Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

dünamo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

hmm... kas ma sain õieti aru et see kondekonded tuleb panna mootori + ja - jalgade vahele ja sealt siis otse lampi ve või on sinna midagi veel vaja

Comment

Rohkem vaja pole midagi, said õieti aru
      Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

no siis on skeem, valmis aga nyyd mehhaanika:'( Äkki oskab keegi aidata vaest meest leida lahendus et kuidas ehitada mootorile sellist liidest et seda mootorit saax siis nagu edasi "pumbata" ja et see olex piisavalt väike et seda 1 käega saax teha. Ma mõtlesin et kas nii ei saa teha ve et mingi nupuga teha seda asja et noh hoob oleks umbes sama suur macv 3 cm pikk ja kehast 3 cm eemal kaugeim ots:P aga ma pakun et sellega võib raskeks minna kahjuks:'(

Comment

ja siis seda ka et kuidas mootorit valiga ja millist lampi kasutada

Comment

Pakun et vajutatava kangi otcas oleks mingi hammaslatt ja vahel sidur. Lükkad alla- keerab mootorit. Vedru tõmbab üles - sidurist lahti ja mootor keerleb endises suunas edasi hooratta mõjul.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

nonii kasutan seda sidurivarjanti kuna see on juba olemas aga nyyd on järjekordne mure: kuidas kinnitada mootor??? ja millist mootorit on vaja? kuidas nagu vaida mootorit et kas nagu 3 V piisab 5V kätte saamiseks?

Comment

moblalaadija tegi mingi tüüp nõnda et pani pooli sees olevasse torusse magneti lõtvade vedrudega ja kui see vertikaalselt keha küljes on hakkab magnet käimise taktis võnkuma ja asi genereerib voolu.....iseasi millistes kogustes...

Comment

Milleks inimese energiat raisata, kui päike paistab.
                  Päikesepatareid kaabu külge!!!

Comment

päikese patakad ei anna ju eesti omadest absoluutselt voolu ja hind kaabu täitmiseks kyyndib ikka tuhandetesse:P + siis veel kaabu ka(mida mul ple)

Comment

Keegi kunagi samm-mootorist tuulegeneraatorit pole proovinud teha? Mul kasutada kõvaketta pea ajami mootor kuid tuuletiivik puudub :P Suvel kavatsen valmis teha :P

Comment

Mul üks tuttav olevat ka teinud tuulegeneraatori (ise pole vaatamas käinud), uurisin ka siis selliste samm-mootorite omadusi veidi ja üllatuseks nägin et üsna hästi võiks generaator olla, valgusdioode paneb kahe näpuga võllist keerates juba põlema. Suurt võimsust nii väikesest asjast muidugi ei saa, aga eksperiment ka huvitav.
                        P.S. Samm-mootorist saab muidugi vahelduvpinge. Mõlemast mähisest saadaoleva energia saaks liita vist ainult alalispinge poolel, peale mõlema alaldamist siis. Vähemalt muud ideed pole pähe tulnud. Sealt kahe mähise pealt ju tulevad erinevas faasis, sellepärast.
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

äkki viitsiks keegi sammmootoriga generaatori skeemi siia riputada. siis saaksid kõik vaadata kuidas teha(eriti mina ) ja siis ka endale sellise ehitada(kõik tahavad ju odavat elektrit saada

Comment

Working...
                          X