Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

20 x 4 LCD probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

20 x 4 LCD probleem

Tervist, sai selline LCD tellitud, lootes kasutada seda seal, aga probleem selles, et LCD kõik pikslid niiöelda süttivad sisse lülitades ja mingeid andmeid mulle sealt ei kuvata. Asendades 20 x 4 LCD 16 x 2-ga (kood sama), siis asi toimib ja näitab kahte rida 16 x 2 LCD-l, seega tõenäoliselt 20 x 4 on vigane või ei sobi kuidagi antud lahendusse? Ehk keegi oskab nõu anda, kas miski vale variant LCD-st või siis tegu praagi tootega.
    otsija

Vs: 20 x 4 LCD probleem

Keera kontrasti vähemaks.

Comment

Kontrasti potet keerasid?
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Ja oligi selle viga, tänud. Leidsin netist ühendusskeemi, kus seda potet ei kasutatud ja see kolmas pin oli otse maaga ühendatud, mu olemasolev 16 x 2 LCD toimis sedasi kenasti, aga see 4 x 20 näitas jah täispiksleid ainult. Enda loogika järgi mõeldes mõtlesin, et kolmas pin maaga ühenduses, siis kumavad pikslid maksimaalse tugevusega numbreid ja kui toitega ühenduses, siis minimaalseid/ei kuva üldse, aga hoopis sinna vahepeale tuleb kruttida. Samas teine toimis kenasti, kui otse maaga ühendasin pin3, aga noh mis vahet sel enam tegelikult, peaasi, et töötab .
        otsija

Comment

Working...
        X