Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Heli midi-kontrollitavaks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Heli midi-kontrollitavaks?

Oleks tahe luua mingi suvaline heli tekitav seade nt sireen midi kontrollitavaks. Väga ei usu, et toimib.
    Oleks võimalik? Uurin. Siiani pole leidnud midagi.
    HIFI?...Kas peab?

Vs: Heli midi kontrollitavaks ?

Esmalt postitatud DeathSuperMario poolt Vaata postitust
    Oleks võimalik? Uurin.
    Midi iseenesest ei ole heli. Aga muusika tegemis programme, mida midiga juthida saab on netis nii palju et ei suuda kokku lugedagi.
    Esimesena tuli pähe FL Studio, kuna seda olen kunagi näppinud. Aga neid on veel tõsiselt palju tegelikult.

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
      Midi iseenesest ei ole heli. Aga muusika tegemis programme, mida midiga juthida saab on netis nii palju et ei suuda kokku lugedagi.
      Esimesena tuli pähe FL Studio, kuna seda olen kunagi näppinud. Aga neid on veel tõsiselt palju tegelikult.
      Ma ei oska muud hetkel muud õelda kui f**K...
      Seda peaks iga targem kui loll teadma kes on midist huvitatud, et midi saab kasutada arvutis vastava sisendiga.
      Minu küsimus on selles kas ma saan ilma arvutita seda teha. Kasutades sireeni heli tekitajat vms ja manipuleerida midi kontrolleriga.

Üksvõimalustest http://www.midi.org/aboutmidi/tut_midimusicsynth.php

Click image for larger version

Name:	url.gif
Views:	1
Size:	6,1 KB
ID:	867759

Jääb küsimus kas saan teha tavlisest heli tekitajast midi mooduli.
      viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 02 February 2014, 16:12.
      HIFI?...Kas peab?

Comment

Ma ei oska muud hetkel muud õelda kui f**K...
        Seda peaks iga targem kui loll teadma kes on midist huvitatud, et midi saab kasutada arvutis vastava sisendiga.
        No ega ma ei oska ka selle peale muud õelda kui f**K...
        Loe oma esimene postitus läbi. Tahtsid teha suvalist heli tekitavat seadet. Aga mis seade, mis sireen ja mis seda sireeni tekitab?
        See ei ole siin mingi selgeltnägijate tuleproov ju?

Võta siis mingi PIC või AVR ja pane piiksuma MIDI järgi.
        Võimendad ka seda veel ja ongi sireen.

Comment

Vs: Heli midi-kontrollitavaks?

Midagi sellist midi kontrollitavaks.

Selliseid tee ise oma heli genraator kite müüakse. Vajutad nuppu ja heli tuleb.
          Antud isendile on lihtsalt potentsomeeter pandud külge heli moonutamiseks.
          Midi kontroller on mul olemas. Akai mpd16.
          viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 02 February 2014, 17:43.
          HIFI?...Kas peab?

Comment

No siis ilmselt midagi sellist:

Sound clips on SD card named 0.mp3...127.mp3Arduino reads MIDI signals (only: 0x90 - NOTE ON; and 0xE0 - PITCH BEND)Currently sets MP3 decoder volume to MIDI...

Realtime playback of a very lightweight MIDI-like format (http://code.google.com/p/miditones). High speed integer linear interpolation and 44100Hz 10 bits ou...

Comment

Midi kontrollitav sampler...hm...hea mõte.
              Valin heli ja mainupeerin midi puldiga.
              Miks mitte mpc? kahjuks ei toimi sarnaselt midi klaverile. Iga pad'i alt tuleb eraldi heli mitte heli kõrgendus või madaldus vms moonudus.
              Akai mpd16 on võimalik seda teha. Küll mitte täpselt nagu midi klaveril. Heli kõrguste ulatused on loodud trummi helidele programmis või trummi heli moodulis.
              HIFI?...Kas peab?

Comment

MIDI kontroller -> Arduino -> PWM väljund +R/C -> kasutad analoogväljundit ning sellega juhid mida tahes. Potentsiomeetri asemele saad selle väljundi panna. Natuke on vaja õppida ja teha, aga mitte midagi kaelamurdvat.

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
                  MIDI kontroller -> Arduino -> PWM väljund +R/C -> kasutad analoogväljundit ning sellega juhid mida tahes. Potentsiomeetri asemele saad selle väljundi panna. Natuke on vaja õppida ja teha, aga mitte midagi kaelamurdvat.
                  Tasub mõelda ja uurida. R/C nagu puldiautotel või nagu televiisori puldil ?
                  Milline arduino:

...? Arvan, et Microcontroller board, Uno, A000066

Midi arduino http://arduino.cc/en/Tutorial/Midi?from=Tutorial.MIDI
                  Send and Receive MIDI With Arduino: This instructable will show you how to use an Arduino to send and receive a variety of MIDI messages so you can start building your own MIDI controllers and instruments. First I'll talk a little bit about MIDI protocol, if you're just looking for s…

Midi sisend arduinole-> pwm väljund R/C'ga ardinole lõppu-> 6.3 väljund r/c'le ?
                  viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 03 February 2014, 16:00.
                  HIFI?...Kas peab?

Comment

Saan aru, et midi kontroller ja arduino muudaks heli sarnasel moel andes erinevaid pulse.
                    Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

HIFI?...Kas peab?

Comment

Ei saa küll aru mida tahetakse . Kuid MIDI ( Musical Instrument Digital Interface ) igavesti lahe värk. Tean, et MIDI failis on võimalik luua iga heli eraldi kanalis. Mis teeb muusika miksimise üli heaks ja lihtsaks. Lisaks ka kuulajal on pea võimatu miksimis vigu tähele panna. Neid ei tekkigi.

Tahad midagi sellist ? - http://www.youtube.com/watch?v=xNHUdxRqin4

viimati muutis kasutaja plaaster; 03 February 2014, 23:25.

Comment

Midi signaalis on 16 kanalit, niipalju saad siis erinevaid helisid paralleelselt juhtida.
                        Allkiri.

Comment

Ei ei... Kohe kindlasti mitte. Pigem midagi mis oleks ikka nagu muusika instrument.
                          Midag sarnast nagu on odvavamad süntesaatorid. Mul on heli ja ma mõjutan sarnaselt klaverile või pitch bendin jms.
                          Videodes on näha sarnaselt toimivad seadmed nagu Akai mpc. MPC laadseid asju ma ei taha.
                          Lihtsam oleks mul vist luua sobiv väljund arduinole ja midi sisendina kasutada midi usb interface'i.
                          viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 04 February 2014, 16:44.
                          HIFI?...Kas peab?

Comment

Tasub mõelda ja uurida. R/C nagu puldiautotel või nagu televiisori puldil ?
                            R/C tähendab resistance ja capacitance. Tegu lihtsa skeemiga täkistist ja kondensaatorist. Teeb Arduinost väljuva PWM signaali 0-5V pingesignaaliks.

Vahet ei ole, millist Arduinot kasutad. Vali sisendite ja väljundite järgi.

Comment

Mul tuleb see teha.
                              MIDI controller -> Arduino -> PWM + RC circuit = voltage -> output(3.6 jack?)
                              Midagi paremat välja ei mõelnud hetkeseisuga.

Analog Output - Convert PWM to Voltage: Arduino's and other microcontrollers provide analog to digital (ADC) conversion to convert an input voltage to a digital value. You might think that they also provide the converse which is digital to analog (DAC) conversion. This is not the case. In…
                              viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 06 February 2014, 19:49.
                              HIFI?...Kas peab?

Comment

Working...
                              X