Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Fm sagedus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Fm sagedus

NII siin tahaksin ma teada saada kuidas olex võimlik timmida oma raadiosaatja kindlale sagedusele sest selline varjant nagu seda on selline:" otsid omal raadiosaatjal mingi sageduse välja ja siis hakkad raadioga seda otsima"
    vot selline verk mulle ei meeldi

MA VAJAN ABI RAHVAS JA SEDA MA LOODAN KA TEILT SAADA!!! >

MA VAJAN ABI RAHVAS JA SEDA MA LOODAN KA TEILT SAADA!!! >
    Sellise teksti peale ei oska midagi muud kirjutada...
    Muretse vajalikud seadmed!

Comment

Kasutad kvartsiga skeemi ja/v6i hangid kuskilt mingi mõõteriista, ega muidu ei saagi..
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ega ilma mõõteriistadeta saagi hästi. Kandva generi sab paika sagedusmõõtja ja/või ossiga. Võimendid ossiga, lõpu Pii-filtri samuti (jälgid signaali maksimumi. Antenni sobituse kohta räägib ehk mõni raadioamatöör paremini.

Mingit 1 transiga skeemi on targem tõesti raadiovastuvõtja ja "kõrva" järgi häälestada.

PS. CapsLock ei sobi eriti foorumitesse!
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Alustaks ehk sellest,et millist saatjat timmima hakkad? Kas iseehitatud või liinitoodet.Ja kõrgele sagedusele teda panna tahad?Valgusta lähemalt,ega onud kollid ole kes hammustavad.Ja abi saab ikka kui küsida osata...
          Pole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.

Comment

nonii kuna ma olen selles teemas algaja siis palun andge mulle ka nagu nende seadmete lihtrahakeelsed nimed ja nagu ka seda et kust neid saada

jutt käib praegu nagu http://www.hot.ee/qwerty009/fmtransmitter.htm
            sellest skeemist

'ja ka selline kysimus et kas selle trimmeri võib vahetada ka mingi muu vastu nt 4-15 pF või ei

Comment

Trimmerit võid vabalt Sinu poolt pakutuga asendada.Mõõteriistadest läheks vaja sagedusmõõtjat,ossi,soov.osutiga testrit ja väljatugevuse indikaatorit.Skeem selles suhtes lollikindel.et kui võnkuma läheb,paneb täie matsuga.Edu...
              Pole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.

Comment

Olen elektroonika ehitamises täiesti vastsündinu  
                Lugedes foorumit tekkis aga mul huvi ise midagi oma kätega valmis teha.
                Tahaks teha väikest raadiosaatjat, millega saaks oma walkmanist muusikat FM raadioga vastu vötta.
                1.Kas http://www.hot.ee/qwerty009/fmtransmitter.htm skeemis on vöimalik kuidagi see mikrofon asendada ka lihtsalt audio in auguga. Selles möttes et saaks pleieri otse ühendada temaga. (Ei tea eriti, kuidas elektroonika töötab)
                2. Kuidas töötab raadioga stereo saatmine? Et nagu kas siis on 2 erinevat sagedust, millega 2 kanalit saadetakse?

See oleks mu esimene projekt, niiet paluks eestikeelseid vastuseid  

Comment

sellise lihtsa saatja häälestamiseks piisab täiesti lihtsast FM vastuvõtjast.korjad skeemi kokku, paned raadio kõrvale ja vaatad, kuhu ta häire sisse lööb.seejärel keerad raadio sobilikule sagedusele (auku kahe jaama vahel)ja pooli L2 jaC5 abil häälestad saatja sellele sagedusele(muudad pooli keerdude vahelist kaugust). poolile tee poroloonist südamik,siis saad ta pärast parafiini täis valada. L1 abil reguleerid tööraadiust.pleierit talle otse taha panna ei saa,sest muidu läheb ta kohe genereerima ja naabrid tulevad kallale.

Comment

Aga tänu viimasele vasusele tekkis veel 1 küsimus: kuidas poolile seda asja sisse teha ja mida sellex vaja on ja mida see yleyldse aitab

Comment

urgitsed tugitooli katteriidesse väikse augu ja võta sealt (on muidugi ka teisi kohti). nali naljaks,aga seda on vaja pooli stabiilsuse tagamiseks,muidu läheb sagedus uitama.

Comment

Ma tahtsin ka seda teha! Aga kui sa paned selle mingit raadiosagedust segama siis võid saada päris korraliku traffi!! :'(

Comment

aga jah selline küsimus veel siis minu poolt et kas äkki olex võimalik teha sellist saatjat mis töötaks näitex AM sagedusel mis minu teada on pisut tühjem(vähemalt minu raadiuses) ja mis olec nagu sobilikum selliseks asjaks ???

ja kas oleks võimalik teha nagu hoopis mingi x sagedusega et mille saaks vastu võtta aint siis eraldi tehtud reciveriga ja see olex kohe väga OKIDOKI ;D

Comment

ja ka siis selline kysimus et kas kvartsiga asendatakse mingi tykk skeemis või siis oskab keegi äkki mingisuguse skeemi anda mis oleks siis nagu kvartsiga ja mis oleks soovitatavalt võimalikult lihtme :P

Comment

naabrid tulevad kallale.
                              missa selle all mõtlesid ?

Comment

Working...
                              X