Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digital voltmeter for arduino \ tuulegeneraatori koormamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digital voltmeter for arduino \ tuulegeneraatori koormamine

Palun abi pinge muutmiseks arusaadavaks arduinole.

Tarvis oleks tuulegeneraatorit koormata astmeliselt vastavalt pinge tousule.
    Pinge koigub nullist kuni ca 200 voldini. Max 400v, 7a, D 4m

Leidsin sellise,

mis kuvab kyll numbreid aga oleks vaja, et annaks informatsiooni, mida kasutada proges.

Kui kellelgi on mingi muu kaval mote kuidas genekat koormata vastavalt tuule tugevusele siis sobib ka.

Tanud ette.

Vs: Digital voltmeter for arduino \ tuulegeneraatori koormamine

Ilus riist. Paned käima, istud sinna ette ja vajutad koormuse nuppe.
    Kaks puudust DC ja 200V.

Aga kui tegu on vahelduvvooluga siis võiks võtta silla, alaldada
    ja vähendada max 400V 5 voldiks.
    Edasi võtta üks kümnetest, sadadest mikroprotsessoritest milles on olemas AD kanal.
    Võiks olla ka mõned digitaalväljundid.

Ja siis tuleb kirjutada programm, umbes nii:
    while(1){
    PINGE= Loe_ADC(1);
    // pinge muutub 0-1024 kui on 10 bitti muundaja
    if( PINGE >100) LED1_On; else LED1_Off;
    if( PINGE >300) LED2_On; else LED2_Off;
    if( PINGE >700) LED3_On; else LED3_Off;
    if( PINGE >1000) LED4_On; else LED4_Off;
    // kui vaja lisa veel
    }

LEDi lülitamine on pea iga arvuti põhitöö.
    (Muu noori inimesi ei huvita öeldi Ahhaa keskuses.)
    Aga LEDi asemele pane 5V relee.

Ongi kõik.

Comment

Tanud vastuse eest.

Mul on selline alalisvoolu riist ka http://www.ebay.com/itm/171207281499...%3AMEBIDX%3AIT

ja usun, et seal sees ongi olemas alaldi mis on teinud pinge sobivalt kuni 5 voldini.

Ok. Nende vajalike otste valja raalimine voib pikaks minna.

See minu mure ongi, et ma suuda seda posti otsast tulevat pinget teha 0 kuni 5 volti peale. Saan aru, et trahvo funkab vahelduvvoolu peal ja primaarmahise ja sekundaarmahise keerdude suhe on sama mis pingete suhe. Aga ei leidnud kedagi kes mulle selle arvutaks. Mahkisin yhe trahvo valmis ka aga, aga. Sobib hulkuvaid koeri pilduda. Olemas olevad adapterid on nii stabiilsed, et algul ei anna midagi ja siis hops nominaalpinge ja nii ongi. 12 DC voldine saavutab oma pinge juba 40/60 voldiga ja kukub ara 19 voldi juures. Halogeeni trossel 12v annab alates 80 voldist aga ac. ja kukub ara 60 juures.

See 400 v on max mis ma nainud olen. Hetkel on genekas mehhaaniliselt piiratud 160 voldi juures. 400 v on lahedal purunemisele. Siis ei ole labasid enam naha. Max voiks turvaliselt lasta lendu ehk 200v peale.

Kui Sul on hea idee kuidas trahvot teha siis.... Samas, et asi keerulisem oleks saaks ju ka suurte transistoritega lylitada mis rakenduvadki teatud pingest alates.

Henri

Comment

Kas pingejagur on võõras termin? Paned generatorile sappa järjest kaks takistit, ntx 1M ja 10k ja selle 10k pealt loed pinget. Kui sisse tuleb 400V siis see näitab 4V. Trafot on vaja kui tahad galvaaniliselt eraldada.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
          Kas pingejagur on võõras termin? Paned generatorile sappa järjest kaks takistit,
          ntx 1M ja 10k ja selle 10k pealt loed pinget. Kui sisse tuleb 400V siis see näitab 4V.
          Trafot on vaja kui tahad galvaaniliselt eraldada.
          Eraldada saab ka nii et paneme selle pinge peale mitu komplekti takistit, zenerdioodi ja optroni.
          Valides selliseid kanaleid erineva pingega zenereid saab avada optrone erinevatel pingetel.
          Kas seda teha vahelduva või alalispingega on mugavuse asi.
          Optroni teine pool avab siis relee või transistori.

Aga see on jäik süsteem. Mikro on mugavam.

Comment

Mis vahe on nendel kilodel ja megadel. Saan aru, et proportsioon on tahtis aga ikkagi miks Sa pakkusid esimeseks megast mitte kilost.

Arvutasin oma kolmeastmelise lahenduse 70k, 2k, 1k, ja 1k, See annab mulle pinge tousmisel 40v esimeses astmes 2,5 volti, teises astmes tuleb 2,5v alates 70 v siis 90 ja siis ca 120v pealt. Veidi voisin eksida, malu jargi panin. Yhesonaga arendasin asja veidi lihtsamaks. Iga astme juures joutakse 3 voldi lahedale, kus SSR sisse lylitub. Ja kuna mul on 3 SSR i siis esimene aste on pidevalt sees ja kolm lisanduvad juurde ja lahkuvad kui vaja. Kui tekib isu rohkem tapsemaks minna siis votan arduino ka appi.

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
            Kas pingejagur on võõras termin? Paned generatorile sappa järjest kaks takistit, ntx 1M ja 10k ja selle 10k pealt loed pinget. Kui sisse tuleb 400V siis see näitab 4V. Trafot on vaja kui tahad galvaaniliselt eraldada.

Comment

Working...
            X