Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Skeemi küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Skeemi küsimus

See vist kaotab päris ruttu oma toime õues. Aga kui asi piisavalt ära isoleerida siis ei kulu kütteks kuigi palju energiat. Mingi 5 kraadi soojem kui õues võiks piisav olla. Võib proovida ka kilekotti panna, aga siis on tundlikkus küsimärgi all.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

No mul on kogu elektroonika veekindlasse karpi pandud. Kui ma selle mic ka sinna lisan siis ei kuule midagi. Mic on toodud karbi külje peale ja ka nii pandud, et vesi sisse ei saa tulla. Seda kotikest ei ole ka vist mõtet panna kui see saab esimese päevaga täis. Oleks ikka vaja vee kindlamat lahendust leida. Süsteem asub lageda taeva all ja töötab kuude kaupa jutti. Olen neid 2tk ehitanud ja mõlemal on mic probleem. Nõudlus on suur ja vaja teha kolmandat ja prooviks kuidagi paremini teha. Kui ei saa mis siis ikka. Tegemata ei jää.
      msn: pois11@hotmail.com

Comment

Võibolla saab karbi avale ette panna õhukesest niiskuskindlast materjalist membraani, mis suudaks helivõnkumisi edasi anda. Mis see olema peaks ja kas toimib ei tihka arvata. Aga ehk tasub katsetada?

Comment

Kuidas on lood otsese päikesekiirgusega, st täpsemalt siis plastikut lammutava UV-ga? Kui on võimalus kogu kupatus varju sättida, siis võiks ikkagi pigem kilevarianti kaaluda. Tundlikkuse kao vastu pakun ideed: mikker tuleb paigutada suurema pindalaga membraani taha, st et sul on tubli paarikümnesentimeetrise küljepikkuse või läbimõõduga (sõltuvalt kujust - ruut või ring) pingutatud kilemembraan, mis kannab helivõnked üle palju väiksemate kadudega kui mingi väike lõtv nutsakas ümber mikri.

Pagan, tcumen jõudis juba ette :P

Comment

Veekindlat mikrit ei plaaniks kasutada?
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Kust sellist veekindlat mikrit saaks? Siit sealt olen otsinud aga ei midagi. OK, midagi leidsin aga ulme hind. Aga kui keegi teab või on vene ajast järgi siis andku tead.
              Seda kilekoti varianti võiks täitsa proovida aga ma kahtlen kas talvel külmaga ta terveks jääb.

Mic olen hetkel pannud kahte moodi. Ühele paigaldasin veekindla karbi sisse. Puurides mikri jaoks 1mm augu sisse. Seestpoolt katsin mikri kõik liimiplägaga üle, et niiskus ei pääses karpi teisi asju kahjustama.
              Teine variant oli, et tõin mikri karbist välja ja paigaldasin eraldi toru sisse, oma 5cm pikk. Nii, et paigaldades jäi avatud ots alla. Mõlema variandi puhul pääseb ikka niiskus mikri sisse.

Comment

Ei hakka uut teemat tegema ja küsiks teise asja kohta.

Millist NPN transistorit võiks kasutada LED riba sisse ja välja lülitamaks. Relee asemele. Võik 3-4 Amprit olla, siis ehk pääseks radikast kah. Riba ise töötab 12V pealt ja koormus on peaaegu 2A juures.

Comment

Aga miks just NPN transistor aga mitte väljatransistor ?

Comment

LED strip mosfet switch. Guugelda.
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Ja muide - see, kui transs on 3-4-amprine, ei päästa sind veel sugugi nii kindlasti radikast. Korpust kütavad vatid, mitte amprid, enamusel tüüpmõõdus korpusega transsidel on ilma radikata lubatud maksvõimsus vatt või äärmisel juhul paar ja bipolaarile kipub pahatihti jääma päris ilus pingelang avatud olekus, korrutatuna nende paari ampriga. Normaalse avatud kanali takistusega väljakal on pingelang sellise voolu juures vaevu sadakond millivolti kui sedagi ja vastavalt sellele ka väga väike hajuv võimsus.

Comment

Mina kasutasin ühes arduino projektis BS S50 darlingtone - 100 tükki maksid tühjendusmüügis kokku mõni euro
                        Vaatan, et näiteks TIP122 maksab oomis 27 senti.

MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Led riba siis võiksin juhtida IRL3803PBF jubinaga. Skeeme igasuguseid ja nii on mul isegi võimalus ehk LED riba heledust sättida. Veel ei tea kas hakkan selleks mõnda kontrollerit kasutama või teen potekaga. Plaan on selline, et sai hiljuti suurem raamaturiiul koridori ülesse pandud. Nüüd ribad riiuli taha ja kui öösel on liikumine siis läheb kergelt helendama.
                          Aga millist transi kasutada 12V (2A-3A) toite sisse/välja lülitamaks relee asemele. Hetkel teeb seda relee aga see plõksimise tahaks ära saada. Mis oleks ka siin oomipoes saada.

Comment

TIP122 on oomis olemas.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Nüüd läheb asi segaseks. Sinu situatsiooni saab mõista mitut erinevat moodi:
                              1) Sul on miski andur, mis lülitab liikumise peale sisse relee ja see relee lülitab sisse-välja kogu ülejäänud krempli toidet. Et siis relee või selle asendus peab kannatama mitut amprit voolu.
                              2) Sul on miski andur, mis lülitab liikumise peale sisse relee ja see relee lülitab sisse vaid ülejäänud asja juhtimist ja muul asjal (LED riba koos "IRL.... jubinaga") on pinge permanentselt peal olemas.
                              Sel juhul suure vooluga tegeleb vaid see Sinu "IRL.... jubin" ja sel juhul ei pea see relee või tema asendus miskit erilist voolu taluma.
                              Kumb variant sul on või kumma kasuks otsustad, sellest sõltub ka see, mida sinna relee asemele peaks panema. Loomulikult võid üksiku projekti puhul teha ühekordse 10-100-1000 kordse üledimensioneerimise üksiku komponendi valikul ilma et seetõttu eraisiku pankrotti peaks välja kuulutama, aga siiski......

Comment

Plaan on umbes selline, et hetkel on laual kaks plokki:
                                http://www.ebay.com/itm/281441160575...%3AMEBIDX%3AIT

Mõlemalt plokilt eemaldaks releed ja asendaks transiga. Hämaralüliti siis TIP122 ja liikumisanduri IRL3803PBF, et saaks ka led riba heledust reguleerida. Võimalik peaks olema ka kondedega mängida, et LED riba kustub aeglasti.
                                Mõlemad transid on plaan panna jadasse led riba juhtima. Ja pean veel mõtlema kuidas teha nii, et kui keegi paneb plärts koridoris tule põlema siis tuli ära ei kustuks kohe. Ütleme, et liikumise korral kui, tuba oli pime, on valgus põlema läinud siis see peab igal juhul põlema 60sek. isegi siis kui vahepeal on toas valgus põlema pandud. Nii ma siis mõtlesin, et esimese transile saan PIR sensori plokist ka ühenduse teha. Segane sai aga mis teha.
                                Kuskil sahtlis on mul veel
                                Arduino uno, sellega saaks vast lihtsamalt aga koodi väga ei mõista, et see täpselt nii tööle panna nagu ma tahaks. Aga pole seda mõtet veel päris maha matnud.

Comment

Working...
                                X