Daylight filter lõikab enam-vähem ära valguse nähtava osa. Et ei segaks nt. IR-pultides jne. Kuna iga (hõõg-)lamp kiirgab ka soojuskiirgust, töötab ka filtriga varustatud fotodiood sinu robotil hästi. Parem oleks muidugi ilma filtrita.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
pisike robotike
Collapse
X
-
Daylight filter lõikab enam-vähem ära valguse nähtava osa. Et ei segaks nt. IR-pultides jne. Kuna iga (hõõg-)lamp kiirgab ka soojuskiirgust, töötab ka filtriga varustatud fotodiood sinu robotil hästi. Parem oleks muidugi ilma filtrita.
ps! bloody-orc, kirja vahemärgid ;D
Comment
-
ei noh jah. Ma ju ikka yritan neid kirjava´hemärke panna aga iga kord ei ole lihtsalt meeles:P
ps kas keegi äkki teab veel mõnda kohta kust nagu erinevate beam(no brain) robotite skeeme võiks leida ja siis kas keegi on äkki midagi lihtsamat teinud kodus (või kusagil) mida näiteks ka teistele soovitada. Eriti oleksid oodatud sellised masinad mi teeksid mingit kindlat ylesannet (search the light ja sellised). 8)
Comment
-
rahvas palun öelda nyyd seda, et kuidas olex võimalik teada saada mis jalg on emitter mis baas ja mis kollektot transal ma nagu ostsin aga kusagilt ei leia infi (tykk ise on kt815) ja olex väga vaja teada võimalikult kiiresti nagu täna jjuuba vaja õigemini:P kl 13.05 täpsemalt.
jalad: E K BElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
võtad selle kt815 enda ette, jalad allpool, tekstid vahivad vastu
jalad: E K B
Aga ma ikka ootan erinevaid roboteid mis inimesed on valmistanud või plaanivad valmistada. Kõik sobivad peaasi et oleks kusagil skeem ka kuid jah kui seda ei ole siis võib lihtsalt kirjeldada millist keegi teeb ja mis lesandega ja milliseid mikriskeeme kasutab:P
Comment
-
plaanis teha http://www.solarbotics.net/library/circuit...popper_240.html (esimene)
kiviks 74HC240
toide tuleb sellel päikese paneel + 2x3300uf või 2x4700uf
Comment
-
nyyd tekkis yks kysimus???
nimelt eelmises lingis mis ma andsin esimeses skeemis, on yks konde 1000pf ja polaarne. ehk siis 1nF ehk 0.001 uF. kas nii väikseid elektrolyyte on ??? oskab keegi antud n2htust veel täna 6htul kommenteerida, omme tln minek
Comment
-
noh jah ex me ikka kõik kunagi eksime aga kas keegi ei oskaks öelda et kudas need päikesepaneelid töötavad et noh ma mõtlen et kas nagu nendega mis tevalost saab need <1V kas nendega annab yleyldse midagi teha et kas nagu mingi tyki/tykkidega ei anna voolu suurendada ja nt 3<V mootorit tööle saada???
Comment
Comment