Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

9V patarei asendamine 1,2V eneloop elemendiga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: 9V patarei asendamine 1,2V eneloop elemendiga

    Alalisvoolu muundurite skeemide arvutamiseks on päris hea Texas Instruments'i WEBENCH keskond
    Solve design challenges and speed time to market with our diverse portfolio of tools and resources for product selection and simulation
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

    Comment


      #17
      Vs: 9V patarei asendamine 1,2V eneloop elemendiga

      Nüüdseks olen kolmel multimeetril ja IR termomeetril 9V patareid asendanud, mingit tarka chip-i ei kasutanud, suitsuandurile see lahendus ei sobi, ent multimeetritele jms sobiv, niisama seistes tühijooksuvool puudub . Juhul kui kellegil sama mõte, siis plaadi joonis(ExpressPCB) siin, 3400-AO3400, 3401-AO3401, 3904-1N3904, diood SD103. Tegelikult kõik komponendid plaadi ühel poolel ja lüütide asemel SMD konded 22uF mahtuvusega 2tk panin sisendisse ja väljundisse, ilmselt toimetab ka ühega. Trükkplaati kasutasin 0,4mm paksust, väikeste plaatide puhul kannatab täitsa kasutada ja hea mugav kääridega lõigata.
      Muundur läheb tööle siis, kui kerge vibratsiooni saab, multimeetri ketta kruttimine tekitab juba üldiselt piisava vibra, et asi tööle läheks. Kui juba kord töötab, siis pisikese koormuse korral jääbki tööle(multimeeter sisse lülitatud), enam vibrat ei vaja. Väljundpinge on enamvähem fikseeritud, st koormuseta üle 9V väga ei lähe(zener määrab väljundpinge ja tegelikult oleks 7-8V isegi kavalam väljundpingeks määrata). Voolutugevus, mida väljundist saab on ca 20mA, peale seda hakkab pinge kukkuma, aga tüüpilisele multimeetrile on sellest maa ja ilm. See IR termomeeter on üsna ahne vooluõgard, laser ja taustavalgus sees suudab kenasti pinget hoida, alla 1,2V langedes hakkab ka väljundpinge kukkuma suuremal koormusel ja näitab tühja patrareid. AA mõõdus eneloop mahub kenasti asemele originaalile. Muunduri kasutegur kuigi muljetavaldav ei ole, väljund jääb kvaliteetsele 9V patareile oma 3x umbes alla, ent siiski täis aku korral võib mul multimeeter mitu ööpäeva järjest sees olla ka selle lahendusega.
      viimati muutis kasutaja otsija; 27 m 2016, 13:22.
      otsija

      Comment

      Working...
      X