Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LEDid Hiinast

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LEDid Hiinast

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
    Magnetvõimendi on tuttav ja mul ka neid aga kaaluvad omajagu.
    PWM siis impuls voolu converter, lampidesse ei lähe moduuleeritud signaal.
    Õnneks ei pea seda trafot majas ringi tassima.
    Teeb ühes kohas stabiilse pinge, sealt jagab laiali. Võib kohe ka õige pingega alaliseks teha.
    Ja lambid siis väikeste gruppidena et korraga kõik pimedaks ei läheks.
    Muidu 100 tükki reas, üks ära ja kõik pimedad.

PWM klõbistaja võib ju vahele panna.
    Kui suurem konde taga sütib-kustub sujuvalt.

Tehtav.

Comment

Üldiselt kogemus on et kõrgema pinge korral põleb defektne led lühisesse. Püsivoolu allikas on negatiivse temp tagasisidega st kui temp kasvab siis vähendatakse voolu.
      Skeem on lihtne. mosfetil põhinev püsivoolu allikas. peale sildalaldi ja kondeka on 1 mosfet. Pmst http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rc_112.svg.png
      aga bipolari asemel on mosfet. diood puudub ja DZ1 on 10V zener paraleelselt 1uF kondekaga.
      R1 on 1Mohm, R2 on PTC takisti. Load on siis ledide jada.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
        Üldiselt kogemus on et
        kõrgema pinge korral põleb defektne led lühisesse.
        Ootamatu ülepinge vast aitab muidugi zener.

Too LED mille ma vees läbi põletasin läks küll lõpmatuks
        aga vast seal oli voolupiiramise piiramatus.

Osta nüüd 20 LEDi ja hakata katsetama põlemist on nagu natuke palju naljakas.

On üks 3W 220 V LED.
        Põleb, peaks mõõtma aga natuke kahju on tervet asja lõhkuda.

Comment

Led on otsast sisse vaadates- paistab ümmargune väike kollane kiibi taoline, külge läheb vaid kaks nn.traati. Õigetel peaks piltide järgi minema 5tk vist sest need mitmekiibised ühes tükis. Ledil on peale takistid 2,9V ,takisti 470oomi, läbi testri voolu lastes tarbeks 20mA kanti-seda enne takistid juhtmetelt mõõtes.

Aga hiinlasest niipalju- sai vihaseks lubas paari päeva jooksul kohale tulla ja näidata kui loll mees ma olen. Tal aadress ju olemas. Ei tea kas võtab siis ledid ka tagasi ja toob raha ära?

Comment

Esmalt postitatud raix000 poolt Vaata postitust
            paistab ümmargune väike kollane kiibi taoline, külge läheb vaid kaks nn.traati.
            Kas see väike kollane on ühtlane või jaguneb ta mitmeks osaks?
            Kui LED pingestada kas siis see helendav punkt jaguneb punktideks?
            Vast on seal 5 osa, omavahel ühendatud ja üks traat sisse, teine välja.
            Aga siis peaks 10-20 mA puhul olema pingelang LEDil 2-3 V korda elementide arv.
            Ei tea kas võtab siis ledid ka tagasi ja toob raha ära?
            Usun küll et võtab LEDid ja laseb sõiduraha välja maksta.
            Õpetab paar päeva ja lisab ka hotellikulu.

Kas sellest LEDist mõni pilt ka on?
            Saaks teha enne kui hiinlane tuleb ja ära viib.

Comment

Idee järgi tean milline mitmekiibine välja peaks nägema kuna oman väljas led prozesid, seal ilusti näha erinevad kiibid üheks ühendatuna. Siin sellist asja ei tähelda. Lisan paar pilti ka, said küll kehvad aga midagi vast näeb.
              Click image for larger version

Name:	IMG_2812a.jpg
Views:	1
Size:	196,7 KB
ID:	867735

Name:	IMG_2809a.jpg
Size:	245,1 KB
ID:	867736

Comment

Kas selle takisti tinutasid sinna Sina?
                Kes tinutas juhtmed?
                Kas takisti oli kaasas?

Comment

Nagu ka eelpool kuskil vist mainitud. Laiskuse ajel ja et ei peaks ise seda tööd 50 lediag ette võtma tellisin nn. prewired versiooni. Ehk siis juhtmed, takisti, termokahanev kõik hiinlase poolt. Minu jaoks vaid 12v sisse ja pidi töötama.

Comment

Esmalt postitatud raix000 poolt Vaata postitust
                    Minu jaoks vaid 12v sisse ja pidi töötama.
                    Kena
                    seega saab ühendada 3-4 LEDi järjest, valida ühe väikese takisti ja vaadata mis 12V-ga saab.
                    Neid seal olevaid takisteid ja juhtmeid ei pea lahti ühendama, annab traate õigesse kohta keerutada.
                    Siis on vast pole garantii rikutud aga jälle lambid töötavad.

Miks mitte ise teha - tinapanemine on ju meeldiv tegevus!

Comment

Midagi taolist siis? Pean kuskilt takisti sebima.

Name:	Lõikelaud02.jpg
Size:	39,5 KB
ID:	867737

Comment

Imehea oleks kui oleks nupust keeratav pingeallikas ja voolumõõtja. Saaks lihtsalt testida.
                        Siis saaks mõõta algul ära kui palju on pingelang LEDil=PL kui vool on nagu vaja.
                        Edasi saab neid LEDe panna niipalju et see PL korda LEDide arv oleks natuke alla toitepinget.
                        Siis tuleb takisti valida nii et (Utoide-PL x Nled) voltides / Vool Amprites == Takistus oomides.
                        Takisti lubatud võimsus peaks olema vähemalt Takisti pinge korda vool.

Paistab et tahad toita patareist-akust.
                        Selle pinge langeb üsna ruttu ja siis LEDid enam ei põle.
                        Umbes nii võiks olla.

Comment

Vist sellised

Selleks et vool oleks 100 mA, nagu kirjas, peaks 12 V puhul olema takisti 100 oomi
                          10V ja 0,1 A annab võimsuseks 1W.

Midagi sellist.
                          100 tk hind oleks siis 15€. Eesti Oomides neid niipalju ei ole aga paari päevaga tuleb kohale.

Kas on mõistlik iga LEDi kohta 1W soojaks kulutada on juba maitse asi.
                          Usinal mehel läheks takistite (100 tk) vahetuseks ca 2 tundi.
                          Kui tinapanemine nõuab veel harjutamist siis 2 päeva peaks olema ikkagi piisav.

See oleks siis kui ahelas oleks ÜKS LED. Kui kasutada 12V peal 2-3 LEDi siis on takisti väiksem

Vast oli sealt Hiinast tellides tekstis mingi konks et sinna 470 oomised pandi.

Comment

Kasutama ikka hakkan 12V pealt, patarei vaid online kalkulaatoril pildiks. Kahjuks sellist nupust keeratavad agregaati pole. Siiski leian, et toode ei vasta minu arust sellele kirjeldusele mille järgi ma need ostsin.
                            pecifications below for WARM WHITE
                            • Source Material:InGaN !
                            • Emitting Colour: 12VDC 10mm
                            • LENS Type:Water clear
                            • Color Temperature: 3000-3500K Natural White
                            • Luminous Intensity-MCD: Min: 260,000mcd Max: 280,000 mcd
                            • Reverse Voltage:5.0 V
                            • DC Forward Voltage: Typical: 9V Max: 15V
                            • DC Forward Current:100mA
                            • Viewing Angle: 40 degree
                            • Lead Soldering Temp:260°C for 5 seconds
                            • Brightest 10mm you can buy

Soovisin saada ilma ise jootmistööd tegemata lede mis töötavad 12V pealt ja on piisavalt valged. Neid lubatud andmeid lugedes ja võrreldes lediga mis sain arvan siiski et ei saanud mis lubatud. Aga teises maailma otsas üks vend raiub vastu et kõik 100% ok. Kuna ta 12v ja 100mA jutus ei võta vedu ja saadab vastu pilte kus selle pinge-voolu juures asi põleb siis paneks rõhku nüüd et need ei näita 260000mcd välja. Kui kasutada taas kalkulaatorit googlist siis sain et 260000mcd ja 40kraadi nurk led peaks olema suisa 98 luumenit. Kui seda võrrelda nüüd lampidega mis laes mul, või taskulambiga millede luumeneid tean siis, no mina ei tea need ledid ikka täitsa pimedad tunduvad silmale.

Comment

Konks oli selles, et üle 20mA nad lihtsalt põlevad maha, kogu moos. See hiinlane võib mida iganes välja ajada, reaalsus on see, et LED-ide tehnilised andmed ei vastanud reaalsusele. Raha tagasi ja asi korras.

Comment

Working...
                              X