alla 10mA.
                  Kui üle, on rahu majas. Kui alla, siis vast kuuleme veel ühtteist.

FI-s süüdati umbes sellise riistaga gaaslahendus lampe.
                  Ja kui minu 80 kV (statilise voltmeetriga mõõdetud pinge) mõne uF konde pealt
                  "tulistas" siis oli see natuke kõvem pauk kui jahipüssi oma.

Sealset voolu ei tea aga tsingist ekektroodid sulasid ja tekitasid kiirguses tsingi jooni.

Comment

Pinge, vool ja takistus on siiski kolm erinevat omadust kuigi sõltuvad üksteisest. Kui trafoga pinget tõstad siis vool kahjuks väheneb. Mitut head asja korraga ei saa. Väljundi takistus suureneb samuti palju kordi. Kui on siiski tahtmine 20 kVoldiga mängida siis sobiva trafo koos pinge kordistiga saab kineskoobiga teleka või kuvari seest. Neid peaks veel palju vedelema. Ei olegi midagi tarvis ümber teha, lasete kuvarile toite sisse ja kõrgepinge juhtme tõstate koneskoobi külje pealt ümber sinna kuhu tahate. Värvi kuvarite anood pinge on kusagil 20..25 kV .

Comment

No anyway, võib teema lukku panna, leidsin trafo eBay'st ning nädala-kahe pärast kohal.

Comment

ole hea,anna viide oma trafole.muidu saad järsku katsetuste käigus surma ja me ei saagi teada,mille läbi

Comment

Working...
                        X