Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LEDid Hiinast

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LEDid Hiinast

A.R, tundub, et konkreetne LED ei ole iseenesest töötamiseks 100mA peal. Takiga võib selle voolu ülesse ajada, aga siis on siire kutu ka.
    Ja kardetavati ei aita ka see, kui viikudele radikad lisada.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
      tundub, et konkreetne LED ei ole iseenesest töötamiseks 100mA peal.
      Takiga võib selle voolu ülesse ajada, aga siis on siire kutu ka.
      Ja kardetavati ei aita ka see, kui viikudele radikad lisada.
      Takiga saab voolu nii ja naa seada.
      Kunagi oli vaja ajada läbi LEDi suurt voolu. Panin LEDi vette ja täitsa töötas.

Kui mul oleks selline jupats käes siis ma katsetaks.
      Igatahes lootustandvam kui Hiina muutmine.

Comment

Vaielda on jah võimatu nendega. Ise vaidlesin hiljuti ühe toiteploki üle mis oli mingitest vanadest (kasutatud) juppidest kokku pandud.
        Algul tahtis pilti näha ja siis pärast rääkis et nende "insener" vaatas pilti ja ütles et kõik on ok, aga ära väga pikalt koormuse alla jäta seda. "Dont worry my friend, everything is ok!"
        Ja nii me vaidlesime, kuni 40 päeva täis sai ja PayPali kaudu enam raha tagasi ei saanud nõuda. Peale seda enam mingeid elumärke müüjast ei ole saanud.
        Nii et, kõik see jutt on lihtsalt aja võitmine.
        Kui maksid PayPaliga, ja 40 päeva täis ei ole, siis anna kohe avaldus sisse, et toode ei vasta kirjeldusele ja tahad raha tagasi. Nemad siis vaidlevad ise müüjaga.

Comment

Alati maksan paypaliga. Ning kohtadest kus vahendaja kas astub vahele abiks, või hoiab raha oma deposiidis nagu antud juhul. Peale mitmeaastatagust kadunud pakki ja 40 päeva möödumist sain sellekohase õpetuse kuigi jah vaid 4 euroga. Seega kui 30 päeva täis alati vaie sisse kui nad ise lahkelt nõus pole. Hetkel ta isegi nõus maksma aga vaid juhul kui oma kraami tagasi saab ja mina maksan saatekulu mis ca 15 euri hinnakirja järgi. Aga proovin teda peetida siis natukene nende arvutustega ka

Comment

Võta see nende väide et sa pead asja samal ajal toitma nii 12V kui ka 100mA-ga ja et see ei ole füüsiliselt võimalik kui ahelas on selline takisti.
            Aga pea meeles et peetimine tekitab soovi vastu peetida.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Hiinlasega saab asja ajada küll, kui viisakalt asja ajada. Mul vahetati näiteks praaktoode ilusti ümber, isegi tagasisaatmine Inglismaale maksti tagasi, taheti pilti tagasisaatmistšekist. Tõsi, see asjaajamine võttis aega.

Comment

Üleültse ma ei saa aru miks on vaja neid ledisid 12V pealt toita. Kas tõesti on plaanis elektriküte nende peale ehitada vms? Pane hõõglambid, kasutegur ka oluliselt parem. Tõsine jaburdus tehakse ikka tänapäeval. Vaata võtan selle ledi 10W teine, 3V tahab. Siis võetakse võrgupinge alaldatakse ja pannakse takisti ledile ette et maha ei põleks. Jube öko saadakse 10W valgust. aga muidu see ei oma tähtust et 990W takistil eraldub. Seega ledi kasutegur ei oma tähtsust kui kogu süsteemi kasutegur on 10x kehvem kui hõõglambil. 12V pealt on 1 lediga kogu süsteemi kasutegur endiselt kehvem kui hõõglambil. Seega osta hõõglamp, pole takistit ka vaja.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                  12V pealt 1 lediga
                  Vast on seal rohkem LEDe kui üks?
                  nt ühes korpuses 3 tk järjest (öko)
                  Vast on takistiga midagi teisiti.

Need poe 12 V ribad on ju kolmikud.

Kui rääkida usaldamisest siis kas 100 tk ostja või 100 000 tk tootja võiks olla teadlikum.

Äkki ikka katsetaks, ühega.
                  99 jääb alles.

Kui see Tartu seal aadressis on tõene siis
                  äkki müüd ühe LEDi kalli raha eest ära?

Comment

Poe 12V 3-sed on jah järjest, mõistlikum aga mitte päris. 1 riba fine aga paraleelselt palju siis oleks loogiline impuls püsivoolu allikas. Aga no hind on siis juba teine. Seega tulemus on lihtne. Meile sunniti küll peale ledid hõõglampide keelustamisega aga kuna tahetakse odavat siis köetakse kordades rohkem soojas kui hõõglambiga.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Meile sunniti küll peale ledid hõõglampide keelustamisega
                      Mina ostsin 6 säästulampi. Aasta tagasi. Nüüd on nad kõik uuesti maas.
                      Hõõguvad on veel saadaval. Ootavad avamist.
                      Ühes, mis sai lahti võetud, oli sees elektroonika!!!!!

Aga seda Hiina LEDi tahaks ikkagi katsetada.

Comment

Äkki ikka katsetaks, ühega.
                        99 jääb alles.

Kui see Tartu seal aadressis on tõene siis
                        äkki müüd ühe LEDi kalli raha eest ära?
                        Kahjuks viimasel ajal Võru siiski õigeks asukohaks saanud. Hetkel ei saa kahjuks lõhkuda neid. Niikaua kui vaidlus käib säilitan kõik ,kaasaarvatud pakendi, muidu kukuvad pärast uluma veel, et miski puudu. Hetkel kakleme kes maksab tagasisaatekulud. Aga mis teste muidu läbiviia plaanisid? Äkki saan ka millegi algelisega hakkama. Kuigi hiinlane väidab siiani et ma täielik loll koos Eesti elektroonikutega kes ei tea kuidas lede kasutada, sest selleks palju võimalusi. Kuigi täpsustustega arvutuste ja kasutuse alal ta kitsi.

Ise eelisatn ikkagi led. 90% maja valgustusest nende peal erineval kujul. Ei ütleks küll et elektrit kulub sama mis hõõglambiga. Küteefekt kaob küll ära aga puud metsas tasuta. Se kuumenemine ongi üks põhjus miks mitmetes kohtades ei kasuta hõõglampe. Tänapäeva laelampidel väga hädised max. lubatud W, ledidega olen saanud lambid mis ei lähe kuumaks ja ei hakka kuskilt otsast sulama kuid annavad normaalselt valgust. Samuti led ribad head näiteks köögitasapinna valgustamisel kuna vähe ruumi vajavad. Säästulambid lendasid minu kodust kiirelt minema. Hõõglambid siiani näiteks kõrvalhoones ,sest seal külm-niiske talvel.

Comment

Suure pindala peal ei lähegi soojaks aga elekter kaob.
                          Mida ma tegin. Mõtisklesin kuidas saaks odavalt aga energiat raiskamatta. Igast coverterid on jura. Tegin siis mooduli mis alaldab võrgupinge. Sinna järgi lineaarne voolupiiraja.
                          Standartsed riplae paneeli suuruses pleksitykid ja laseriga avad sisse. 80 ledi jadasse. Nii on odav ja läheb võimalikult vähe kaotis. Saaks ka rohkem ledisid aga eesti energia ei anna stabiilset pinget seega pidi arvestama toleransidega. Hiinast palju 120kraadi valgus nurgaga 5mm ledisid. Katad kogu lae ära. Oma PWM dimmeriga vooluiiramine kõikidele. Igas paneelis olev piiraja on lihtsalt kaitse.
                          Boonus on et kaovad ära varjud. Ledid töötavad alla max parameetrite ja hea kasuteguriga.

Comment

Esmalt postitatud raix000 poolt Vaata postitust
                            Hiinlane väidab siiani et ma täielik loll
                            koos Eesti elektroonikutega kes ei tea kuidas lede kasutada, sest selleks palju võimalusi.
                            Vast on hiinlasel õigus? Olemegi kõik natuke ...
                            Aga seda võib elukeskse õppimisega natuke parandada. Nii nad räägivad.

Ega ei tea millised need LEDid on. Vaataks otsa, luubiga, mikroskoobiga - kui paistab.
                            Paneks 12V peale, mõõdaks pinget otse LEDil ja sellel takistil.
                            Mõõdaks ära valguse intensiivsuse. Spektriga on rohkem janti, peab minema riista laenama.

Siis mõtleks. Võrdleks kirjapanduga.
                            Kas siis kuskil on viga või saad targemaks.
                            Mõlemad ju head variandid.

Comment

Oma PWM dimmeriga voolupiiramine kõikidele.
                              Kunagi, seal kuldsetel 60, oli kokkupuude sellise riistaga nagu ferroresonants stabilisaator.

Hoiab ära võrgupinge kõikumised.
                              Tookord kasuteguri vastu eriti huvi ei tundnud aga see on nüüd ju kontrollitav.
                              Oli veel magnetvõimendi, alalisvooluga küllastuse juhtimine.

Vast nii saaks teha ühe "kohaliku" elektri ja siis viia kõik,
                              mis seespool voolumõõtjat, ühtsejuhtimise alla.
                              Et siis see üks sõlm "keelab, käseb, poob ja laseb" nii nagu korralikel kombeks.

Kuskil peaks mul olema üks tööstuslik, kW kanti ja
                              veel üks sõjaväes omatehtu televiisori jaoks. Seisavad.
                              Kas tasuks katsetada? Või tundub PWM kindlam?

Kunagi sai ELFA poes, seal testlaual, katsetatud LEDi vees.
                              Toitis nende voolupiirajaga toitesõlm. Kõik oli kena.
                              Siis üks tola, keda tavaliselt peeglist näen, lülitas selle toite nupust välja-sisse.
                              Ja LEDi enam ei olnud. Ka selline oht on olemas.

Comment

PWM võimaldab dimmerdada, seal voolupiiramine. 10 moodulit, 15mA per moodul annab 150mA. See ei ole pinge stabiliseerimiseks vaid nö öö valguse jaoks ja sujuv süttimine.
                                Magnetvõimendi on tuttav ja mul ka neid aga kaaluvad omajagu. PWM siis impuls voolu converter, lampidesse ei lähe moduuleeritud signaal.

Comment

Working...
                                X