Tere,
Huvi pärast hakkasin üht impulsstoitekat ravima. Mingi suva 12V 3,5A. kasutatud on 1200P60 regu ja P6NK60 väljakat.
Vahelduvpinges ma 230V juures eriline kuldpea pole, seega lähenesin katse-eksituse meetodil.
Toitekas oli vett saanud. Kaitse läbi, väljakas lühises, regu pooleks.
Jootsin väljaka ja regu välja, samuti katkise optroni ja suure silumiskondeka.
Peale dioodsilda näitab 600ohm üht pidi, seega lühist ei tundu olema.
Enne dioodsilda lühist ei ole sisendite vahel. Dioodid ka eraldi mõõtes korras.
Kaitsme asemele jootsin peene vaskkiu. Niipea, kui toidet näitasin, käis umbe pauk ja korrus oli pime. Traat vaporiseerus.
Termistorist R1 (kui see ikka on termistor - selline roheline 1cm ketas 3mm paks) lõi killu minema, aga takistust näitab ja reageerib.
CY2 tundub olema 0,22uF kondekas,
CY3 ka vist konde - sinine 5mm kera, 101k peale kirjutatud.
CX1 VR1 ma aru ei saa - 7mm läbimõõdus sinine punn - kirjad vist V07K 275. Väga halvasti loetav.
Mis võib olla paugutamise põhjus? Mõõtes tundub kõik loogiline olema. Ilma koormuseta võiks ju filtrite sisendosa töötada?
Skeem on enda joonistatud plaadi järgi.
Huvi pärast hakkasin üht impulsstoitekat ravima. Mingi suva 12V 3,5A. kasutatud on 1200P60 regu ja P6NK60 väljakat.
Vahelduvpinges ma 230V juures eriline kuldpea pole, seega lähenesin katse-eksituse meetodil.
Toitekas oli vett saanud. Kaitse läbi, väljakas lühises, regu pooleks.
Jootsin väljaka ja regu välja, samuti katkise optroni ja suure silumiskondeka.
Peale dioodsilda näitab 600ohm üht pidi, seega lühist ei tundu olema.
Enne dioodsilda lühist ei ole sisendite vahel. Dioodid ka eraldi mõõtes korras.
Kaitsme asemele jootsin peene vaskkiu. Niipea, kui toidet näitasin, käis umbe pauk ja korrus oli pime. Traat vaporiseerus.
Termistorist R1 (kui see ikka on termistor - selline roheline 1cm ketas 3mm paks) lõi killu minema, aga takistust näitab ja reageerib.
CY2 tundub olema 0,22uF kondekas,
CY3 ka vist konde - sinine 5mm kera, 101k peale kirjutatud.
CX1 VR1 ma aru ei saa - 7mm läbimõõdus sinine punn - kirjad vist V07K 275. Väga halvasti loetav.
Mis võib olla paugutamise põhjus? Mõõtes tundub kõik loogiline olema. Ilma koormuseta võiks ju filtrite sisendosa töötada?
Skeem on enda joonistatud plaadi järgi.
Comment