Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas töötab multimeetri patareide mõõtur?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas töötab multimeetri patareide mõõtur ?

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
    Ilmselt sa ei saa sealt siis 10 sekundit 6A ka läbi lasta.
    Jälle natuke targemad.

Comment

Tarkus-tarkuseks. Mina võtan kogumispunktist patareisi. Kui seadmes on 3-4 patareid, siis seadme mittetöötamisel visatakse terve komplekt minema, aga mõni neist on veel täiesti kõlbulik. Olen leidnud isegi akusi sealt. Hiljuti sain 2 akut 2500mA. Tühjad, aga täiesti laetavad. Pooltühjad patareid töötavad elektronkellades veel tükk aega.

Peale koma ja punkti tuleb panna tühik.
      vasaraonu keelemode rollis.
      viimati muutis kasutaja vasaraonu; 25 m 2014, 11:11. Põhjus: kirjavead.

Comment

Ma olen juba pika aega kasutanud 27 oomist koormust AA ja AAA elementide mõõtmiseks (nii alkaline kui need lahjemad "heavy duty" varjandid). Vool tuleb olenevalt pingelt kusagil 40-60mA, ehk siis võrdlemisi reaalne koormus ja ei kahjusta/tühjenda elemente mõõtmise käigus.
        Ise olen sorteerinud nii, et alla 1V on läbi, 1-1.2V "midagi veel on", 1.2-1.4 "normaalsed" ja üle selle "peaaegu nagu uus".

Alampiiri üle võib ehk vaielda aga sedasi mõõtes mingi isegi 1,1-1,2V näitavad elemendid näiteks käivad väikses raadios või juhtmevabades klappides või mõnes muus väikse voolu ja pinge vajadusega seadmes veel üsna pikalt. Ka mu Romisen RC-N3 taskulamp suudab sellistega "poolevõimsuse" asendis (mis siiski täitsa ere) veel päris tükkaega põleda.

(digika)NI-MH akude mõõtmisel olen kasutanud 4,3 oomist koormust (vool 200-300mA) ja sama ka suuremate tava elementide puhul aga neid väga ette pole tulnud.
        Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Working...
        X