Kuna Neid 9V patareisid (6F22) leidub mul siin nii mõneski seadmes ja vahetan neid aegajalt ning maksavad üksjagu, siis seoses sellega tekkis mõte, et vahetaks akude vastu välja need. Sellised müügil olevad akud on üsna kirve hinnaga ning ei tea nende kestvuse kohta ka, siis mõtlen, et AAA tüüpi eneloop akud on suhteliselt normaalse hinnaga ja nende kestvus peaks päris usaldusväärne olema. AAA mõõdus elemendid on natuke lühemad kui 9V patarei, seega mahuvad sinna asemele ära. Keskmine eeneloop element on 800mAh, paneks kaks tk paralleeli, seega saaks 1600mAh. Küsimus olekski step up muunduris. Endal on olemas mõni LT1073 kiip, selle tühijooksu energiatarve on andmelehe järgi 0,1mA, seega 1600mAh eneloop võiks ideaalis niisama olles ise tühjaks joosta tsirka 1,8 aasta jooksul, reaalselt ehk poolteist aastat, siiski peaks olemas olema veel tunduvalt väiksema tühijooksutarbega kiipe. Mul on näiteks juhtmevaba hiir ja klaviatuur, hiir on igapäevaselt töös ja kestab AAA elemendiga aasta julgelt, seda siis koos pideva kasutusega. Googeldades leidsingi miski kiibi, kus oli märgitud tühijooksul 12 mikroamprit, selline oleks veel eriti hea lahendus, paraku seal oli määratud max pingeks 5,5V(näiteks seesama chip oleks super, aga väljundpinget üle 5,5V ei tohi vist ju:/). Tundus justkui tagasisde takke lisades ei tohtinud ka pinget kõrgemale ajada. Ehk keegi teab soovitada mõnd seesugust kiipi, millel tühijooksul tarbimine olematu ja kannataks väljundpinge kuni 9V-ni ajada, koormusvool väljundis ei ületaks 10mA.
Ja seda ka, et kas eneloop elemendil ei ole soovitatav pinget alla 1V koormata? See olemasolev kiip koormab mõnel juhul kuni poole voldini, kas selline asi mõjub laastavalt nendele akudele?
Ja seda ka, et kas eneloop elemendil ei ole soovitatav pinget alla 1V koormata? See olemasolev kiip koormab mõnel juhul kuni poole voldini, kas selline asi mõjub laastavalt nendele akudele?
Comment