Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo võimsus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafo võimsus

    Tekkis mul siis selline küsimus, et kui trafol on üks primaar- ja kakssekundaar mähist ja trafo on näiteks 100W. Kas siis on võimalik ühest sekundaarist välja saada 100W, kui teist ei kasuta või ikkagi ainult 50 W ???

    #2
    Ikka 50W sest trafo traadi jämedus hakkab voolu piirama. Kui sekundaarmähised on ühesugused, võid nad parlleeli ühendada ja 100W olemas.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Mis mõttes ühesugused?

      Comment


        #4
        Selles mõttes,et mõlemal sekundaarmähisel peab olema ühepalju keerde(täpselt!)ja traadi läbimõõt sama.Trafo on sel juhul tavaliselt ette nähtud kahepolaarse toite saamisex.Näitex +-15V.Ole selle paralleelühendusega hoolikas-mähiste algused ühenda omavahel ja lõpud omavahel.Kui teed vastupidi,on tuleusex lühis,trafo pläriseb ja läheb VÄGA kuumax.Tähendab,kui oled ühendused omaarust õieti teinud ja proovid,siis ole valmis trafo VÄGA kiirex väljalülitamisex.Plärin ja kuumenemine on kohe aru saada.
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

        Comment


          #5
          See esimene asi oli rohken näiteks, mul on tegelt ühel trafol kolm ühesugust sekundaarmähist ja need on keskväljavõttega. Kas siis tuleb keskmised otsad ka omavahel ühendada?

          Comment


            #6
            Ei.
            Head susserdamist !

            Comment


              #7
              Tähendab,kui oled ühendused omaarust õieti teinud ja proovid,siis ole valmis trafo VÄGA kiirex väljalülitamisex.
              Milleks teha asja katse-eksitus meetodil ning riskida trafo põlemise või termokaitsme rakendumisega kui on väga lihtne võimalus enne ühendamist testriga ära kontrollida. Kõige lihtsam - kui on kaks mähist siis võtta mõlemast mähisest üks traat ning need omavahel kokku ühendada. Trafole vool sisse ning kontrolliga kas kahe teise traadi vahel on pinge või pole. Kui on pinge siis on mähised vastandfaasis ning pinge on 2x ühe mähise pinge. Kui pinge on null või nullilähedane siis on mähised samas faasis ning võib muretult kokku ühendada. Kui pinge on ikkagi mõnikümmend millivolti ei pea sellise võimsuse juures veel muretsema. Üks mähis läheb siis lihtsalt tibakese soojemaks kui teine (mähised ei pruugi alati olla perfektselt identsed kuigi keerdude arv on sama).

              PS. Kui mähistel on keskväljavõtted siis tuleb ka need kokku ühendada juhul kui kavatsed neid kasutada.

              Comment

              Working...
              X