Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Skeemi küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Skeemi küsimus

Mul on tarbija mis vajab 4,5v ja tarbib 50mA. Aga kui ma panen tarbijale ette pinge piiraja 4,5v ja toiteks 16V kas siis tarbimine 50mA muutub sellevõrra väiksemaks kui mõõta 16V ahelast. Tahaks metsa ühe süsteemi panna ja sooviks eluiga pikendada.
    msn: pois11@hotmail.com

Vs: Skeemi küsimus

See sõltub. Kui kasutada korralikku impulssmuundit, siis saab 16V ahelas voolu alla.
    Kui kasutada nö. analoogpingestabilisaatorit, siis ülearune pinge läheb lihtsalt soojuseks.

Comment

Kasuta jah impullstoiteplokki, netis peaks olema skeeme piisavalt.

Comment

Impulssmuunduri skeemi saad koostada siin:
        Solve design challenges and speed time to market with our diverse portfolio of tools and resources for product selection and simulation

kui ise tinutada ei taha, siis võib valmis mooduli hiinast tellida:

hind koos transpordiga alla kahe euro, aga kättetoimetamisaeg on tavaliselt kuu või kaks.
        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Aga mingit skeemi või viidet mis see õige oleks? Googel jah annab sadu lahendusi aga mõnel ehk kogemuse põhjal teab ka milline oleks parima kasuteguriga skeem.
          Mul on plaan midagi sarnast teha: http://www.makestuff.eu/wordpress/po...th-no-battery/ Kas seal kasutatud kivi võiks sobida? Ebay`s on DC/DC konvertereid küll, mõnedel juhul lubatakse lausa 96% kasutegurit. Kumb siis oleks akut säästev lahendus? Kardan, et mul tuleb mitu erinevat lahendust läbi proovida ja siis parim välja valida. Nõu ja soovitused oleks teretulnud.

Comment

Esmalt postitatud pois11 poolt Vaata postitust
            Aga mingit skeemi või viidet mis see õige oleks? Googel jah annab sadu lahendusi aga mõnel ehk kogemuse põhjal teab ka milline oleks parima kasuteguriga skeem.
            Mul on plaan midagi sarnast teha: http://www.makestuff.eu/wordpress/po...th-no-battery/ Kas seal kasutatud kivi võiks sobida? Ebay`s on DC/DC konvertereid küll, mõnedel juhul lubatakse lausa 96% kasutegurit. Kumb siis oleks akut säästev lahendus? Kardan, et mul tuleb mitu erinevat lahendust läbi proovida ja siis parim välja valida. Nõu ja soovitused oleks teretulnud.
            Seal lingil on analoogpingestabilisaator, ja sellega saad 16 V sisendpingega ja 4,5 V väljundpingega kasuteguriks heal juhul 25%.

Kasuta ikka DC/DC muundurit, siis kestab toide kolm korda kauem.

Muunduri tunneb ära tavaliselt drosseli järgi.
            viimati muutis kasutaja klm; 25 June 2014, 11:58.
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Või kui ise ehitada tahad, siis võibolla on kivi valikul abiks see leht:

Comment

Tellisin ebay ühe dc/dc muunudri ära. Eks siis näen oma silmaga mis testri numbrid näitama hakkavad.

Comment

... Eks siis näen oma silmaga mis testri numbrid näitama hakkavad.
                  Mida sa oma silmaga näha tahad?

Comment

Seda, et mitu mA aku pealt olema saab kui kõik tarbijad järgi panna. Mobla võtab idles 5-10mA originaal akult. Eks näeb mis siis suurema aku pealt hakkab võtma kui muundur ka vahel. Lisaks tuleb veel juurde PIR sensor: http://www.ebay.com/itm/270812987833...84.m1497.l2649

Asi läheb sügavasse metsa ja sigade liikumist jälgima. Nii kui liikumine toimub tuleb kõne. Lisa poonusena on võimalik kuulata või tagasi helistada, kuulata mis hääled sööda juures on. Hetkel on sarnane süsteem kasutuses magnet anduriga. Ainult, et igakord kui kõne ära toimub siis peab uuesti paika sättima.

Enne kui valmis hinna lahendusi pakkuma hakkate siis olen nendega ka kursis. Võta üks ja viska teist. Kallimate isendite seast midagi leiaks aga vaja odavalt läbi saada, pealegi alati on oht, et keegi ära varastab.

Comment

http://www.gsm-alarm.ee/index.php/et...iooni-suesteem on äkki miskit sarnast ?

Comment

Ma ei küll süvenenud, kuid üldjoontes on nii, et voolutarbijate voolutarbed loed kokku ja kui on aku mahutavus on teada, siis saad ju teada, kui kaua aku kestab .

Comment

Esmalt postitatud Arvi poolt Vaata postitust
                          Jah, see maksab 13 euri ebay. Olen sellest teadlik.

Esmalt postitatud etsv56 poolt Vaata postitust
                          Ma ei küll süvenenud, kuid üldjoontes on nii, et voolutarbijate voolutarbed loed kokku ja kui on aku mahutavus on teada, siis saad ju teada, kui kaua aku kestab .
                          Jah täpsel nii see on. Aga ennem on vaja skeem kokku saada ja testriga reaalselt ära mõõta tarbimine. Siis saab täpsemad arvutised teha. Üksasi on paberile kirjutatud, praktikas on tihtilugu teine tulemus.

Comment

Jah täpsel nii see on. Aga ennem on vaja skeem kokku saada ja testriga reaalselt ära mõõta tarbimine. Siis saab täpsemad arvutised teha. Üksasi on paberile kirjutatud, praktikas on tihtilugu teine tulemus.
                            Miks sul on nii täpselt vaja, kas sa ei usalda algandmeid, s.t. paberile kirjutatut?

"praktikas on tihtilugu teine tulemus" Konkreetselt mille puhul siis?

Comment

Nii väikese voolu korral ma kasutaks seda mikroskeemi, tühijooksul tarbib ainult 0,1mA, seega kivi enda energiakulu pea olematu. Nii väikese väljundvoolu korral hakkab muunduri enda tühijooksutarbimine päris palju mõjutama juba. Näiteks tuntud MC34063 omatarbimine 4mA.
                              otsija

Comment

Working...
                              X