Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jõuoptron

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jõuoptron

Tere
    Tekkis küsimus jõuoptroni ühendamisel. Andmeleht asub http://www.atrie.de/userfiles/files/...oppler_vm5.pdf
    Margiks VM5. PLC väljundi ühendaks IN'i. 0 peaks minema GND. Kui väljund läheb kõrgeks, siis ühendab ära L+ ning OUT'i. Mille jaoks see L- on? Või mul täiesti valed ideed? Kasutatakse seda optroni magnetventiili lülitamiseks PLC abil.

Tänud ette

Vs: Jõuoptroni ühendamine

Ideed on täiesti oiged.

L- on selle jaoks, et
    1) valgusdiood näitaks väljundi olekut.
    2) kui PLC väljund läheb madalaks, siis voolu katkemisel magnetventiilil indutseeritud pinge juhtida läbi sisemise dioodi L- ehk toitepinge miinuse peale.

Polegi midagi keerulist.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Mind lihtsalt pani imestama, miks on jublakal kaks GND välja toodud ja ka L-, mis on omavahel nagunii ühenduses?

Comment

Selgitad ehk, et miks nad ühenduses on, sest seal PDF-is pole kuskil kirjas, et 0 ja L- omavahel ühenduses oleksid?

Kuna optroni nimi tähendab sisendi ja väljundi optilist lahtisidestamist, siis oleks imelik, kui sisend- ja väljundklemmid oleksid oma vahel ühenduses - sest siis peaks ju selle seadme nimi olema midagi muud.
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Vs: Jõuoptron

Tõenäoliselt, ei olegi. Ma lihtsalt jooniselt vaatasin, kus see "buffer output circuit" on, et L- ja 0V on kokku ühendatud. Aga see 0V tähistab lihtsalt pinget seal, mitte klemmi 0V. Minu paha, eks ma proovin testriga üle enne tööle panekut.
          Tänan vastuse eest!

Comment

Working...
          X