Tere.
Mul oleks vaja lahendada üks mure
Katsun seda võimalikult hästi lahti seletada. Selleks toon näiteks ühe mängu. (Mäng on ainult näiteks!) Mängus on mängujuht ja 1 + n mängijat. Nii mängujuhi, kui mängijate ees on üks suur nupp. Juhtub siis see, et kui mängujuht vajutab enda ees olevat nuppu, läheb aeg käima kõigil mängijatel. Ja siis kui nüüd iga mängija vajutab nuppu läheb aeg kinni just temal. Ehk siis sarnaselt miljonimängu selle vooruga, kus selgitatakse kes mängu saab (kõige kiiremini vastanu). Vaja on teada ka teiste aegu. Siiani loodan, et kõik arusaadav ja on ka teostada ilmselt suhteliselt lihtne. Nüüd aga see osa, mis läheb ilmselt keerulisemaks ja kus mul oleks abi vaja.
Nimelt peaks olema kõik nupud ja keskseade ühendatud ühe ühise digitaal või optilise kaabliga. Nupud võivad asuda üksteisest ja keskseadmest vähe kaugemal ja see üks kaabel võib olla päris pikk. Iga nupu juurde keskseadmest kaablit eraldi vedada ei saa (see on eesmärk vähemalt). Lisaks peab olema võimalik ka selline stsenaarium, et osadel mängijatel hakkab aeg jooksma mingi viivitusega.
Kokkuvõtteks oleks siis vaja:
1. Võimalust öelda kõikidele mängijate nuppudele korraga, et aeg läks käima.
2. Võimalust öelda iga mängija nupule eraldi, et tema aeg läks käima.
3. Arvestada võimalusega, et mängijaid võib olla palju ja teoreetiliselt võivad nad kõik ühel ja samal hetkel nuppu vajutada.
4. Kogu info peab jooksma mööda ühte traati/optikat.
5. Ja loomulikult tuleb pärast ka tuvastada, et milline nupp millise aja saadab.
Küsiksin siis:
1. Kuna nuppe võib olla palju, siis ilmselt oleks mõistlikum iga nupu alla panna oma Timer? (Vähemalt plaan selline, tundub kindlam)
2. Ja põhiküsimus, et mida kasutada (mis kivi(e), valmis skeeme või muud...)(võimalikult odavam, iga nupu alla pisiarvutit panna ei tahaks, (siis ma siin ei küsiks
)) et saaks määrata igale nupule 'iskliku aadressi' (ja siis lisaks ka ühise) ja neid kasutada.
3. Kas ja kuidas võib saada probleemiks, kui kõiki nuppe korraga vajutada?
4. Väga tore oleks, kui oleks ka mingi kontroll sõnub, et jah, aitähh nupp1 sain su aja kätte või et nupp1 ole hea saada uuesti.
Vot selline pikk jutt siis. Aga ei leidnud ise googlest ka midagi eelkõige seetõttu, et ei tea õigeid võtmesõnu.
Eelkõige just siis selle digitaalse suhtluse ja adresseerimise kohta igasugune info (arven, et loll ma ei ole ja päris algaja ka mitte, seega võib ka keerulisi lahendusi pakkuda - mitte ainult valmis konstruktoreid
) oleks abiks.
Ja kui kunagi kauges tulevikus asjast asja saab, siis õlledega ei koonerda.
Tänud
Mul oleks vaja lahendada üks mure

Nimelt peaks olema kõik nupud ja keskseade ühendatud ühe ühise digitaal või optilise kaabliga. Nupud võivad asuda üksteisest ja keskseadmest vähe kaugemal ja see üks kaabel võib olla päris pikk. Iga nupu juurde keskseadmest kaablit eraldi vedada ei saa (see on eesmärk vähemalt). Lisaks peab olema võimalik ka selline stsenaarium, et osadel mängijatel hakkab aeg jooksma mingi viivitusega.
Kokkuvõtteks oleks siis vaja:
1. Võimalust öelda kõikidele mängijate nuppudele korraga, et aeg läks käima.
2. Võimalust öelda iga mängija nupule eraldi, et tema aeg läks käima.
3. Arvestada võimalusega, et mängijaid võib olla palju ja teoreetiliselt võivad nad kõik ühel ja samal hetkel nuppu vajutada.
4. Kogu info peab jooksma mööda ühte traati/optikat.
5. Ja loomulikult tuleb pärast ka tuvastada, et milline nupp millise aja saadab.
Küsiksin siis:
1. Kuna nuppe võib olla palju, siis ilmselt oleks mõistlikum iga nupu alla panna oma Timer? (Vähemalt plaan selline, tundub kindlam)
2. Ja põhiküsimus, et mida kasutada (mis kivi(e), valmis skeeme või muud...)(võimalikult odavam, iga nupu alla pisiarvutit panna ei tahaks, (siis ma siin ei küsiks

3. Kas ja kuidas võib saada probleemiks, kui kõiki nuppe korraga vajutada?
4. Väga tore oleks, kui oleks ka mingi kontroll sõnub, et jah, aitähh nupp1 sain su aja kätte või et nupp1 ole hea saada uuesti.
Vot selline pikk jutt siis. Aga ei leidnud ise googlest ka midagi eelkõige seetõttu, et ei tea õigeid võtmesõnu.
Eelkõige just siis selle digitaalse suhtluse ja adresseerimise kohta igasugune info (arven, et loll ma ei ole ja päris algaja ka mitte, seega võib ka keerulisi lahendusi pakkuda - mitte ainult valmis konstruktoreid

Ja kui kunagi kauges tulevikus asjast asja saab, siis õlledega ei koonerda.
Tänud
Comment