Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

transistorite yhendus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

transistorite yhendus

mul on selline kysimus et kas selline skeem töötab
    http://www.zone.ee/robz/transyhendus.JPG?2
    ülesanne on nii et sa lased talle + impulsi sisse korrax ja siis tuleb teisest otsast välja aga pidevalt nagu "joana". Tahaks kasutada nii et lasen fotodioodile valgust ja siis ta nagu avab selle transiyhenduse ja pidevalt tuleb voolu siis sealt + outist välja (ka siis kui valgust enam peal ei ole)

Ps skeem võib olla puudulik aga põhimõttest saate ma loodan et aru. ja kui midagi on puudu siis palun aidake ja öelge mis. see yhendus hakkab lõpuks tööle siis relee(9V) juhtimiseks:P

See skeem küll ei tööta.
    Oled vist üritanud positiivset tagasisidet teha. Kas asja eesmärgiks on fotoelemendist tuleva impulsi pikendamine. Tee sellisel juhul kas monovibraator või Shmiti triger. Kusjuures opvõimu peal hea teha.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

See skeem oli 40 minutit ja 16 sekundit liiga vara postitatud? Muud ei oska skeemi kohta arvata. ;D

Comment

Miks ta's ei tööta, töötb ikka! Aga tuleb kõvasti laua külge keerata sest muidu hakkab pöörlema emmitterite noolte suunas ja kukub mmaha. Võib veel varb peale potcatada ;D
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ja ma olen siis ainus, kes selle postitusega õnge läks.....
          No loomulikult hakkab ju noolte suunas pöörlema ;D
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

midamida rääkige mulle ka millest jutt käib ma ei saa s***agi aru.

ja skeem on selleks et kui fotodioodi lased volu et tra siis jääks lõpmatuseni lahti(või kuni patakad tyhjax saavad:P) kui ei tööta siis rääkige kuidas teha midagi taolist

Ps mis krdi pöörlemisest siin jutt käib??? mingi aprilli nali ve?

Comment

Sorry! täna on ju naljapäev ja see skeem on küll nii naljakas et arvasin et tahad meid haneks tõmmata...
              Ei hakka see kindlasti tööle. Ühenda parem fotodiood CMOs loogikalüli läbi 555 taimeri külge. Esimene annab suure sisendtakistuse et fotodioodi mitte maha koormata ja taimer omakorda tekitab nii pika pulsi kui soovid.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

midagi sellist?
                vaskpoolsele lülitile korra vajutades hakkab tuli põlema, parempoolsele vajutades kustub ära

Comment

midagi sellist?
                  vaskpoolsele lülitile korra vajutades hakkab tuli põlema, parempoolsele vajutades kustub ära
                  hmm... see skeem on pisut kahtlane kas saaks sedda natuke puhtamalt teha ja selgitada mis mis on ja kas swichid saab fotodioodidega asendada?

Comment

hmm... see skeem on pisut kahtlane kas saaks sedda natuke puhtamalt teha ja selgitada mis mis on ja kas swichid saab fotodioodidega asendada?
                    mis seal kahtlast? ülevale on pandud lamp (asi, millest tahad voolu läbi juhtida), 10k takk on selleks, et voolutugevus liiga suur poleks, vasakpoolne lüliti avab türistori, parempoolne katkestab voolu, 10V märgiga jublakas on patarei tähis (vooluallikas), reha moodi asjad on maandus (0V)
                    peaks andma ikka asendada dioodidega, needki ju omamoodi lülitid (ainult et tuleb natuke kombineerida, skeemis olevad lülitid on erinevad, üks sulgeb vajutamisel vooluringi, teine avab)

Comment

panin just tähele et see skeem ei ole see mida ma vajan kuna ma pean VASAKUT lylitit all oidma et lamp põleks sest muidu läheb tyristorrtansistor tagasi kinni

ps selline kysimus et kas on olemas p-tyristor ja n- tyristor point nagu selless et kas on selliseid mida saab juhtida ainult + vooluga ja selliseid mida saab juhtida - vooluga:P

Comment

panin just tähele et see skeem ei ole see mida ma vajan kuna ma pean paremat lylitit all oidma et lamp põleks sest muidu läheb tyristorrtansistor tagasi kinni
                        mis tähendab peab all hoidma? lüliti ise on selline, mis ennast all hoiab ja sul on vaja teda vajutada, et kontaktid avaneksid

Comment

Working...
                        X