Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

com port, mingi kontroller ja deviceid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

com port, mingi kontroller ja deviceid

Värk sis järgmine, et elektroonika komponentidest ei tea suurt midagi ???, kolbi ikka oskan käes hoida

Tahaks ehitada, miskit sellist, mis kasutab com pordist 2 data pinni 1 saatmiseks 1 vastuvõtmiseks, pordiga ringi käimine ja progremine pole probleem, probleem on see seade, mis on com pordi ja teiste andurite/sedamete vahel.

alustuseks tahaks teha miskit sellist, et on 2 valgusdioodi ja 1 see fotosilma vidin sealt hiire seest. vot nüüd tahan teha nii, et kui hiire fotosilm näeb valgust, põleb 1 diood ja kui on pime, põleb teine..

praegu saaksin vast hakkama, kui kasutan com pordist 2 pin'i saatmiseks ja 1 info saamiseks (loomulikult on groundi ka veel vaja), aga mõeldes tuleviku soovidele on mul vaja läbi 2 data pin'i juhtida kümneid andureid, tulukesi, türistore, jne
    --
    rw

Kõige vähem komponente läheb, kui paned vahele mingi ühekiviarvuti, ntx. Atmeli AT89C51 või AT89C2051. Viimane maksab 200 raha.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

) AT89C2051 saab minu käest 125 rahaga)))

T.
      MSN- taneltreima182@hotmail.com
      telefon katki.

Comment

arvan, et ma ei oska sellega suurt midagi peale hakata..
        --
        rw

Comment

AT progemine pole palju raskem kui muu softi kirjutamine. Hea võimalus õppida. Igatahes läheks kontrolleri kasutamisel juppe kõige vähem.
          PIC on ka üsna populaarne aga tema asm vajab väheke ... harjumist
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

a sis mul ju vaja ka progremis jubinat? (programmaator?)
            --
            rw

Comment

PIC'ile on nad eriti lihtsad, saad netist skeeme ja softi tõmmata.
              Atmel on tiba keerulisem. Ma endale tegin atmeli progeja, 89c51 ja 2051-ga saan hakkama, kui soovid.

Comment

Miks PICi asm harjutamist vajab? Ma ATMELiga ei ole tegelenud, aga huvitav oleks teada. Mina soovitaksin kontrollerina kasutada PIC16F870. Sellel on jadaühendust väga lihtne teha ja üle jääb 20 sisend-väljundit, milledest viite võib kasutada analoogsisendina ja ühte sagedusgeneraatorina.

Comment

Mina ka ei leia, et PICi asm nüüd midagi erilist harjumist vajab...kui varem oled ATMELit kasutanud sis võibolla jah...Mina olin algul PIC´i pial ja sis läksin ATMELile üle...siis tundus hoopis ATMELi käsustik kuidagi "imelik"...

PIC'ile on nad eriti lihtsad
                  ATMELi AVR seeria progejad on ka lihtsad...kõige lihtsam mida näind olen sisaldas vist miski 5 takistit ja kõik...

Comment

LPT port ei aja läbi vä? Seal on 5 sisendit ja 8 väljundit. Kui huvitab vaata http://www.lvr.com/parport.htm ???
                    või www.epanorama.net

Comment

eip, lpt ei aja, sest tuleviku plaanides on seadmeid/led'e/andureid/midaiganes seal otsas vähemalt paarkümmend..

anyway, uurin neid pic'e ja atmel'eid
                      --
                      rw

Comment

Working...
                      X