Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Home-Made Current Shunts

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Home-Made Current Shunts

kas see töötaks ? http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=393591 kui ma tahan nt mõõta 12v DC voolu ?

Vs: Home-Made Current Shunts

Ikka töötab. Ainult tundub, et kui sellise lausa vaskpulga mõõtu traadile banana pistikud otsa pannakse, siis vähegi kobeda voolu korral need ei pea vastu.

Comment

Esmalt postitatud mfdoom7 poolt Vaata postitust
      kas see töötaks ? http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=393591 kui ma tahan nt mõõta 12v DC voolu ?
      Loodetavasti kas tahad ikka voolu mõõta mõõta? Mitte pinget,et kirjutasid 12v? Voolu mõõdetakse amprites ja tähison A .
      Kui suurt voolu tahad mõõta? Pildil tundub see sunt liiga lühike ja jäme,
      selle testri väiksem pinge piirkond oli vist 2 Volti.

Comment

Esmalt postitatud mats13 poolt Vaata postitust
        Loodetavasti kas tahad ikka voolu mõõta mõõta? Mitte pinget,et kirjutasid 12v? Voolu mõõdetakse amprites ja tähison A .
        Kui suurt voolu tahad mõõta? Pildil tundub see sunt liiga lühike ja jäme,
        selle testri väiksem pinge piirkond oli vist 2 Volti.
        mõõta tahan ikka ampreid ja kuni 30A sooviks mõõta

mul multimeeter mõõdab 200mV ja näitab 00.0 kui näit on 05.8 siis kas jagan 05.8/10 ?
        viimati muutis kasutaja Scott; 13 April 2014, 23:19. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Sõltub sellest, millise takistusega see šunt sul välja kukkus.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
            Sõltub sellest, millise takistusega see šunt sul välja kukkus.
            tegin selle järgi nagu oli tehtud seal lingil juhtme paksus ja pikkus sama

Comment

Kindel, et kasutasid AWG mõõdus juhet? Ja selle vasesisaldus/takistus oli sama kui lingil oleval? No siis jagad jah 10-ga.
              Kuigi tundub, et seal tehakse kaks erinevast šunti, vähemalt lõpus justkui võib nii aru saada?

Comment

Kindel, et kasutasid AWG mõõdus juhet? Ja selle vasesisaldus/takistus oli sama kui lingil oleval? No siis jagad jah 10-ga.
                takistust ma ei tea aga sama pikk ta on ja mul on sama kruvi keeraja mis tollel pildilgi ja tuli samasugune kõikk

Comment

Sama pikk jah küll, aga kas ka sama jäme? Kust kohast sa AWG mõõdus juhet said, meil siin igal pool ju (ruut)millimeetrid?

Comment

http://www.upload.ee/image/4000369/I...413_180410.jpg jämedust ma ei tea kas on täpselt sama aga kuidas seda mõõta ?

Comment

Jämedust mõõdetakse "jämedusemõõtjaga".

Sul mõnda ampertangidega (või voolu mõõtva testriga) tuttavat pole, saaks kõige kiiremini seda imeasjandust kontrollida.
                      Aga sellega ikka oled arvestanud, et kui voolu sealt läbi lased ja juhtmejupp kuumeneb, siis hakkab testri näit muutumatu voolu korral usinasti kasvama? Kuna juhtme takistus ju suureneb.

Comment

deem nihikut mul ple. mul multimeeter mõõdab ka ampreid aga aint kuni 10A spst tahtsin sellist asja teha

Comment

See 10AWG juhtmejupp, mida seal kruvikeeraja ümber keriti, oleks meie mõistes siis 5.26mm² ehk siis läbimõõdult 2.588mm. Ma ei tahaks hästi uskuda, et sul selline juhe on. Või siiski? Neid nn. "kõlarikaableid" sellises mõõdus küll jah müüakse. Sest kui sul on juhtme läbimõõt teistsugune, siis peab ka pikkus teistsugune olema.

Keegi ilmselt andis sulle selle juhtmejupi? Õigus? Kas sa andja käest ei saa küsida, mida ta sulle andis?

Comment

See 10AWG juhtmejupp, mida seal kruvikeeraja ümber keriti, oleks meie mõistes siis 5.26mm² ehk siis läbimõõdult 2.588mm. Ma ei tahaks hästi uskuda, et sul selline juhe on. Või siiski? Neid nn. "kõlarikaableid" sellises mõõdus küll jah müüakse. Sest kui sul on juhtme läbimõõt teistsugune, siis peab ka pikkus teistsugune olema.

Keegi ilmselt andis sulle selle juhtmejupi? Õigus? Kas sa andja käest ei saa küsida, mida ta sulle andis?
                            mul vedeles sellist juhet. ja see mis mul on pole kiuline juhe vaid see mis leiad elektri kilbist

Comment

Oletame, et see juhe on sul 6mm², läbimõõduga 2.764mm. Teed šundi 35.8cm pika.
                              Oletame, et see juhe on sul 4mm², läbimõõduga 2.2568mm. Teed šundi 23.9cm pika.
                              Oletame, et see juhe on sul 2.5mm², läbimõõduga 1.7841mm. Teed šundi 15cm pika.
                              Šundi pikkust siis mõõdad nende juhtmete kokkuühendamise kohast.
                              Ja peenema juhtmega sa 30A voolu kindlasti mõõta ei saa, juba 2.5mm² korral on see probleemne, kuna juhe kuumeneb liialt.

Kõigil juhtudel kujuneb takistuseks ~0.001Ω. Sellisel juhul tekitaks 1A vool pinge 1mV. Kui tahad tundlikkust suurendada, teed šundi 10x pikemaks ja 1A annab juba 10mV ning saadki testri näitu 10-ga jagada.
                              Seda juhul kui uskuda http://chemandy.com/calculators/roun...calculator.htm arvutusi. Kuna aga ei tea, milline selle konkreetse juhtmejupi vasesisaldus tegelikult on, ei oska arvutuste täpsust kommenteerida.

Comment

Working...
                              X