Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED riba toiteplokk piniseb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LED riba toiteplokk piniseb

5A on 5m RGB jaoks piisav, kui toitepinge on 12,1V või koormuse all miski 11,95. Parem oleks muidugi 6A, mida pakutakse veel soliidses plastikkorpuses. Riba enda peal on päris kobe pingelang ja niiviisi viimastel dioodidel on mõnikümmend kuni mõnisada millivolti vähem turjas. See omakorda viib nende voolu oluliselt väiksemaks.
    Kui 5m riba on ühes tükis, siis ühest otsast toites on 12,0V pingel vool natuke pealt 4A. Muidugi sõltuvalt ribast võib asi varieeruda.
    Kui plaanid osta metallist võrkkestaga korpuse, siis neil on reeglina pingepote välja toodud. Sellest soovitan keerata pinge kuskile 11,8 kanti. Dioodidel on nii lihtsam elu ja valgena põledes kestavad nad isegi puitalusele paigutatult. 12V juures valgena pikemalt kasutades kindlasti tuleks kasutada metallalust, muidu on heledusest mõnesaja tunni möödudes pea pool kaduma läinud. Soovitus käib riba kohta, mis kannab endal kandilisi 5050(5mm*5mm) dioode.
    Soovitused omadel kogemustel - liiga palju meetreid olen omal kulul pidanud välja vahetama.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

No ideaalne oleks jah kinnine plastikust korpus, et tolmu ei koguneks sisse.
      LED-id on 5050 korpuses.
      5m Led riba olen jaotanud kolmeks osaks. 1,8m + 1,8m + 1,4m.
      toide on umbes 1/3 riba pealt, mitte otsast. Avastasin ise ka lahti kerides et teine ots on palju tuhmim. Niimoodi poole pealt toidet andes on heledus enam vähem sama.
      Umbes nii siis:
      Kood:
      1,8---1,4---1,8
          |
         12v
      Kuna sain toiteploki raha tagasi, siis võiks ju põhimõtteliselt tellida mingi sellise 6-7A plastikust korpuses toiteploki.
      Olgugi et hiina oma, aga kui täisvõimsusel ei tööta, siis peaks ju paremini vastu pidama kui see 5A plokk täisvöimsusel.

Comment

6A peaks olema varuga jah.
        Eelmisega oli sul lihtsalt ebaõnn. Ma olen tänaseks päevaks nende pisikeste inimeste juurest tellinud päris palju manti, sh toiteid. Veaprotsent on väiksem, kui meie kaubandusest saadaval Hiina todangul. Enamus asjadel arvestan varu 10...15% ja toimivad ilusti. Avatud toidetega on paraku palju raadiohäireid, kinniste plastkorpustega ei ole ette tulnud, aga katsetanud spetsiaalselt ei ole ka. Häired on probleemiks maakohtades, kus raadiovastuvõtt on nagunii problemaatilisem.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
        X