Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mure releega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mure releega

Ma proovisin ka nii, aga siis hakkas relee ainult imelikult pinisema, samas see on 24 voldise pinge jaoks mõeldud, ma 18 voldist ei leidnud kohalikust poest. Korpuse peal oligi automaatikal kirjas 24 V, tegelikult annab trafo välja 18 V.
    viimati muutis kasutaja deicide; 19 m 2014, 13:15.

Comment

Esmalt postitatud deicide poolt Vaata postitust
      Ma proovisin ka nii, aga siis hakkas relee ainult imelikult pinisema,
      Palju on seadme toitepinge?
      Ilmselt on see 18V pinge madal aga kui seal on ka kõrgemat pinget siis saab seda nt transistori abil parandada.
      Pole eriti keeruline.
      Kui klapp hakkab avanema, kaob C ja NC vahelt pinge ära
      Siin on küsimus kas ühendatakse lahti või maandatakse.
      Lahendused on erinevad aga saab mõlemaga hakkama.
      samas see on 24 voldise pinge jaoks mõeldud,
      Kui vedru järgi anda siis VAST rakendub.
      ma 18 voldist ei leidnud kohalikust poest.
      Kui võtta mõni väiksema pingega relee siis saab sinna alati takisti järjest panna.
      See tuleks valida nii et pinge (vool) vastavaks muutuks. Oomi seadus abiks.

Comment

Palju on seadme toitepinge?
        Toide on 18 V

Ilmselt on see 18V pinge madal aga kui seal on ka kõrgemat pinget siis saab seda nt transistori abil parandada.
        Kas pead silmas pinge ühtlustamist? Ei saand hästi aru

Siin on küsimus kas ühendatakse lahti või maandatakse.
        Tundub, et ikka ühendatakse lahti, sest multimeetriga mõõtes ring katkes ja "piiks" kadus ära nende vahelt.

Küsiks veel, et kui ma saangi selle 18 V relee või panen 12 voldisele takistuse vahele, siis kui palju pinge kõikumist relee üldse kannatab(mul kõikus siis 18,2-23,3 V vahel)?

Comment

Esmalt postitatud deicide poolt Vaata postitust
          Toide on 18 V

Küsiks veel, et kui ma saangi selle 18 V relee või panen 12 voldisele takistuse vahele,
          siis kui palju pinge kõikumist relee üldse kannatab(mul kõikus siis 18,2-23,3 V vahel)?
          Kas see üle toite (18 V) pinge (23 V) teeb mingi induktiivsus?

Kui arvad et on ohtlik siis:
          Võta see 18-23 üle takisti zener dioodile, sealt üle takisti transistori baasile.
          Transistori kollektoriga järjest 12 V relee ja takisti 18 V peale.
          Releele diood ka peale et sulgemisel pingepulss transile liiga ei teeks.
          Nii võiks hea olla.

Comment

Ei viitsi pikalt kirjutada. Lahendus on pakkuda, töö teen ise ja materjalid hangin ise. Põhimoodul on sul olemas, selle põhjal saab edasi minna.
            250EUR.
            Kui huvi, võta ühendust privaatsõnumi või e-kirja abil.
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Samas C ja NC vahele saaks ju panna ka sellise asja https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...5-60&toc=19087 see ju ainult 15 euri.

Või teha 24V releele selline asi vahele http://www.hot.ee/qwerty009/pingekordisti.jpg ,aga kondekad umbes 450uF. Iseasi kas see relee ka 31 voldisele pingele vastu peab.
              viimati muutis kasutaja deicide; 21 m 2014, 20:55.

Comment

areta kangi juurde mikrolüliti ja asi tehtud.....

Comment

ps. ei saa ainult aru, milleks seda pumpa seisatada vaja oleks!! Ehk täpsustad - kokkuhoid tuleks minimaalne tegelikult. Andur pumba juures paneb ta praktiliselt kohe uuesti käima.

Comment

Ei ole minimaalne, kuna Pump on UPS tüüpi ja see pole just kõige säästlikum. Praegu kütteperioodil käib pump põhimõtteliselt 24/7, kuigi võiks käia ainult 8h päevas kuna öösel ja tööl olles on toatemperatuur seatud 18 kraadi peale(milleni temp. ei jõua selle ajaga langedagi, kui pole väga külmad ilmad), muul ajal on 21,5 kraadi.Nii et u. 16h päevas on 3T ventiil täielikult suletud ja pump ajab radikate ringis jahedat vett ringi, millel pole mingit pointi. 66% kokkuhoid pole minu jaoks minimaalne.

Aga muidu see mikrolüliti variant tundub kõige soodsam ja lihtsam olevat tõesti

Comment

kui radikates vesi jääb seisma jahtuvad nad maha selleks, et uuesti üles soojeneda kulub energiat! Kui katlamajas on sooja piisavalt( ruum pisem) siis toad jahtuvad maha hiljem jälle kütada kauem.

Comment

radikad jahtuvad maha nii või naa, kui 3T on suletud ja akupaagist sooja vett peale ei tule. See ongi eesmärk, et nad maha jahtuks vahepeal

Comment

Tundub, et küsimus on selles, kas odavam on lasta n.t ruumil maha jahtuda, ja siis kütta ülesse, või lasta vähem jahtuda, et pärast oleks soovitud tempini jõudmiseks vaja vähem kütta.
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

Mingi habemega teema mis kunagi selgeks ei saa. Üles kütmine võtab vähem energiat kui pidev sooja hoidmine. Miks? Sooja kulub täpselt nii palju kui elamisest välja lekib. Ja lekke suurus on võrdeline sise ja välistempi vahega.
                            Rohkem võib kütet kuluda juhul kui ka katel maha jahtub ja külmalt oluliselt kehvema kasuteguriga töötab.

Seniks kui midagi püsivamat aretad, pane pump läbi munakella seina.
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                              Sooja kulub täpselt nii palju kui elamisest välja lekib.
                              Ja lekke suurus on võrdeline sise ja välistempi vahega.
                              Vast peaks arvesse võtma ka maja soojusmahtuvust.
                              See peaks ka kuskilt sisse tulema ja üldbilansis osalema. Natuke

Leke peaks alluma samale valemile nagu kondensaatori tühjenemine.
                              Gaasi või elektrikütte puhul saab lihtsalt mõõta kütte sees- väljas aegu ja siis arvutada.
                              See lülitus oleks üsna lihtne teha optroniga.
                              Paar takistit ja kondensaator ka lisaks.
                              viimati muutis kasutaja A.R.; 23 m 2014, 09:50.

Comment

Mure releega

Küsimus on tegelikult ikkagi selles, et mulle meeldib jahedas ruumis magada ja seda tehes natuke säästa

Millist sorti optroniga teha tuleks?
                                viimati muutis kasutaja Scott; 23 m 2014, 20:07. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Working...
                                X