Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Skeemi küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Skeemi küsimus

Soovitus on hea aga mul on tegelikult vaja väljund pingeks max 4,2V. Mobiili jaoks. Kuigi olen siit sealt ka näinud, et mõni on 5V ka otse aku klemmide pealt sisse lasknud ja midagi ei ole juhtunud. Ideaalis võiks isegi 4.5V olla, usun, et tel. peaks vastu ja PIR sensor saaks oma vajaliku 4,5V ka kätte.
    Vaatan kui tühi jooksu tarbimine on hiinakal suur siis uurin teisi võimalusi. Lisa soovitused igati teretulnud.
    msn: pois11@hotmail.com

Comment

Enamike stepdown muunduritega saad ju väljundpinget muuta takadega nii kuis vaja. Kui nagunii teine aku samal ajal laeb stabiilselt, siis ma määraks väljundpingeks liitiumakul tegelikult miski 3,9-4V, aku ei oleks koguaeg silmini täis, silmini täis olek ei mõju akule hästi, samas selline 3,9V pingel aku peaks piisavalt täis olema, et mõnda aega ka ainult akutoitelt toimetada.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
        ...siis ma määraks väljundpingeks liitiumakul tegelikult miski 3,9-4V, aku ei oleks koguaeg silmini täis, silmini täis olek ei mõju akule hästi, samas selline 3,9V pingel aku peaks piisavalt täis olema, et mõnda aega ka ainult akutoitelt toimetada.
        Minu arvates pole vahet, kas on 3,9 või 4,0 V on aku toitepinge. Mida see teeb, kui aku on silmini täis?

Comment

Vananeb kiiremini niiöelda.
          otsija

Comment

Eiei, teist akut ei tule, ehk mobiil jääb ilma akuta vaid proovin ühe suurema aku pealt kaks asja korraga ära toita. Kui jätaksin moblale aku taha mida peaksin teise akuga elus hoidma siis kuluks lisa mA selleks. Ehk siis mobla jääb ilma oma akust ja nii võin mobla toite klemmidele 4,2- 4,3v küll peale lasta.
            Kardan, et eespool 1,5A muundur jääb mobla jaoks lahjaks. Kui kõne on pooleni siis mobiil võib hetkeliselt võtta üle 2A voolu. Hiinast tellisin 5A muunduri.
            Tegin ühe 26650 3,7V akuga katseid. Pildi sain ette aga kui helistamiseks läks siis sirka 5sek. pärast viskas pidi tasku, et lae akut. Aru ei saanud mis viga on, ometi akul oli enam vähem pool täis (volte 3,85). Ja selgus see, et olin mobla külge tinutanud toiteks 0,3m2 ruudused juhtmed ja pikus oli neil umbes 30cm. Juhe ei kannatanud nii suurt koormust ja mobla poolses otsas kukkus pinge helistamise ajal hetkeliselt alla. Panin jämedamad ja lühemad juhtmed ja enam helistamise ajal pilti kotti ei visanud.

Comment

Äkki oleks hetkelise suurenenud vooluvajaduse rahuldamiseks abi suuremahtuvuslikust kondensaatorist?

Ise samasuguse asjaga katsetades ja akut pidevalt järellaadides sain telefoniakust nädalaga jagu
              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Jah, on plaanis kondensaatoreid ka kasutada. Panen 40-50 tuhat uF.

Comment

Kondeka kohta ei oska praegu midagi öelda (ta on ju lihtsalt energia salvesti), juhtmed võivad olla tsipa jämedamad, kui peaks. Juhtmed tuleb valida tegeliku voolu järgi v.o. arvestada ka voolutõukeid.

Esmalt postitatud pois11 poolt Vaata postitust
                  ...Asi läheb sügavasse metsa ja sigade liikumist jälgima. Nii kui liikumine toimub tuleb kõne...
                  Miks on sul vaja sigade liikumist jälgida.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 26 June 2014, 22:39. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Kas ei oleks mõistlik kasutada telefoni oma akut ja 12-24V autolaadijat? See peaks suht oodatava tulemuse andma.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Sigade liikumist on vaja teada selleks, et teaks millal passida peale. 12V autolaadija peale olen ka mõelnud aga lähen keerulisemat teed pidi. Üks põhjus on see ka, et majapidamises on olemas akusid 26650 mõõduga ja hea mugav olek neid laadida ja vahetada. Tahaks asja võimalikult mobiilseks teha, et tassida kerge vaevaga ühest kohast teise.
                      Tulevikus võiks ju lisada veel päikesepaneeli aga seda näitab aeg. Ühes kohas on paigaldatud automaat söötja. Suur tünn vilja täis. Tünni all mootor mis iga päev viskab paar korda. Kasutan 6V akut ja päikese paneeli. 3a on nii suvel kui talvel töötanud. 6V akut pole kordagi pidanud eraldi laadima. Imestan, et isegi talvel peab vastu.

Comment

3 a vastu pidanud, 6 V on siis happeaku? Ei karda külma, ega sooja. Firmas. kus töötasin olid sellised kasutusel, suhteliselt väikesegabariidilised.

Comment

must kuubik oli, kutsutakse vist kuiv akuks. Siseruumides ja koduseadmetes kasutamiseks. Selge on see, et seda talve see aku üle ei ela. Kogemus näitab, et 3a. on suht maksimaalne aeg millal aku veel enamvähem toimib.

Comment

Aga koostagi akupakid nii et muundamist vaja ei ole, kõik elemendid paralleeli. Või kust see 16V tuleb?
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

16V tuleb suht lambist jah. Panen kas kaks või 4 26650 akut jadamisi. Paralleeli ei ole vist mõttekas panna siis hakkavad akud teineteist ka väheke tühjendama. Eks sell puhul tuleks dioode kasutada. Hea näide on ühe hiina lambiga. Akud on paralleeli sees 4tk ja kui lamp ikka kuu-kaks kapi peale seisab siis akud tühjenevad. Jadaühendusega ma saan kõrgema pinge ja võib-olla ka lisa aega kui akud päris tühjaks vajuvad. Ütleme, et kui kõik neljal akul on pinge 3V kanti langenud, siis kokku tuleb ikka 12V ja võib-olla sellest piisab veel süsteemi elus hoidmiseks. Proovisin ära, et mobiil viskab üsna kiiresti 3,7V juures pildi tasku. Nii oleks ikka hea jada ühendusega läbi dc/dc muunduri hoida pinget 4,2V juures.

Comment

Et, 3,6..V juures viskab pildi tasku; nii võibki olla. Toksid mudeli "pika koodi" ja näed oma mobla "service-menu-s" et laetakse impullsidena sisemine aku kuni 4,28V (mõnedel 4,26V) ja see on ka lubatud viimane lagi.
                                Aga, näiteks talve-külm kustutab selle mobla metsas ära ja samuti võib suvel niiskus elupäevad lõpetada.
                                Võiks ju kasutada mõnda teistsugust "moodulit" hoopis, millele GSM kaart sisse käib, mis on tingimusse asjakohasem.
                                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                                X