Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

dünamo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

dünamo

tre ma tahaks teada kudas ehitada omale dynamot. Vool võiks olla siis kas 3V või 9V ja tahaks sellist mida saax käega tööle vändata nagu mingi sangaga. tahaks omale sellist taskulampi ehitada

Selliseid lampe on tehtud sammmootoritest. Lisaks vaja dioodsilda, suure mahtuvusega kondekat,valgeid valgusdioode.

Comment

äkki räägiks asjast lähemalt kune ei saanud eriti aru mis ja kuidas teha tuleb ja mis dioode yldse vaja on ja milleks ja kudas yhendada

Comment

Miks mitte kaks kärbest ühe hoobiga?
        Võiks siis juba teha vändaga mobiili-laadimise seadme, nt matkal tarvitatav, ja annab ühtlasi valgust ka.
        Kui aku nõrk, siis otsad kokku ja väntad nagu Toots Kiire pool ristsetel grammofoni.
        Muide, selline väntlaadija täitsa müügil ka, kusagil kataloogis torkas silma.

Comment

hmm... njaa aga ma tahaks ikkagist ise midagi teha muidu hakkab siin kodus yksi istudes igav lihtsalt ja noh seda oleks nagu vaja ka hiljem siis aga aku laadimise asi võib kyll ka kyljes olla kui see nagu seda verki liiga kalliksraskeks ei aja loomulikult:P

Comment

Arvatavasti saad dünamo teha ka tavalisest mikromootorist. Pane talle midagi hooratta sarnast külge et pinge püsivam oleks. Kondekas aitab samuti kaasa.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mina tegin nii et võtsin kaks maki mootorit,ühendasin nende võllid omavahel rihmaga,käivitasin ühe mootori vooluvõrgust ja teise mootori juhtmekohtadele ühendasin pirni,pirn hakkas hõõguma ;D
              Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

Selline asi sammmootorist hakkas silma mingil saksakeelsel elektroonikahuvilise kodukal. Võtsin teadmiseks,rohkem ei huvitanud. Miks Sa jalgratta dünamot ei kasuta. Saad vahelduvvoolugeneraatori, millel mähist ümber kerides saad sellise väljundpinge nagu vaja.

Comment

hmm... njaa aga noh need kõik varjandid on ikkagist ju sellised rattada agaminul on vaja yhtlast voolu ja mida saax "pumbata"

Comment

aga selle jaoks ju konded ja akud ongi
                    hoiavad elektri laenguid
                    http://www.alldatasheet.com/

Comment

no aga jah ma ei ole nii tark et selliseid asju omapeast kasutada. kas äkki keegi ei viitsiks mõnda skeemi paintis valmis kriitseldada:P j aseda ka et kuidas seda pumba asja teha? kas kellelgi on ideid

Comment

kuda see konde sinna vahele läb kas rööbiti või jadamisi ja kas on vahet mis pidi ta on seal

Comment

konde läheb paraleeli (plussid kokku, miinused kokku)
                          aga ma ei usu et sellest skeemist piisaks. see konde peab ikka väga suur olema :P

Comment

ma tegin mikro mootoriga ledi saab põlema nii kaua kui ringi ajad ratast põleb ühtlaselt mul on 470uf konde

Comment

pane pigem 4700uF, siis põleb natuke niisama ka ;D

Comment

Working...
                              X