Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kaks küsimust

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kaks küsimust

    Me koolis laseb kella arvuti, ehk siis vastav proge saadab saadab signaali(voolu) paralleel porti ning seal otsas on vastav karp, mis sulgeb voouringi ja kell helisebki. Kuid millegipärast, kui arvuti tööle panna (peale voolukatkestust näitex) saadab masin ise lambist paralleel porti voolu ning kell hakkab helisema...
    Mida teha, et seda vältida? Ise mõtlesin, et üx karp juurde ning 555 taimeriga, kust relee ei lubax pordist enne poolt minutit miskit edasi. Kuid, kui voolu võtta arvuti toitekast, siis seal on koguaeg pinge peal, aga olex vaja niimoodi, et kui elekter tagasi tuleb, siis selle asemel, et toitekast süsteemile pinge peale jääb, antax ainult mingi väike impulss, mis panex taimeri tööle....!?

    Teine küsimus selline siis, et tahax ehitada raadio, skeemi http://www.hot.ee/giga99/Vastuvotja.gif järgi, kuid seal olevalt 90pF muutetava mahtuvusega kondet pole saada... Kuid asja peax tööle saama mahtuvusdioodi ja potega, aga kuidas???

    #2
    Laseb kella selle pärast, et restardi ajal muudab porides korraks väljundid kõrgeks.

    Comment


      #3
      Kas tõesti pole saada? Siis pane paar kondet paralleeli ja 8/30pF pöörik on küll olemas.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        aa vot kui paralleeli panna, siis ei saa ju seda algusest (88Mhz - 108Mhz) kruvida... tahax asja mingi karbi sisse ehitada veel...
        Pinged seal portides ei muutu mitte ainult restardi, vaid ka arvuti käivitamise ajal kõrgex. Mis selle vastu siis aitax?

        Comment


          #5
          Mnjah, seda ma kartsingi, et sul on kogu diapasooni vaja. Ehk leiad sobiva konde mingist vanast raadiost? Mahtuvusdioodi (varikap) skeemi lülitamisel tuleb konded ette panna et häälestuspinge kivi peale ei satuks.


          Pordi signaalide muutumisele buutimisel ei saa midagi teha. Pead oma skeemi täiustama, ntx, et reageerib vaid teatud koodi peale vms.
          Arvuti toiteka saab setupist sättida peale voolukatksetust väljalülituma. Pidevat pinget saad standby allikast (+5V). Seda ei ole kusagile välja toodud, pead otse toiteka vastavalt karvalt võtma.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Nujah, aga ei oska öelda, kuidas nõnna teha, et kui pidev pinge peale tuleb (toitekast lihtsalt mingisse suva 5v kablasse näitex), et las ta siis jääbki peale, aga vahel olex mingi variant, mis laseb näitex ainult ühe sekundi seda voolu edasi, kuid siis blokeerib tee..!?
            See väike vool lükkas taimeri tööle, mis võtax karbi tagant ära, mis muidu kella helistab...

            Comment


              #7
              Tee üks junn vahele mis tekitab tugeva hilistuse. Vaja läheb kondet taki ja releed. Süsteem selline, et võtad arvuti toitest mingi pinge ja paned selle kondet laadima läbi suure taki ja kondele paned paraleeli relee. Kui pinge peal laadub konde ja saavutab mingi pinge mis lülitab relee sisse. Viivitus oleneb konde mahtuvusest ja taki suurusest. Kasuta oma loomingut
              Elektrik läks baari pingeid maandama.

              Comment

              Working...
              X