Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PCB niiskusindikaatoritest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PCB niiskusindikaatoritest

Tere!

Kas keegi oskab täpsemalt seletada millist tüüpi PCB-del peavad olema kaasas niiskusindikaatorid ?

Kui vajalik on see näiteks FR-4 tüüpi PCB-del ?

Tänud!

Vs: PCB niiskusindikaatoritest

Sõltub, et milleks ja kus trükkplaate kasutatakse, koduseks tarbimiseks tõesti ei ole vaja aga kui tegemist on siiski tarnimisega tööstusele/tehastele siis ma kardan et Sind ei võeta jutulegi kui üritad väita et niiskusandur PCB pakis mõtetu on. Seda lihtsalt sellepärast et keegi ei hakka tegema eraldi käsitlemis protseduure erinevatele baas materjalidega PCB'le - läheb liiga kalliks (miskipärast lõpptarbija tahab ikka saada odavamat kaupa ). Teiseks aspektiks on materjali kvaliteet - suudad garanteerida et materjalis ei ole mulle, pragusid ja muud sellist kohta kuhu niiskus sisse pugeda ei saa? - miskipärast kahtlen. Ja jällegi "räägib raha" - odavam on panna PCB pakki niiskusandur kui pärast kinni maksta reklamatsioone.

Comment

Esmalt postitatud mtx poolt Vaata postitust
      materjali kvaliteet - suudad garanteerida et materjalis ei ole mulle, pragusid ja muud sellist kohta kuhu niiskus sisse pugeda ei saa? - miskipärast kahtlen. Ja jällegi "räägib raha" - odavam on panna PCB pakki niiskusandur kui pärast kinni maksta reklamatsioone.
      Kas see tähendab et kui tootja kasutas niiskusindikaatorit siis on
      tõenäoline et toode sisaldab mulle, pragusid jne?
      Seega - pole usaldusväärne.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
        Kas see tähendab et kui tootja kasutas niiskusindikaatorit siis on
        tõenäoline et toode sisaldab mulle, pragusid jne?
        Seega - pole usaldusväärne.
        Niiskusindikaatori kasutamine ei tähenda seda et toode pole korras.
        Peaaegu 100% võib väita et plaatidel on (mikro) mullid praod jms kuhu saab koguneda niiskus. Tootmis protsessides põhjustab selline niiskuse akumuleerumine probleeme, seega et olla mingilgi määral kindel, et plaatides ei ole liig niiskust kasutatakse pakendites niiskusindikaatorit ja silikageeli (võimaliku niiskuse eemaldamiseks). Kui indikaatori näit ületab lubatu siis rakendatakse korrigeerivaid meetmeid.

Comment

Liigse niiskus võib kahjustada PCB ja toob endaga kaasa mikroskoopilise korrosiooni. Tekivad sidumisdefektid, pinnadefektid, vähenevad trükkplaadi ekspluatatsioonilised karakteristikud. Ka montaaži tööruumides on soovitatav niiskus 20% - 35% temperatuuril 20°C. Tootmisruumide õhku kuivatatakse ja hoitakse ühtlane temperatuur. Tihti kasutatakse näiteks pastamasinates, kuumaõhu jootejaamades oksüdeerumise vältimiseks kaitsegaasina N2. Kui indikaatori värv näitab trükkplaatide suuremat niiskust, teeb protsessiinsener väikese hulga plaatidega vajalikud katsed ja valib sobiva tehnoloogia. Kõik sõltub ka nõutud standarditest - näiteks auto/sõjaväetööstus, laiatarbe jne.
          viimati muutis kasutaja Svago; 18 m 2015, 15:13.

Comment

Working...
          X