Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo termokaitse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Trafo termokaitse

Sattus minu kätte üks väike reguleeritava väljundiga (5-24V / 2A) toiteplokk Mascot 8937.
    Ilmselt on trafo termokaitse läbi. Kas on võimalik koduste vahenditega elu sisse puhuda veel?
    Toiteplokk ise ei ole väga kallis, seega väga palju aega ei hakka raiskama. Aga kui lihtsalt saaks siis....
    Kus kohas see kaitse tavaliselt asub trafos? Päris keskel või kusagil välimises kihis?

Teine küsimus:
    Andmelehe järgi on sellega võimalik ka voolu piirata seesmise potekaga. Ja kui lahti võtsin karbi, siis tõepoolest, oli trükiplaadil veel üks potekas.
    Tekkiski küsimus et miks on see jäetud korpuse sisse? Heameelega tooks selle ka esipaneelile et voolu piirata.
    Või on mingi põhjus miks on see karbi sisse jäetud ja seda näppida ei tohiks?

Andmeleht: http://www.mascot.no/admin/common/ge...sp?FileID=1356

Muidu hea kompaktne karp.
    Vahest kui midagi vaja kiirelt katsetada siis alati ei viitsi ju mingit suuremat jurakat kurjaks ajada.

Vs: Trafo termokaitse

Harilikult on termokaitse primaari alumistes kihtides.Mõnel trafol on termokaitsme otsad välja toodud (harilikult mitte).Aitab ainult trafo ümberkerimine,või asendamine korras olevaga. Pote vüib tuua küll välispinnale aga sel juhul peab karbil olema ka ampermeeter.

Comment

mina jällegi olen näinud palju erinevaid olmeelektroonika trafosid (termokaitsmetega) ja mitte ükski pole veel olnud mähise vahel või kuskil keerdude all peidus.
      ikka on olnud kõik kergelt ligipääsetavad. vaja vaid katte-isoleerpael primaarpoolel eemaldada ja ongi olemas.

Comment

Nii, kaitse üles leitud.
        Trafol on tõepoolest kaitsme otsad välja toodud.
        Ja kui harutama hakkasin siis tuli kaitse ise kah välja peale esimest teibi keerdu.

Ühendasin testi mõttes peenikese traadi kaitsme asemele ja toiteplokk ärkas ellu.
        Ebayst leidsin kohe ilusti täpselt sama kaitsme kah.
        Tegelikult on mul neid toiteplokke kaks. Ja teisel näitas tester ka katkestust trafos, nii et ilmselt sama viga.

Aga mis nüüd selle voolu piiramisega teha? Potekas on korpuse sees olemas.
        Aga miks ta seal peidus on? Mingi säästu värk lihtsalt, või on ka mingi põhjus selleks?

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
          Nii, kaitse üles leitud.
          Tegelikult on mul neid toiteplokke kaks.
          Ja teisel näitas tester ka katkestust trafos, nii et ilmselt sama viga.
          Kui Sul on ekstra Hobby neid kaitseid põletada ja vahetada siis pane vana moodi uus asemele.
          Kui vahetamise isu otsa saab võid panna lubatud max vooluga taastuva.

Vanem mees, ise tead.

Comment

Ei ole mingit kaitsme põletamise hobi mul. Mina sain need toiteplokid katkisena.
            Lihtsalt suures kärsituses tellisin originaaliga sarnased.
            Aga ega ma just pankrotti ei lähe kui need taastuvad tellin veel.

Mis põhimõttega need taastuvad töötavad?
            Et kui maha jahtub, siis ühendab ära jälle?

Originaal kaitsmed olid 115 kraadised. Tea kuidas trafole sellised temperatuurid mõjuvad? Paneks tiba madalama äkki, kui taastuv panna?

Comment

Ei ole mingit kaitsme põletamise hobi mul.
              Tõesti. See oligi mõeldud naljana.
              Mis põhimõttega need taastuvad töötavad?
              Et kui maha jahtub, siis ühendab ära jälle?
              Kunagi avastasin et toidet pole. Enne seda oli korraks lühis.
              Mõõtsin üle - ei saa aru, nagu ok.
              Proovisin uuesti - töötabki.

Siis lugesin, vist midagi nii ongi.

Comment

Tundub, et härrased jutustavad kumbki ise asjast.
                Kui on kraadid peal, on tegu termokaitsmega. No muidugi neid on ka isetaastuvaid.
                Ülekuumenemise vastu pruugitakse neid.
                Polyswitch aga on mõeldud maksimaalse voolu piiramiseks.Ka isetaastuv siis.

Muide Elfa on neile viimastele huvitava alajaotuse nimetuse leidnud: "Nullijad".

Comment

Termokaitset mõtlesin jah, nagu pealkirigi ütleb.
                  Originaalis oli 115℃ 2A 250V ja sellised sai ka uued tellitud.
                  Ei ole kursis mis tingimustel need originaalid läbi on põlenud.
                  Võib olla on maksimum koormusel 24/7 töötanud. Endal ei ole plaanis sellist trafo vägistamist.
                  Pigem lühiajaliseks katsetuseks kui midagi testida vaja kiirelt.

Comment

Ei ole kursis mis tingimustel need originaalid läbi on põlenud.
                    Võib olla on maksimum koormusel 24/7 töötanud.
                    Võivad lihtsalt ebakvaliteetsed olla või on montaazil tootja nõudeid eiratud. Paljud termokaitsmed/-lülitid on väga tundlikud jootereziimi suhtes. Mõndasid näiteks ei tohi mõned sekundid peale jootmist liigutada.

Comment

Endal ei ole plaanis sellist trafo vägistamist.
                      Aga pane palju kaitsmeid järjest, pane kohe kaks, pane mõlemad tüübid.

Selle max vooluga saab nii teha et paned ritta
                      50, 100, 200, 500, 1000 mA ja siis lülitad vajalikku kohta.
                      Nii saab
                      Aga ära kõiki ideid ka päris 110% võta.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        Nii saab
                        Aga ära kõiki ideid ka päris 110% võta.
                        Kui tuntud filmitegelast parafraseerida: Ära iial ütle lolluse kohta lollus!
                        Mul on töö juures hallata üks toode, kus kasutatakse toda polyswitch`i teatava karakteristikuga voolupiigi tekitamiseks. Skeemilahendus on natuke naljakas, aga see toimib.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                          Skeemilahendus on natuke naljakas.
                          ???

Comment

Working...
                          X