Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võlli juhtimiseks elektroonikakomponendid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võlli juhtimiseks elektroonikakomponendid

    Tere

    Oleks vaja valmis teha süsteem ühe võlli pööramiseks teatud kraadide võrra (ei ole vaja täpsust) ning tagasi esialgsesse positsiooni. Nii palju kui infot sain, oleks olukord mõistlik (võimalikult odav) lahendada, kasutades akudrelli ning mingit kontrollerit selle juhtimiseks. Uurimise teel olen saanud nii palju infot, et vaja oleks näiteks mingit Atmega prototüüpimisplatvormi (arduino analoog) koos H sillaga, releemoodulit ning paari lülitit.
    Nüüd olen aga jäänud toppama, kuna ei tea täpsemalt milliseid antud seadmeid vaja oleks, et need omavahel kokku sobiksid?
    Kas leidub inimesi, kes vaevuksid ning oskaksid kirjutada antud seadmete margid/tüübid?

    Ette tänades
    Henri

    #2
    Vs: Võlli juhtimiseks elektroonikakomponendid

    Asjaliku vastuse andmiseks on andmeid vähe. Kõige lihtsam lahendus on kaks releed , kaks lõpplülitit , kaks nuppu drelli käivitamiseks ja toite allikas. Kui on soov võimalikult odavalt teha siis alusta oma utiili kriitilise pilguga ple vaatamist. Ehk on seal juba olemas drell millel aku on läbi. Releed võib saada vanadest kineskoobiga kuvaritest. Nuppe leidus ka kuvarite küljes. Lõpplülititeks sobivad vähe tugevamad lülitid millele võllil olev kang vajutab. Mikro lõpplülitid on nõiteks CD lugejate sees.

    Comment


      #3
      Vs: Võlli juhtimiseks elektroonikakomponendid

      Kuidas see pööramine toimuma peaks, millise nurga võrra? Kas on mitu asendit? Kiirus? Kuidas veel liikumise iseloom olema peaks, milline on käivitamise signaal, milline lõpetamiseks?

      Comment

      Working...
      X