Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tohutu probleem Füüsikas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tohutu probleem Füüsikas

Tere, probleem on selline, et tuli uus füüsikaõpetaja, kes otsustas, et hakkab kodumajapidamisriistade töö põhimõtteid uurima, niissiis mina sain MIKSERI JA ELEKTRIKITARRI.
    Ma ei ole kindel kas tegin oma teema õigesse kohta, kuid loodan siiski abi saada. Abiks osutuvad kõik materjalid, pildid, skeemid,valemid jne, palun postitage kõik materjal mis võib abiks olla siia, väga oleks oodatud meed tööpõhimõtted füüsika seisukohalt.
    Aitäh.

http://www.howstuffworks.com/

Comment

Su õpetaja on tubli, oleks mul ka selline olnud, jagaks ehk füüsikat kah...
      Kitarri puhul on hässti lühidalt öeldes see et magnetpilu ees võnkuv keel indutseerib südamikule mähitud poolis pinge (elektromotoorjõuks kutsutakse antud juhul). Kidra pick-up ongi hästi paljude keerdudega mähis ja tema väljaviigud lähevad edasi võimendisse (eraldi karp). Vahest on kidra sise ehitatud ka passiivsed (ilma toiteta) tämbriregulaatorid kuid see ei puutu enam asjasse.
      Keele võnkumise kiirus määrab ära mähises tekkiva voolu muutumise kiiruse ehk sageduse. Kuuled madalamat või kõrgemat tooni. Jämedad keeled ei suuda nii kiiresti võnkuda ja tekitavad madalaid toone.

Mikseris on ilmselt küsimus selles kuidas töötab elektrimootor. Põhimõte on selles et samanimelised magneti poolused tõukuvad ja vastasnimelised tõmbuvad.
      Kujuta ette raamiks väänatud juhet mis saab oma telje ümber pöörelda.Pane see raam magneti pooluste vahele. Ei juhtu midagi! Nüüd anna juhtmele pinge peale: juhe muutub magnetiks ja kui poolused on sobivalt vastastikku, raam pöördub kunivastasnimelised magnetpoolused kohakuti satuvad. Raam jääb seisma. Kui nüüd mingi vidin sel hetkel muudaks voolu suunda (+ ja - vahetada) raamis, teeb ta veel ühe poolpöörde. Ongi mootor valmis! See vidin mis voolu uunda vahetab, on kollektor ehk mähisel liuglevad kontaktid. Päris mootoris on "vooluraame" rohkem ja nad koosnevad mitmest keerust. Põhimõte on sama.

Tavaliselt on füüsika ja astronoomia õpetajad sama isik. Kui sul ka ja sa ei karda halba hinnet saada, esita talle omakorda küsimus: miks on nii et nt. Kuu paistab madalal silmapiiri kohal suuremana kui kõrgel taevas olles. Merel, kus võrdlusobjekte pole, on effekt sama. Näis mis vastab....

Head juttu lihtsate asjade tööpõjhimõtete kohta oli mingil sihuksesl lehel nagu howthingswork.com või howstuffworks.com või mingi sarnane nimi. Loe ja paranda kui ma oma jutus millegagi puusse panin.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kas sa mõtlesid miksrit kui seda, millega toitu segatakse või mikserpulti - helisüsteemide osa?

Comment

Elektrikidradel tean veel mõningaid muundamise liike (on ajakirjast radio silma jäänud).

1 Piesolelektriline (muundab mehhaanilise energia pingeteerinevuseks)
          2 Kõrgsageduslik (keeled töötavad kui muutuva mahtuvusega kondensaatorid, mis generaatori vastusideahelas tekitavad sagedusmodulatsiooni. Pärast järgneb FM detektor.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

suur aitäh, see on ikka üks tänuväärt foorum

Comment

jutt on muidu sellest mikserist millega saab toitu teha.
              kui kellelgi on weel tabavaid ideid siis.... laske tulla.
              aiäth

Comment

põhimõtteliselt on mikser ju yks mootor, millel on iga sugused otsikud minu arvates vähemalt :P
                http://www.alldatasheet.com/

Comment

Kidra helipeade viimane sõna on optomuundur.
                  Keel võngub infrapunadioodi ja fototransi vahel.Iga keele jaoks on siis eraldi optopaar.Optopaarid peavad sel juhul olema hästi muu valguse eest varjatud.Muidu äärmiselt häirekindel lahendus - ei mingeid võrgumürasid,parasiitseid raadiovastuvõtte jms.
                  Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                  Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Working...
                  X