Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas töötab multimeetri patareide mõõtur?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas töötab multimeetri patareide mõõtur?

Tere !

Kas keegi oskaks täpsemalt kirjeldada, kuidas on lahendatud multimeetritel patareide testimise funktsioon ?
    Kas mõõdetavale patareile rakendatakse esmalt koormus ning siis mõõdetakse pinget koormusega ?

Oleks vaja üks karbitäis patareisi üle kontrollida !

Ette tänades: Sammi

Vs: Kuidas töötab multimeetri patareide mõõtur ?

Võid ise takistiga ka koormuse tekitada ja samal ajal mõõdad pinget. Ei olegi kohanud sellist multimeetrit vist, millel kohe eraldi patareide testimisfunktsioon, aga jah, AA mõõdus elementidele miski 10 oomine takisti koormuseks ja siis pinget mõõta, kui 1,5 ligi siis on täis küll, muidugi erinevatel patareidel erinev sisetakistus, mõni odav saast võibolla selle mõnesaja milliampriga kaotab juba oluliselt pinget.
    otsija

Comment

1,5V elemente sai/saab ТЛ4 nimelise "multimeetriga" 3A priirkonnaga katsutud. Korralik jämedam pulk lööb lõpuni, peenemad poole peale. Alla ampri on niru. Pole olnud juhust ampermeetri sisetakistust mõõta.

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
        1,5V elemente sai/saab ТЛ4 nimelise "multimeetriga" 3A priirkonnaga katsutud. Korralik jämedam pulk lööb lõpuni, peenemad poole peale. Alla ampri on niru. Pole olnud juhust ampermeetri sisetakistust mõõta.
        Jutt jumalast õige, mõõda lühisvoolu. 2-3 A on ok. Alla 1,2 A kutu ja seal vahepealne poolpidune.
        Ise olen samamoodi kõik patareid TL4 testriga ära testinud.

Edit

see muidugi praktika
        Teoorias asi keerulisem

Comment

Vool oleneb tegelikult testrist, seega veidikene praktikat on vaja, reaalselt on see siiski jah kõige parem võimalus patareisid/elemente testida.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
            Ei olegi kohanud sellist multimeetrit vist, millel kohe eraldi patareide testimisfunktsioon,
            näiteks selline http://www.ebay.com/itm/Used-RadioSh...-/181281419871

Comment

Mina olen piirdunud patarei testis pinge mõõtmisega. TL-iga mõõtes on koormus siis 0,1 mA
              (mõõteriist on seal 100 uA ja 1 koom) aga pinge võib olla nii 1,5 V või 1,1 või 0,7 V.
              Kui tulevaseks koormuseks on mõne mA suurune vool siis ei näe põhjust
              testida kas sealt ikka tuleb välja paar amprit.

Vaatasin just üle mittetöötava UV lambi.
              Kõik neli ca 10 aastat vana elementi mis moodustasid patarei olid 1,52V.
              Puhastasin ära kontaktid ja nüüd põleb. Amprite testimine oleks vähendanud tulevast tööiga.

Saab ka nii.

Comment

Minul on tööjuures igapäevaselt kasutuses erinevate nööppatareide tester. Igat patarei tüüpi koormatakse mõõtmisel erineva koormusega. Edasi on juba võrdlusahel ja valgusdioodid, näitamaks, kas korras või utiili! Võrdlusahela elektroonikat toidetakse eraldi patareist. See patarei koosneb kolmest järjestikkusest nööpelemendist. Voolutarve toitest on testimise ajal 1-2 mA. See kulub põhiliselt valgusdioodide toiteks.
                viimati muutis kasutaja rainadov; 18 December 2013, 19:08. Põhjus: täiendus

Comment

Mõõtsin oommeetriga APPA testri takistused patareide mõõtmise positsioonis. APPA-l on 3 valikut: 1,5V elemendi mõõtmiseks; 1,55V nööppatareide jaoks ja 9V "Kronade" kontrolliks.

1,5V elementi koormatakse 5,6 oomiga (testrile märgitud vool 150mA),
                  1,55V nööpi 2 kilo-oomiga (vool 0,8mA) ja
                  9V patareid 620 oomiga (vool 15mA).

Tavalise testriga pinget mõõtes näitasid tühjemad elemendid rohkem, aga eelpoolnimetatud takistusega koormates olid mõlema mõõteriista näidud mõõtevea piires samad.
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                    Ei olegi kohanud sellist multimeetrit vist, millel kohe eraldi patareide testimisfunktsioon,
                    Mul Kinzo 18D267

Sellel on vasakul "BATT" valikus kas 1,5V nööp, pulk või 9V. Analoog skaalal kolm valikut "BAD" "?" ja "GOOD".

Comment

Tänud vastamast !
                      Pikaks ajaks mõtlemisainet ! Testriks kasutan hetkel Amprobe 38XR-A.
                      Tänu sellele teemale sai nii mõnigi adapter üle kontrollitud, et kas ikka annab nii palju ampreid välja kui peale kirjutatud. Seda muidugi ampermeetriga "lühis" meetodiga !

Lgp. Sam
                      viimati muutis kasutaja Sammi; 16 January 2014, 19:16.

Comment

Järgmisena siis mõõdad, kas seinas oleva pistikupesa vool on 16A, nagu peale kirjutatud on.

Comment

Jep, midagi sellist juhtus minu esimese testriga. Üllatav on muidugi see, et peale kaitsme vahetust töötab see multimeeter siiani. Lisaks ligunes mõned päevad ka õues vihma käes. Öö läbi ahju otsas kuivamas ning töötas jällegi !
                          Kõva tööloom see M830BUZ / UNI-T !

Lgp. Sammi

Comment

Esmalt postitatud Sammi poolt Vaata postitust
                            Üllatav on muidugi see, et peale kaitsme vahetust töötab see multimeeter siiani.
                            Mõnikord kaitse kaitseb.
                            Minul läks kehvemini.
                            Vahelduv voltmeeter, max 1000V, võrku vaatama kuidas 220 kiigub.
                            Näitas kuskil minuti ja siis oli mul väga ilus plastikust, nuppudega karp.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                              Mõnikord kaitse kaitseb.
                              Minul läks kehvemini.
                              Vahelduv voltmeeter, max 1000V, võrku vaatama kuidas 220 kiigub.
                              Näitas kuskil minuti ja siis oli mul väga ilus plastikust, nuppudega karp.
                              a sealt tuli kindlasti nuppudega projekt välja

Comment

Working...
                              X