Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

244Hz PWM/0-10v analog -> 0-100kohm takistuseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 244Hz PWM/0-10v analog -> 0-100kohm takistuseks

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
    Kas sinu lõppeesmärk on saada PWM signaaliga juhitav lineaarselt muutuv takisti?
    Mis siis edasi saab?
    Kui PWM signaalist saab 0 kuni 100kohm takistus - vastavalt sedasi 0% duty cycle = 100kohmi ja 100% duty cycle = 0 ohmi, siis ma rohkem mitte midagi ei küsi ja olen õnnelik, et lahenduse sain
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Esmalt postitatud Allar88 poolt Vaata postitust
      Kui PWM signaalist saab 0 kuni 100kohm takistus - vastavalt sedasi 0% duty cycle = 100kohmi ja 100% duty cycle = 0 ohmi, siis ma rohkem mitte midagi ei küsi ja olen õnnelik, et lahenduse sain
      Lõpuks on selge mida vaja on.
      Fototakisti nii alla ei lähe.
      Vaja on pingejuhitavat takistit ! Lineaarset?

Võtame 100 kO potentsiomeetri, multikeerulise, paneme servomootori või sammmootori külge ja
      keerame vastavalt pingele paika.
      Midagi sellist sai hiljuti ühele mehele midagi sarnast tehtud.
      Kui ta juhtub lugema, siis ütleb oma arvamuse.

Kas ei olnud mingeid selliseid takisteid?

Voltage Variable Resistor
      viimati muutis kasutaja A.R.; 15 m 2016, 11:25. Põhjus: Voltage Variable Resistor

Comment

Esmalt postitatud Allar88 poolt Vaata postitust
        Ahaa, neid mõlemaid lehti tean hästi, see lahendus on mul ka proovitud - tulemust see ei andnud, kas põhjuseks võiks olla see, et algne pwm signaali väljund on dimmeril gnd out poolelt?
        Kas Sa tahad sellga öelda seda, et üldjuhtme suhtes on Sinu kasutataval väljundil pinge väärtused negatiivsed ?

Comment

Noh, see on üks lahendus, mida täna, selles võtmes kasutada saab - PWMi invertimine oleks teine lahendus, see võiks mulle isegi natuke rohkem meeldida.

Mingit head lahendust VVR jaoks, kus sisendi pinge on 0 kuni 24vdc ning takistus sellele vastavalt 100k kuni 0 ohmi? Sellega esimesed miinused mis pähe tulevad on aga järgmised, kui pinge max on 24vdc asemel 12vdc siis toimib lahendus vaid pooles vinnas, kuni 50k kuni 0 oomi, mis teeb ta natuke sobimatuks. Teisalt on aga võimalus kasutada reguleerivaks pingeks alati 0 kuni 10vdc, see võiks tagada igal lähenemisel sama tulemuse.
          S A C
          Siberian Audio Concept

Comment

Üldjuhtmena mõistan ma antud lahenduses +VDC juhet? Alalisvoolu väärtused mõõdetuna dimmeri outputi ja + juhi vahel on 0 kuni +12/24 vms.
            S A C
            Siberian Audio Concept

Comment

Üldjuhtmena mõeldakse tavaliselt siiski GND-d. Seega GND suhtes on sul väljundis negatiivsed pinged. Siis peaksid inverteerimiseks transistorvõtmes kasutama mitte npn vaid pnp transsi. Ja et kollektor ja emitter oleks ikka õieti.

Comment

Kui nüüd lõpuks on nii et vaja on muutuvat takistust siis vast võiks selle lahendada digitaalselt.
                ADC ette ja nt releedega digitakisti sappa.
                Kui teha 10 bitti saaks väljundi kuskile 100 oomise sammuga.

Selle ADC asemel oleks vast parem kasutada aja mõõtmist.
                Lugeda kokku pulsi ja vahe pikkus ning leida suhe.
                Nii võiks saada kätte 16 bitti ja sammu ca 1,5 oomi.

Kas mõtleme edasi?

Comment

Vahepealseid väärtusi pole ju vaja. Optroni väljundisse 100k takk rööpi peale ja olekski nagu kogu keemia?
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Dimmerist natuke:
                    väljund on gnd suhtes positiivne, seega 12v toitega
                    25% peal on gnd ja väljundi vahel mõõdetuna 9v ja +12vdc ning väljundi vahel on 3v
                    75% peal siis gnd ja väljundi vahel mõõdetuna 3v ja +12vdc ja output vahel 9V jne.
                    Seega pinge väärtused negatiivseks ei lähe, 100% peal on lihtsalt toite gnd ja väljund koos.
                    Seega on tegu positiivse PWM-iga, millel on duty cycle 0 kuni 100% ning PWM-i pinge sõltuvalt toitest.
                    viimati muutis kasutaja Allar88; 16 m 2016, 19:53.
                    S A C
                    Siberian Audio Concept

Comment

Working...
                    X