Plaanin meisterdada kodus ja tööl (pinnase-) sadeveeärastusele töökindlama aktiviseerimismehanismi. Praegu töötavad pumbad stock ujukitega. Üks korpusesisese, teine - välise ujukiga. Praktikas satun tihti peale olukorrale, kus reservuaarid on ääreni täis aga pumbad pole rakendunud. Pumpade raputamine aitab siis need tööle. Olen ujukeid puhastanud ja sättinud aga ikka tuleb tõrkeid ette. Välise ujukiga seade jääb sageli kuivalt tööle, kuigi on allalangenud.
Plaanis on koostada kompott lihtsast ujukist, releest ja taimerist. Statsionaarsed ujukid "ON" asendisse fikseeritud.
Ujukid juba tellisin Aasiast. Relee peab pumba käima tõmbama, sest ujuk lülitab mA -s mõõdetavat voolu. Taimer peab olema reguleeritav, peab signaali saades sätitud ajaks pumba tööle jätma ja siis järgmist signaali ootama jääma.
Taimerit on vaja selleks, et pump ei törtsutaks vaid pumpaks korraga reservuaaritäie välja. Nivooandurid on lühikese käiguga ja eraldi (2-astmelisi) ujukeid ehitama hakata ei tahaks.
Relee ja taimer võivad ühes seadmes olla.
Tööaeg ühel ca. 2 minutit ja teisel 30-50 minutit.
Pumbad on 230V ja max. 1kW-sed (pigem 600-800W).
Oskab keegi soovitada, kust Tallinnas nimetatud automaatikavidinaid küsida võiksin? Mis nimetuste alt? Mis maksta võib selline mõte?
240V NO relee. On 6A piisav?
Tänan kaasamõtlemast!
S.
Plaanis on koostada kompott lihtsast ujukist, releest ja taimerist. Statsionaarsed ujukid "ON" asendisse fikseeritud.
Ujukid juba tellisin Aasiast. Relee peab pumba käima tõmbama, sest ujuk lülitab mA -s mõõdetavat voolu. Taimer peab olema reguleeritav, peab signaali saades sätitud ajaks pumba tööle jätma ja siis järgmist signaali ootama jääma.
Taimerit on vaja selleks, et pump ei törtsutaks vaid pumpaks korraga reservuaaritäie välja. Nivooandurid on lühikese käiguga ja eraldi (2-astmelisi) ujukeid ehitama hakata ei tahaks.
Relee ja taimer võivad ühes seadmes olla.
Tööaeg ühel ca. 2 minutit ja teisel 30-50 minutit.
Pumbad on 230V ja max. 1kW-sed (pigem 600-800W).
Oskab keegi soovitada, kust Tallinnas nimetatud automaatikavidinaid küsida võiksin? Mis nimetuste alt? Mis maksta võib selline mõte?
240V NO relee. On 6A piisav?
Tänan kaasamõtlemast!
S.
Comment