Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Andur jagamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Andur jagamine

Tere kysimus järgmine.
    oleks vaja temperatuuri andurilt (selline andur http://www.sensorpro.com/datasheets/dsht-st20d.pdf) saada 2 informatsiooni üks siis displeile, mis on juba tehase poolt seadme kyljes teine signaal aga oleks vaja teha
    0-10V signaaliks ja läheb teisele dsipleile. Kusjuures seade millega nüüd info converteerida ja kaheks teha ei tohiks muuta signaali suurust st. displei ei tohi valetama hakata. Segane sai natuke aga kes teemaga kodus saab vast asjast aru.
    Ja tegelikult oleks vaja veel converteerida ja jagada ka 4-20ma andur kus siis üks signaal jääb originaali 4-20ma ja teine signaal siis 0-10V läheb teisele displeile.
    Asi lihcalt selles et oleks vaja saada väärtusi vaadata kahest kohast üks siis seadme enda küljes ja teine displei on kõrval toas. Aga vot kõrval toas olev displei sööb ainult 0-10V signaali. palun ainult teemaga haakuvaid vastuseid
    Aitäh

1. juhul prooviksin aretada anduri külge väljakatega sisendiga opaka, millega signaali vajalikule nivoole saab. Parem oleks küll juba displei küljes mõni "tugevam" signaal leida.
    2. küsimusest ei saa aru: 4-20 mA current loop on ju digisignaal ON/OFF! Mida sa siin analoogiks muundada leiad?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mõlemad on ikka analoog signaalid 4 kuni 20 milli amprini
      teine andusr on siis selline http://www.cse-distributors.co.uk/controlg...transmitter.htm

Comment

Ja siis seda opaka asja seleta veic lähemalt ma veel nii kodus ei ole selle asjaga. mis asi see opakas on?

Comment

Vool 4...20mA läheb läbi mingi koormuse. Nt. vastuvõtjas (displeis). Kui nüüd selle otstel pinget mõõta?
          Kusagil displei sees võib ka ehk sobiva koha leida kus pinge vajalikes piirides muutub - on ju indikaatorit tüüriv A/D muundi arvatavasti ikka pingesisendiga.
          Üldiselt aga muudetakse vool pingeks takisti abil. Vool läbib takistit, tekitab seal pingelangu ja seda mõõdadki. Ohmi seadus abiks.

Opakas on operatsioonivõimendi. Võimendi kivi 2 sisendiga. Hästi mugav kasutada.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Seadmetel, mille väljund on 4-20 mA jääb pinge stabiilseks. Seda näitu saab näha ka sama ulatusega milliampermeetriga mis on ühendatud ahelasse järjestikku.

Comment

Seadmetel, mille väljund on 4-20 mA jääb pinge stabiilseks. Seda näitu saab näha ka sama ulatusega milliampermeetriga mis on ühendatud ahelasse järjestikku.
              Vool ikka jääb stabiilseks ???
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

;D Nii vool kui ka pinge muutuvad ;D

Nagu mõõdetav väärtus muutub, nii ka see indikaatori sisend on "4 - 20 mA" .
                Teine standard oli "0 - 20 mA" aga sel juhul ei saa kontrollida liini korrasolekut.
                4 mA on esimesel variandil "null" ja 20mA =100% mõõdetavast väärtusest.
                Head susserdamist !

Comment

Ma môtlesin seda, et see vool tuleb püsivooluallikast (et teepeale jäävad takistused seda ei môjuta.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ehk martinj ja urmo seletaksid mulle kuidas pinge muutub ahelas.Minu kasutuses olevaid seadmeid toidetakse alalis 24v ja väljundpinge on stabiilne sõltumata näidust olgu see 4mA või 20mA. Kui ühenda väljundisse nii voltmeeter kui ka ampermeeter siis on näha, et sisendi muutumisel väljundis muutub ainult vool. Väljundahelasse võib ühendada mitu ampermeetrit kuid ikkagi kõik ampermeetrid näitavad ikka ainult ühte kindlat näitu. Sõltumata liini pikkusest väljundvool ei muutu olgu selle liini pikkuseks 10 cm või 200m. Selle pärast vooluväljund võimaldabki saada stabiilse näidu sõltumata liini pikkusest ja takistusest.

Comment

mulle aga keegi tark seletas et kui panna veel üks displei sinna ahelass (järjestiku) siis selle displei sise takistus mõjutab seda näitu väga palju. ja kumbki displei ei hakka enam tõest nr näitama. kui lisada ahelasse mitu ampermeetrit kas sellest vool muutub?? ???

Comment

väljundpinge on stabiilne sõltumata näidust olgu see 4mA või 20mA.
                        Kui ühenda väljundisse nii voltmeeter kui ka ampermeeter siis on näha, et sisendi muutumisel väljundis muutub ainult vool. Väljundahelasse võib ühendada mitu ampermeetrit kuid ikkagi kõik ampermeetrid näitavad ikka ainult ühte kindlat näitu. Sõltumata liini pikkusest väljundvool ei muutu olgu selle liini pikkuseks 10 cm või 200m. Selle pärast vooluväljund võimaldabki saada stabiilse näidu sõltumata liini pikkusest ja takistusest.
                        Su jutt räägib iseendale vastu. Sisuliselt on aga Su jutt õige, kui jätta ära see pinge stabiilsusest.

On nii, et info kanttakse edasi vooluga. Seda voolu suudab muuta ainult infokandja olek (ehk sellega määratud) Väljund paistab nagu kontrollitav püsivooluallikas (koormusest vool ei sõltu). Järelikult koormuse muutmisel peab pinge muutuma.
                        U=i*R, ehk mida suurema takistusega koormus, seda rohkem peab pinget peale andma, et voolu läbi suruda.

Comment

mina ise arvan et pinge seal ahelas ei muutu aga muret teeb just see et kui lisada ahelasse veel midagi siis ahela takistus muutub ja seega ka vool ja näidikud hakkavad valetama

Comment

Selleks see püsiv vool ongi, pane asjad järjestikku ahelasse- vool on igal pool sama.

Comment

Midagi sinna jadamisi pannes ei mõjuta süsteemi mitte kuidagi niikaua kuni anduri toitepingest jätkub selle kao kompenseerimiseks. 4-20mA on tavaline tööstuslik standard analoogvoolusignaalideks. Seda just seetõttu, et see on väga lollikindel. Andur annab välja teatud suurusega voolu ja kui see just kuidagi ei leki ühest soonest teise kaablis, siis kaabli takistus ei mõjuta asja. Aga miks 4mA? See on veel üks kavalus - kui vool langeb alla 4mA, siis loetakse seda seadme veaks. See siis näiteks juhtub siis kui kaabel katkeb või seade ise üles ütleb või kuskil kaitsmed lähevad vms.

Mina teeks asja nii: võtaks ühe mingi takisti, paneks selle jadamisi anduri väljundiga. Takisti suurus sõltub nüüd sellest, mis pinget tahad sellelt saada. Nüüd siis mingi opvõim seda pinget teatud arv kordi võimendama ja kena oleks ka siis kas opaka sisendisse või väljundisse panna stabikas või diood jadamisi, et see 4mA poolt tehtud nulli nihe kompenseeida vms. Jadatakisti suurus tulekski valida sellest lähtuvalt, et oleks sobiva pingega stabikas saada.

Comment

Working...
                              X